Jussi Saramo 2 % ihmisistä omistaa yli puolet kaikesta. Me muut tarvitsemme Vasemmistoa.

Ääri

Sivusin tätä aihetta jo aiemmin, mutta eilinen uutisointi pakotti purkamaan jo jonkun aikaa kerääntynyttä harmitusta.

Eurooppa-ministeri Stubb totesi Eurooppa-päivänä, ettei politiikassa sekä Ranskan ja Kreikan vaaleissa ole enää kyse vasemmiston ja oikeiston, vaan avarakatseisten ja nurkkakuntaisten, maltillisten ja ääriliikkeiden välisestä kamppailusta. Oli erittäin loukkaavaa kuulla, että ministerin mielestä kaikki muut kuin hänen hengenheimolaisensa ovat persuja.

Stubb ministerinä tietää hyvin, ettei tämä ole totta. Julkisuuteen nousee ajoittain mediaseksikkäitä aiheita, kun vanhoilliset käyvät viivytystaistelua esimerkiksi vähemmistöjen oikeuksista. Näitä vanhoillisia on Stubbinkin puolueessa. Hallituksen määrittävä vääntö käydään kuitenkin yhä taloudesta ja tulonjaosta eri väestöryhmien kesken.

Oikeiston strategia on hävittää tämä demokratian merkittävin osa-alue, koska siitä puhuminen veisi kannatusta. Parempi antaa ymmärtää, että hyvinvointivaltio on valmis, eikä taloudessa oikeasti ole vaihtoehtoja. Irvokkaimmillaan sekoitetaan kansantalous kotitalouteen ja annetaan ymmärtää, että voidaan vain sopeutua, vaikka todellisuudessa valtion toimet ohjaavat muuta taloutta.

Maltillisessa suomalaisessa yhteiskunnassa juuri kukaan ei halua itselleen "ääri"-etuliitettä. Ruotsissakin kokoomuksen sisarpuolue on jopa nimeltään "maltillinen kokoomus". Tuo maltillinen puolue on esimerkiksi tuhonnut ruotsalaisen koulujärjestelmän yksityistämällä. Suomessa yksityistäminen on nakertanut etenkin terveydenhoitoa. Minusta tämä ei ole maltillista vaan melko äärimmäistä.

Stubbin leimakirves heiluu myös Eurooppaan, saaden taustatukea suomalaiselta valtamedialta. Toimittajat eivät ilmeisesti ehdi ottaa selvää taustoista, mutta Eurooppa-ministerin pitäisi ehtiä.

Viime päivinä lehdet ovat olleet täynnä raportteja siitä, kuinka "ääriliikkeet" ovat voittaneet Ranskan ja Kreikan vaaleissa. Tämä pitää paikkansa Kreikan natsien nousun osalta. He kuitenkin saivat lopulta vain 6 % äänistä. Huolestuttavaa, mutta melko merkityksetöntä päätöksenteon kannalta. Ranskassa Le Penin arveluttava puolue nousi myös. Se on kuitenkin menestynyt ennenkin.

Olin vaaleissa täysin rinnoin tukemassa ystäviäni Ranskan ja Kreikan vasemmistopuolueista. Ranskan vasemmistopuolueen Melenchon sai hyvän tuloksen. Epäselväksi jäi, mikä teki tästä entisestä demarista "ääriehdokkaan", kun hän vaati rikkaimmille lisää veroja ja hyvinvointivaltion uudelleenrakentamista. Lehdessä kauhisteltiin, kuinka kommunistitkin tukivat häntä. Wikipediasta olisi voinut selvittää, että Ranskan kommunistit olivat eurokommunisteina mukana jo Mitterandin hallituksessa.

Kreikan vaalien suurinta voittajaa SYRIZA:a on jopa kutsuttu "radikaaliksi äärivasemmistoksi". Hesarissa kerrottiin, että mukana on kommunistejakin. Muuta kuin suomenkielistä wikipediaa käyttämällä olisi saanut selville, että myöskin pääosin eurokommunistiselta taustalta syntyneiden puolueiden kanssa yhteistyötä ei edes halua tehdä stalinistinen ja vanhoillinen kommunistipuolue KKE, joka ei onneksi juurikaan voittanut vaaleissa. 

SYRIZA-koalitio on rakentunut 2000-luvun globalisaatioliikkeen myötä sisarpuolueemme Synaspismoksen ympärille. Rikkaiden saaminen verotuksen piiriin, vesilaitosten myynnin estäminen, jättimäisen armeijan pienentäminen tai käytännössä mahdottoman velkamäärän todellisen sovittelun vaatiminen eivät minusta kuulosta kovin äärimmäiseltä.

Jos tämä on äärimmäistä, niin herää kysymys mitä ne ihmiset kannattavat, jotka ovat eri mieltä? Mitä kannattaa Stubb, jos harmittelee, että läpikorruptoituneet Pasok ja Uusi demokratia, jotka ovat vastuussa kreikkalaisten ahdingosta, eivät enää pysyneet vallassa?

Kokoomuksen sisarpuolue Uusi demokratia ujutti Kreikan mukaan Euroon valheellisilla talousluvuilla. Maa romahti lopulta, kun selvisi, että puolue oli väärentänyt tilinpitoa rajusti amerikkalaisten konsulttien avulla myöhemminkin. Vääristelyyn syyllistyi myös vuoroin vallassa ollut sosialidemokraattinen Pasok. Vaikea ymmärtää miksi heitä kutsutaan vastuullisiksi, eikä niitä, jotka olisivat velkaantumisen sijaan myös verottaneet.

Kreikassa (melko pieni) varsinainen julkinen sektori sekä korruptio rahoitettiin velkarahalla. Kreikan rikas ja laaja eliitti oli vapautettu veroista. Jos näiden sotkujen siivoaminen ja todellisen vaihtoehdon antaminen on ääriajattelua, silloin minäkin olen äärivasemmistolainen. 

"Maltillisen oikeiston" maailmassa sota on rauhaa, vapaus orjuutta, tietämättömyys voimaa ja äärimmäisyys maltillisuutta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän Banjaljubitel kuva
Vesa Suonmaa

Stubb nimitti Kreikan vaalivoittajia "perussuomalaisiksi". Kreikan "äärivasemmiston" linja on tosiaankin aika perussuomalinen ainakin EU linjausten osalta.

Herääkin kysymys että mitä Vasemmistoliitto oikein tekee Suomen hallituksessa? Tehän ajatte ihan vastakkaiseen suuntaan "veljespuolueidenne" kanssa talousasioissa!

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Kreikan Vasemmistoliitto on ollut aina EU-myönteinen. Nytkään he eivät ole vastustaneet EU:ta eivätkä euroa, vaan tapaa, jolla EU nyt toimii.

Suomen Vasemmistoliitto on hyvin samanlaisilla linjoilla. Taistelimme mukaan velkasovittelun ("sijoittajavastuu") mutta se valitettavasti toteutettiin liian myöhään ja liian pienenä. Suomella on rajattu määrä valtaa EU:ssa ja Vasemmistoliitolla Suomessa.

Käyttäjän Banjaljubitel kuva
Vesa Suonmaa

Sikoittajavastuu tarkoittaa Sickspäck hallituksen terminologiassa sitä että Suomi valtiona kantaa vastuuta muiden maiden veloista. Näinhän se on todettu Kataisen sanoin ja tilastot vahvistavat asiaa.

Mitä ohjetta Suomen "äärivasemmisto" siis tarjoaa Kreikkalaisille? Kiristäkää vyötä kuten Katainen opettaa vai hylätkää sopimukset kuten paikalliset Kreikassa vaativat?

Torbjörn Liimatainen

Mitä mieltä ystäväsi Kreikassa ja Ranskassa on siitä, että puolueesi Suomessa ajaa hallituksessa Kokoomuksen rinnalla pankkien tukipaketteja ja voimakasta leikkauspolitiikkaa ongelmissa oleville maille?

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Vasemmiston mentyä hallitukseen saatiin ensimmäistä kertaa sijoittajavastuu jolloin pankeilta leikattiin 53% pääomista. Olemme myös ajaneet leikkausten perumista palveluista ja työllisyydestä ja vaatineet niiden suuntaamista aseostoihin.

Linja on siis sama. Me vain olemme hallituksessa.

Torbjörn Liimatainen

Eikös Kreikan vasemmisto aja 100 % sijoittajavastuuta?

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Tuota sinä et usko itsekään.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Pääomista mitään ole leikattu. Taseita on muuteltu ja se ei ole vielä yhtään mitään.

Tällainen on todellisuus: "Suomen vastuista on olemassa valtiovarainministeriön perusteellinen raportti viime joulukuulta. Suorat Kreikan lainoitukseen liittyvät riskit ovat siinä alle 2 miljardia euroa. Mutta Suomella on sitoumuksia Suomen Pankin ja EKP:n keskinäisten operaatioiden kautta sekä ns. vakausrahastojen rahoituksen kautta summa, jonka kokonaismäärää ei tiedä kukaan. Suomen Pankki ja EKP eivät julkista yksityiskohtaisia tietoja rahoitusoperaatioistaan. VM laskee tiedossaan olevien vastuiden perusteella, että Suomen eurojärjestelmän kokonaisriskit olivat viime vuoden lopulla vajaat 12 miljardia. Summat heittävät häränpyllyä välittömästi sen jälkeen, jos esim. Portugaliin, Espanjasta puhumattakaan, joudutaan sijoittamaan uutta rahaa. Suurin Suomen valtion rahaa koskeva riski sisältyy pysyvän vakausrahaston toimintaperiaatteisiin. Siitä saattaa muodostua pysyvä rahoitusautomaatti, joka mättää jatkuvasti rahaa suursijoittajien, hedgrahastojen ja investointipankkien tileille. Mutta hallitus ei ole tästä huolestunut. Suomen Pankin saatavat eurojärjestelmästä olivat huhtikuun lopussa 67 miljardia euroa. Target-systeemin osuus tästä oli 62 miljardia. Ja tämä 67 mrd on se enimmäismäärä, josta Suomi jää paitsi, jos koko järjestelmä nyt sortuu. Lisäksi tulee muutama miljardi maksettavaksi IMF:n, Maailmanpankin ja EU:n kautta Portugalille, Irlannille, Islannille, Latvialle, Puolalle, Unkarille ja Romanialle annetuista lainoista. Enimillään tiedossa on siis noin 70 miljardin maksupotti. Reaalinen riski on tilanteesta riippuen jotain tuon VM:n 12 miljardin ja tämän maksimisumman välillä."

Kaikenlaista te oltte muka yrittäneet, mutta mitään ette ole saaneet aikaan muuta kuin lisää kurjuutta niille, joilla jo ennestään menee huonosti.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Paniikki tappioista kun kasvaa niin leimakirvestä on hyvä heiluttaa joka suuntaan. Silloin voi huomio kiinnittyä muuhun kuin omaan taitamattomuuteen.

Minustakin on ikävää, että Syriza mielletään ääripuolueeksi, tai radikaaliksi. Tai että Perussuomalaiset rinnastetaan joihinkin melko selkeisiin uusnatsipuolueisiin.

Johan Lom

Eilen illalla TV:n pääuutislähetyksessä oli uutinen arvovaltaisen tutkijan virallisine haastatteluineen siitä kuinka äärioikeistopopulistit kasvattavat kannatustaan Euroopassa. Kartalla näytettiin oikeistopopulistien kannatusluvut ja Suomen kohdalla siinä oli persujen viime vaaleissa saatu kannatusprosentti.

Että revi siitä - kyseessähän oli valtakunnan virallinen uutislähetys!

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Mitä nyt pitäisi repiä? Vai alleviivasitko vain tuota aiempaa kommenttiani?

Nyt en osaa ihan tarkkaan tulkita, mitä yritit kertoa tuolla kommentillasi. Siksi on parempi kysyä. :)

Johan Lom

Perussuomalaisten rinnastaminen äärioikeistopopulismiryhmiin on virallinen totuus Suomessa eikä mitään yksittäisten bloggailijoiden tai kommentojien huuhaajuttu - eihä sitä muutoin kerrottaisi pääuutislähetyksessä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Eli alleviivasit ensimmäistä kommenttiani. Kyllä, kaikkea pitää yrittää tehdä - Yleisradiota myöden - että syntipukiksi tähän suomalaisten kuppaamiseen saadaan ne, jotka ovat vastustaneet tätä kansalaistemme taskujen tyhjentämisestä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Sitä miettii, että miten se näkyisi Kataisen tai Stubbin kommentoinnissa ja käytöksessä, jos he kuvittelisivat kosahduksen olevan edessä. Alkaisivatko he etsiä syitä muista etukäteen? Muuttuisivatko herkkänahkaisiksi kuten Rehn Bobrikoff-kommentista? Kummatkin ovat minun muistiin olleet koko ajan mukana toitottamassa, miten kaikki kääntyy vielä hyväksi, kunhan vain kiltisti leikitään mukana. Jos ei leikitä, taantumus, tuho, impivaara ja rasisti.

Eihän se ketään yllätä, että ensiksi Syriza on äärivasemmistolainen uutisoinnissa, mutta sitten kun koittaa etsiä Tsiprasin lausuntoja englanniksi, ne ovat ihan tolkullisia kommentteja, joista yhden lainasinkin taannempana.

Saramolle:

Se siinä vaan ihmetyttää, että Wikipediassa suora englannikielinen käännös on Coalition of the Radical Left. Englanninkielistä wikipediaa tulee enemmän luettua, kun suomenkielisen sisältö on yleensä todella vähäistä. Kreikankielinen nimikin on: Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, eli radikaalin vasemmiston koalitio. "Radikaali" hyvin äkkiä muuttuu etuliitteeksi "Ääri".

Sen sijaan Golden Dawn on kaiken nopeasti lukemani perusteella ihan päivänselvä, vahvasti uusnatsismiin kallellaan, siitä ei pääse mihinkään. 6% kannatus, mutta oliko se, että 18-25 vuotiaat äänestivät aika hajalleen ja taisi olla heidän joukossaan toisiksi suurin puolue jollain 13% määrällä. Sama taitaa olla trendinä monissa muissakin Euroopan maissa. Eräs toisen käden tietolähde kertoo mm. Saksasta sen, että joka viides 18-25 ikäinen tuntee natsisympatioita.

Kalle Pahajoki

Kylläpäs leimakirves tuntuu pahalta kun se osuu omaan nilkkaan. Ymmärrän kyllä tuskasi, mutta juuri nyt en saa vuodatettua kuin krokotiilinkyyneliä.

Ehkä seuraavalla kerralla mietitte kaksi kertaa, kuka on se ja populisti, kun Perussuomalaiset vaativat asioiden käsittelyä asioina ja liittolaisenne hokevat "Vastuunkantamisen" ja "Impivaaran" mantraa.

Jouko Piho

Alexander Stubb edustaa ääriavarakatseista politiikkaa. Tosin siinä politiikassa ei olla avarakatseisia eri tavalla ajattelevia kohtaan.

Stubb edustaa ennen kaikkea globalistien, pankkien, suurpääoman ja monikansallisten suuryhtiöiden etuja. Ne jotka ajattelevat eri tavalla, ovat Stubbin mielestä äärisitä ja ääritätä.

Stubb on itse ääriglobalisti ja Suomen itsenäisyydelle vaarallinen henkilö.

Santeri Halmetoja

Jos perussuomalaiset ovat oikeistopopulisteja, ovat vasemmistoliittolaiset vasemmistopopulisteja.

Los Angeles Times pitää Paavo Arhinmäkeä populistina: http://www.hs.fi/kulttuuri/Los+Angeles+Times+nosta...

Toki tällainen leimaaminen on ikävää. Mutta ei ole hirveästi tarvinnut varmasti Vasemmistoliiton huolehtia, lähinnä perussuomalaisia on lennokkaasti rinnastettu ties mihin ruskeapaitoihin.

Heli Hämäläinen

Herra Saramo on nyt persu-san. Leimakirves on puhunut :D

http://helihamalainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/105...

Lohdutan sinua Jussi ettei Stubin sanomiset pidä muutenkaan paikkaansa.

Reijo Tossavainen

"Politiikasta tulee rikollista varmaan vasta sitten, kun persut ovat hallituksessa." Näin arvioi vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson Ylen Ajantasa-ohjelmassa 30.4.

Onko Saramo ja Arhinmäki asiasta samaa mieltä? Onko tämä vasemmistolaista ääripuhetta/vihapuhetta? Onko Arhinmäki tuominnut puheen? Jos ei, niin miksi ei?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Pitäisiköhän tästä tehdä Valtioneuvoston epävirallinen "paniikki-indikaattori"? Mitä enemmän tuollaisia lausuntoja, sitä suurempi paniikki hallituksessa tajutessaan, ettei tällä eurokatastrofilla tienattukaan.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Tähän kysymykseen kuulisin myös mielelläni vastauksen.

Jarmo Makkonen

Vastaukset on vaikeita. Miten voi järkevästi puolustaa nykyistä käytäntöä ja miten SDP ja Vasemmistoliitto pystyvät perustelemaan omaa hallitustaivaltaan?

Henri Kangas

Kuten todettua, Stubb on Suomen vanhin lapsinero.

Sopii ehkä toivoa, että hänen monilahjakkuutensa ymmärretään myös ulkomailla. Jos luoja suo, sieltä voisi löytyä myös seuraava pesti.

Matti Hytölä

Miksi natseja sanotaan äärioikeistolaisiksi vaikka nämä ovat kansallissosialisteja? Siis puolue, voimakas keskuhallinto, verotus, säätely ja isänmaa. Niinkuin vasemmistolaisia jotka ovat myös oman maansa asialla. Siis enemmän kuin vasemmistolaiset. Eihän tässä ole mitään oikeistolaista niinkuin ei ole kokoomuksessakaan.

Käyttäjän miralaakso kuva
mira laakso

Kokoomus on niin häijypuolue, eipä muuta voi sanoa.

Perussuomalaisetkin tuntuvat tekeevän kokoomuslaisten työn heidän puolestaan, paitsi silloin kun intoilevat rasismista. "Tsoo tsoo", mutta muuten ovat kuin paita ja peppu.

kati sinenmaa

Suosittelin tässä vain niitä rivien välejä, joissa kirjoitetaan, ettei Stubb ole suomalaisille sopiva eikä pätevä

Mika Samuel Kiekkijev

Täällä kun on näitä, jotka ajoin kehuvat "vakuuksia, niin haluaisinkin kysyä, että mitä te tiedätte näistä "vakuuksista"?

Totuus on se, ettei julkisuudessa ole ollut kuin tyhjä sopimuspohja, eli ei yhtään mitään.Kansanedustajat ovat saaneet tutustua alkuperäiseen, tiedot sisältävään sopimukseen, mutta siitä ei saa mitään paljastaa.

Kyllä täytyy olla ääriuskovainen, kun tuollaisen nielee.

Jukka Korhonen

Sinä ja puolueesi olette hallituksessa lahjoittamassa miljardeja tai kymmeniä miljardeja suomalaisten veronmaksajien (lue: työläisten) rahoja keskieurooppalaisille pankeille ja eteläeurooppalaisille banaanitasavalloille.

Siinä mielessä ette olekaan siellä vasureissa mitään ääriaineksia vaan valtaeliitin nöyriä juoksupoikia.

Hävettääkö?

Kaduttaako?

Hirvittääkö?

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Samaa mieltä. Veikkaan, että Saramo ei vastaa.

Tyhjällä sanasotkulla yritetään hämätä, mutta emme me niin tyhmiä ole.

Juhani Virtanen

Ruotsalaisen koulun on tuhonnut holtiton humanitaarinen maahanmuutto, ei Kokoomus. Ja maahanmuuton kannallahan eniten ovat olleet tietenkin sosset ja vasurit.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehkei kannattaisi käyttää termiä "sisarpuolue"?

Siitä voi aina sopivan tilaisuuden tullen joutua ns. epämukavaan vastuuseen muista joka nurkan takana, kuten Kokoomus suhteessaan Putinin Yhtenäinen Venäjä-puolueeseen, Perussuomalaiset Kultaiseen sarastukseen tai SDP suhteessan Ranskan sisarpuoluesseen, joka haluaa neuvotella uusiksi EU:n yhteisiä sopimuksia. Riippumatta siitä, ollaanko samoilla vai eri linjoilla, kirves tuppaa heilumaan.

Kreikan tapauksessa suosiota kasvattava "sisar" ilmoitti, etteivät sitä sido edellisen hallituksen velkatuki- ja säästösopimukset. Sen ilmoituksen seurauksia tässä on syytä miettiä.

Meillä taas Delfoin oraakkeli ilmoitti jo kauan sitten, missä asuu vastuu ja missä vastuuttomuus. Kun tilanne muuttuu, määritelläänkö nämä sanat taas uudelleen?

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Nyt on pakko mainita taas näistä karusellinostoista..Jussin blogit on lähes aina siellä..

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Onhan hän vallanpitäjien juoksupoika, joten miksei olisi.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Selkeästi huomasin, kuinka yksi joka aiemmin oli ollut aina nostoissa, ei enää sinne kerran päässytkään, niin kirjoitus tippui nopeasti alas, kuten meillä muillakin..eli tässä huomaamme, kuinka media tekee suosikkinsa, eli ei siis ole aina kyse siitä, kun on annettu selitykseksi, että niitä nostetaan, joita ihmiset haluavat lukea..ei, vaan niitä nostetaan, joista halutaan tehdä suosikkeja, eli kaksi eri asiaa. Tämä on väärin. Jos lähes joka kerta saa itsensä nostoihin, niin tottahan toki medianäkyvyydellä sitä tunnettavuutta saa..se on itsestäänselvää ja varsin epäreilua.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Tästä juuri on kysymys. Jos olet vallanpitäjille mieleen, saat näkyvyyttä. Jos suhtaudut kriittisesti, sinusta yritetään tehdä persona non grata. Minua se ei haittaa, koska en ole pyrkimässä minnekään. Asiat ovat minulle tärkeitä.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Kaija, jos johonkin työhön kokee kutsumusta, kuten minä politiikkaan, niin tottakai haluaa myös näkyvyyttä työllensä. En minä tänne hetkessä halunnut, mieheni taivutteli minua pitkään, mut sitten kun lähdin, niin oikeeasti haluan saada jotain aikaankin, enkä voi saada, jos en saa näkyvyyttä ensin. Niin asiat ovat minullekin tärkeitä, mutta ikäväkseni olen saanut huomata tämän pelin rumuuden ja sen, että puoliani joudun pitämään. Ja sehän on myös vaikuttamista, että tarttuu epäkohtiin, myös Uudessa Suomessa.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Tässä nähdään taas rahan valta. Ne päättävät, jotka omistavat ja sitten jotkut naivisti-leninistit väittävät vielä kykenevänsä noin vain leikkaamaan pääomia. Ainoa mihin he kykenevät on köyhien kurittaminen ja paskan jauhaminen. Saramokin luulee että asia on sillä selvä, kun sen sanoo.

Reijo Tossavainen

Toisto Saramolle, koska vastausta ei ole vielä tullut:

"Politiikasta tulee rikollista varmaan vasta sitten, kun persut ovat hallituksessa." Näin arvioi vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson Ylen Ajantasa-ohjelmassa 30.4.

Onko Saramo ja Arhinmäki asiasta samaa mieltä? Onko tämä vasemmistolaista ääripuhetta/vihapuhetta? Onko Arhinmäki tuominnut puheen? Jos ei, niin miksi ei?

Käyttäjän timce185 kuva
Timo Leppänen

Tää on justiinsa tätä Jussi Saramon kakkaa jolla tollanen vasuri vie uraansa eteen päin vasuriliitossa.
Eka ollaan uhreja ja itkeä pillitetään kun Stub on kuulemma leimannut hänen veljespuolueita ääriryhmäksi.
Sitte kumminkin Jussi Saramo itse jauhaa samaa sössöä toisista puolueista leimaten valheillaan ja tehden politiikkaansa samalla tavalla leimaten, kuin Stub tekee.

Jussi Saramolla ei ole mitään saumaa syyttää Stubia mistään sillä hän on itse samallainen. eroa on vain siinä, että Stub on jo kiero politikko ja Jussi Saramo pyrkii samallaiseksi kuin Stub ja vielä samoin keinoin kun Stub.

Käyttäjän timce185 kuva
Timo Leppänen

Tässä lapsellisessa Suomessa ainoastaan perussuomalaisten kanssa kilpailevat poliitikot ja heidän omat mediansa pitävät Perussuomalaisia äärioikeistona.
Mutta jos kysytään vaikka somaaleilta, niin he pitävät Perussuomalaisia ihan mukavina kavereina niinkuin Nur Mohamed sanoi. Tietenkin löytyy poikkeuksia niinkuin aina ja tulee aina löytymään.

Eli tämä ääri puheet joista vasuri Jussikin, itkee syyttää itkee syyttää ja sitten taas itkee niin on vain politikointia.
Poliittiset pyrkyrit vie omaa poliittista uraansa eteen päin ei mitään muuta.

Käyttäjän juhoanttila kuva
Juho Anttila

Miettikääpä hetken aikaa viivoitinta. Siinä on keskikohta ja kaksi äärilaitaa sekä alueet näiden välillä. Keskeltä katsoen äärilaidalla ovat vain viivoittimen molemmat päädyt, mutta miten käykään, kun itse sijaitsee lähellä laitaa? Aivan, se laitakaan ei näytä edustavan minkäänlaista "äärilaitaa", mutta toiseen suuntaan katsoen alue aika lähellä keskikohtaakin näyttää jo äärilaidalta.

Jussi Saramo sijaitsee näkemyksineen hyvin lähellä poliittisen viivoittimen vasenta laitaa. Se selittää tämänkin blogin sisältämän tekopyhän ja värittyneen näkemyksen siitä, mikä edustaa äärilaitaa ja mikä ei.

Toimituksen poiminnat