Jussi Saramo 2 % ihmisistä omistaa yli puolet kaikesta. Me muut tarvitsemme Vasemmistoa.

Siirtääkö Osuuspankki minutkin Viroon?

Olen aina pitänyt talletukseni ja lainani Osuuspankissa. Etenkin nykyään, kun merkittävimpinä vaihtoehtoina on tanskalainen tai ruotsalainen suurkapitalismi (Sampo ja Nordea) on tuntunut hyvältä olla sellaisen pankin asiakas, jonka omistavat sen asiakkaat. Osuuspankit ovat jäsentensä omia ainakin paperilla.

Osuuspankin nettietusivulla sanotaan: ”OP-Pohjolan juuret ovat syvällä suomalaisessa yhteiskunnassa, mikä heijastuu ryhmän arvoihin ja tapaan toimia. Vastuullisuus on keskeinen osa ryhmän arvopohjaa ja strategiaa.” Voisi siis kuvitella, että juurista pidetään kiinni, vaikka konserniin on sotkettu osakeyhtiömuotoista toimintaa.

Tyrmistykseni olikin valtavaa, kun pankkiryhmäni toimitusjohtaja uhkasi siirtää toiminnan ulkomaille. Pitääkö meidän mennä mukana? Ei kuulosta kovin vastuulliselta. Onko pankki meitä suomalaisia jäseniä varten, vai kenties johdon ökybonuksia?

On ollut kornia seurata, kuinka reaalitalouden loiseksi paisunut finanssiala taistelee oikeudestaan tehdä rahaa tyhjästä. Tämän isänmaattoman palkka-armeijan suomalaiskenraali Piia-Noora Kauppi on saanut puolelleen monia tahoja Akavasta Helsingin sanomiin ja MTV3:een.

On jopa väitetty, että pankkivero siirtää työpaikat Ruotsiin, jossa on jo pankkivero. Toisaalta on ohitettu se tosiasia, että rahoitusmarkkinaveroa vastustavassa Isossa-Britanniassa on jo pörssivero ja he pelaavat (kuten aina ennenkin) vain omaan pussiinsa Euroopan tulevaisuudesta vähät välittämättä.

Puolestani toimitusjohtaja Karhinen voi siirtää itsensä Viroon. Oletan, että meitä pankin jäseniä ei kiinnosta.

Sitten loppuun pieni kevennys Keskustan puheenjohtajalta:
 
Verkkouutiset 23. syyskuuta:
"Sipilän mielestä esimerkiksi ensimmäisen sairauspäivän palkattomuutta pitäisi Suomessakin harkita. – Kyllä sitä pitää harkita osana kokonaisuutta. Ruotsissa on hienolla tavalla ohjattu politiikkaa työllistävään suuntaan."

MTV3 1.10. klo 9:29:
"Sipilän mukaan [...] ehdotusta voidaan harkita. – Jos tämmöinen muutos tehdään, niin sen tulisi olla osa suurempaa kokonaisuutta."

KSML 1.10. klo 13:27:
"Sipilä torjuu jyrkästi kokoomuksen ehdotuksen."

Yle 1.10. klo 13:52:
"En missään tapauksessa lämpene tälle ajatukselle."

 

(Lisätty 22:12 MTV3, joka juuri antoi kympin uutisissa rahoitusmarkkinaveron vastustajien puhua ilman mitään kritiikkiä. Kannattajien olisi ollut helppo ampua alas vertaus Ruotsin vanhaan malliin, mutta jostain syystä kannattajille ei anneta tilaa "puolueettomassa mediassa".)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Koivunlehtiosuuspankit ja säästöpankit lienevät vielä puhtaasti kotimaisia vaihtoehtoja, jos OP-ryhmä tekee lupaamansa tempun.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Petri Haapa

Paluu vanhaan hyvään aikaan, jolloin oli säästöpankit ja liikepankit erikseen, olisi poikaa.

Käyttäjän Riverman kuva
Jari Jokinen

Entäs minun pankkini Tapiola? Vakuutuspuolella Pohjola toimii maassamme kaikkein härskeimmin ja jo sen takia pidän moraalittomana tukea tuota ryhmää missään muodossa. Noin 10 vuoden kokemus vakuutusongelmaisten auttamisesta ei ole jättänyt epäselvyyttä siitä mikä yhtiö tässä maassa toimii vailla minkäänlaista moraalia. OP -ryhmä myös edellisellä vaalikaudella osallistui vakuutusoikeuden uudistamisen torpedointiin vaalirahoittamalla seuraavia puolueita; SDP, Keskusta ja Vihreät. Kokoomus sai vaalirahoituksen Nallen Sampo -konsernilta!

Käyttäjän matiassinkkonen kuva
Matias Sinkkonen

Mitä väliä vasemistolaisille on missä maassa pankki pääkonttoriaan pitää. Rahaa (veronmaksajien) teiltä tuntuu irtoavan pankeille joka lähtöön, maahan katsomatta, Japaniin ja USA:an saakka.

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/09/30/n...

Hohhoijaa, pa...paperi on loppu.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Aika hölmö viesti.

Suomalaiselle palkansaajalle on tärkeää, että hänen palkkarahansa ovat kotimaisessa pankissa.

Juha Korhonen

Vasemmistolaisethan huutelevat kansallisvaltioiden tuhoamisen puolesta.

Käyttäjän vmhnet kuva
Veli-Matti Hurskainen

OP-Pohjola ja paikalliset / alueelliset osuuspankit ovat kaksi eri asiaa. Samaa konsernia toki. OP-Pohjolaa eivät omista "jäsenet" vaan pörssihait. Se ei ole osuuskunta / osuuspankki vaan pörssiyhtiö, joka harjoittaa vakuutus- ja sijoitustoimintaa - ei varsinaista pankkitoimintaa ollenkaan.

Konsernin osuuspankit ovat jäsentensä omistamia osuuskuntia. Ne tuskin Viroon muuttavat.

Samaa mieltä Kalevin kanssa oikeammasta pankkiosoitteesta. Ainakin toistaiseksi paikallisosuuspankit / "koivunlehtipankit" ovat kokonaan kotimaisia osuuskuntia.

Johan Lom

Ehdotan, että avaat tilin Ålandsbankenissa. Se ei siirry Suomesta minnee!

Juha Korhonen

Ei, koska se ei ole koskaan Suomessa ollutkaan. Åland kun ei käytännössä kuulu Suomeen kuin erittäin nimellisesti.

Harri Rautiainen

"Olen aina pitänyt talletukseni ja lainani Osuuspankissa."

Höpönassu!
Transaktioverossa on kysymys arvopaperikaupoista ja yritysrahoituksesta.
Vasurit voivat nukkua yönsä rauhassa.

Citycani *

Ihanko vilpittömästi uskot, etteivät kuitenkin keksi jotain keinoa siirtää kustannuksia lopulta niille tavisasiakkailleen..? ;)

Harri Rautiainen

Citycani, en usko.

Jos kuitenkin vero tulee, eivätkä pankit pysty siirtämään välitystoimintaa kannattavasti ulkomaille, tavisasiakkaat joutuvat tulonmenetyksen maksajiksi.

Niin tai näin, suomalaiset häviää, jos Urpilainen saa tahtonsa lävitse. Kuuntelisi ja oppisi siitä, miten kävi Ruotsissa 1980-luvulla.

Citycani *

Kommenttisi ei ihan avautunut edes kolmannella lukukerralla... ei tätä veroa pakoon pääse, ainakaan EU:n sisällä, jos ja kun siitä EU:n *yhteinen* konsensus saadaan aikaan.

En ole demarifani, mutta silti pakko sanoa, ettei tämä mikään Urpilaisen päähänpistos ole, vaan takana on pikkuisen isommatkin voimat...

Mutt enpä silti usko, että ko. verosta olisi mitään hyötyäkään. Pelkkää näpertelyä, kun ne Oikeat Ongelmat ovat ihan toisissa sfääreissä, eli nykysysteemin perusrakenteissa kautta linjan. Valitettavasti.

Harri Rautiainen

Citycani,
ongelmahan tässä on se, että ainakaan Iso-Britannia ja Ruotsi eivät lähde siihen mukaan.

Citycani *

Niin, nehän ikäänkuin ovat jo kokeilleet sitä omilla tavoillaan...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Valuutansiirtovero

Ei ole oikein skulannut silleen kuin ajateltiin. ;) Etenkään, kun muu Eurooppa ei ollut noissa sooloiluissa mukana, muusta maailmasta puhumattakaan.

Mutt ei kyllä tule toimimaan nytkään; tarvitaan huimasti järeämpiä toimia, jotta saadaan reaalitalous ja se abstraktein kasinokapitalismi edes jotenkin reiluun kauppaan keskenään.

Jos se nyt edes teoriassa enää on mahdollista ollenkaan.

Tuskin on.

Mutt turha tosta on Urpilaista syyttää... tai edes _ketään kotosuomemme poliitikkoa, vaikka ne kuinka viallisia muuten todistettavasti ovatkin.

Matias Härkönen

Te tuette näitä tyhjän rahan luojia ympäri eurooppaa ja riskeeraatte suomalaisten rahat ja hyvinvoinnin. Ahneuksissanne haluatte taas periä lsää veroja, kun tuhlaatte rahanne. Kun tästä nyt joku ärhähtää, niin itkette! Joku raja kaikenmaailman verotuksellekin. Keräämme jo nyt enemmän veroja kun melkein missään muualla. Priorisoikaa rahan käyttö.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Missä ja kuka tässä maassa enää hallitsee rahankäytön? Kun poliitikoille raha tulee jakoon ihan itsestään, sitä on helppo pistää menemään. Jos itse tienaisivat rahat, jotka hassaavat maailman tuuliin, niin voisi olla ääni kellossa hiukan toinen. Törsäyskin voisi vähentyä.

Velalla elämisestä on tullut maan tapa, mutta kauanko se voi ja saa jatkua? Velka taas on pankkien suola, keskeistä liiketoimintaa.

Voiko mihinkään pankkiin enää luottaa? Sukanvarsiko enää on oikea paikka omille suolarahoille?

Tapio Vehmaskoski

Kyllä Karhisen viesti pitää ottaa vakavasti. Hänellä varmasti on perustellut syynsä toimitusjohtajana puhua kuten puhui.

Mitäpä OP:sta ja sen pääkonttorista. Kannattaako tehdä numeroa? Suomessa on hallitus ollut siirtämässä hallitsemista Suomesta Brusseliin jo useamman vuoden ja suomalaisten rahoja Etelä-Eurooppaan.

Miksi ei Karhinenkaan voisi toimia vastaavasti.

Sitäpaitsi olen ollut ymmärtävänäni, että useampi suomalainen poliitikko ja joku muu taiteilija on ollut siirtämässä Afrikkaa Suomeen sekä suomalaisia esim. vanhuksia Venäjälle.

No, onko tuokaan niin ihmeellistä. Nimittäin olen lukenut, joidenkin suomalaisten blogistien olevan siirtämässä itseään hallituksen politiikan seurauksena ulos maasta, kuka itseään minnekin.

Taidanpa itsekin ruveta miettimään itseni siirtämistä, johonkin lämpimään. Ei tätä kestä kukaan.

P.s.
Ai niin Katainen on siirtämässä itseään tänään kuulemma Ranskaan Hollanden juttusille. Kyllä siellä poika Suomea taas alihintaan myy.

Käyttäjän PanuRaatikainen kuva
Panu Raatikainen

Tämä on vain tällaista lapsellista kiukuttelua. Ei se OP voi minnekään lähteä.

Välttääkseen oikeasti veron OP:n pitäisi ensiksi hankkiutua eroon 1,3 miljoonasta omistaja-asiakkaastaan ja keksiä jokin muu bisnes tilalle.
Että onnea vaan...

Käyttäjän reijoruotsalainen kuva
Reijo Ruotsalainen

Jos op-pohjola siirtää osakevälityksensä pois suomesta, ei se vaikuta muuhun toimintaan oleellisesti. Jos käyt osakekauppaa helsingin pörssissä ja tykkäät siitä kauhiasti, niin sitten saat vollata :) Mutta ihan oikessti paikallisen osuupankin pitää täällä kyllä me sen omistajat ja me voidaan myös harkita taas uudelleen irrottautumista op-pohjolasta, jos tarpeen on. Osake spekulaation tekeminen suomessa ei liene mitenkään tarpeellista ja helsingin pörssin siirto viroon ei mitenkään haittaisi muuta kuin tunne tasoja. Jos osakekaupan palkkiot nousevat pienillä panoksilla pelaaville köyhille, se siirtää liikenevät pikkurovot pankkien rahastoihin ja ne valitettavan usein ovat huonosti hoidettuja. Mutta oikeesti köyhille se on evvk :) Ja tälläkin hetkellä osakepelurit, joilla liikevaihto on pientä käyttävät ulkomaisia toimijoita, joiden maksut ovat murto osa suomalaisten pankkien perimistä kuluista.

Petri Haapa

En nyt viitsi mainostaa, mutta osakkeiden ostoon ja myymiseen voi käyttää täysin pankeista riippumattomia välittäjiä.
EDIT: Näköjään joku toinen ehti mainostaakin: "Suomessa pörssikauppaa käyvät tekevät kai sitä Nordnetin kautta joka toimii kaikissa pohjoismaissa."

Aki Mönkkönen

Onneksi en ole tuon "vastuullisen" pankin asiakas. Oikeastaan en haluaisi olla minkään pankin asiakas, mutta pakkopullaksi on sekin asiakkuus tehty, tiliä ei saa enää pussissa käteen, niinkuin wanhoina hyvinä aikoina. Pankit tappavat onneksi kohta itse itsensä ahneudessaan. EVVK.

Jorma Kassinen

Suomessa pörssikauppaa käyvät tekevät kai sitä Nordnetin kautta joka toimii kaikissa pohjoismaissa.

Jatkossa suomalainen osakesäästäjä maksaa veroja ja ruotsalainen ei.
Ja Suomen pörssin likviditeetti takuulla kärsii.

Eiköhän sitä siirrellä ajan kanssa koko pörssikin pois.

Hienosti pyyhkii taas.

Niin ja muistakaa nyt tätä kannattavat maailman nöyrimmät ja tyhmimmät aluskansalaiset että tuon veron tuotto menee EU budjettiin ei Suomen budjettiin.

Se mitä kannattaa luultavasti tehdä on myydä kaikki osakkeensa pois siksi aikaa kun selviää kuinka paljon päiväkaupan ja robottien kaupankäynnin loppuminen laskee Helsingin pörssikursseja.
Luultavasti listautumiset ainakin tehdään 100% varmuudella jatkossa muualla.
Suuret vientiyritykset siirtynevät Tukholman pörssiin tämän seurauksena.
Ja sieltä niitä voivat ruotsalaiset ostaa verovapaasti ja suomalaiset veron kanssa.

"Kansakuntaa ei voi rikastuttaa köyhdyttämällä sen kansalaisia."

Harri Rautiainen

Jorma: "Suomessa pörssikauppaa käyvät tekevät kai sitä Nordnetin kautta joka toimii kaikissa pohjoismaissa."

Nordnet on vain yksi välittäjistä ja yksi niistä pienimmistä. Siellä on 70 muuta.

Jorma Kassinen

Saramon Jupe toivoo suomalaisille uusia veroja joiden tuotot kerää EU.

Hei huomenta Suomi hyvin pyyhkii...

Kateus ja tyhmyys ovat syyt miksi suomalaiset ovat läntisten teollisuusmaiden köyhin kansa.

Juhani Piironen

"Puolestani toimitusjohtaja Karhinen voi siirtää itsensä Viroon."

Niin.

- Hänen veroprosenttinsa tippuisi silloin 60%:sta 20 prosenttiin.
- Hänen autonsa hinta tippuisi 100.000 eurosta, 60.000 euroon
- Suomen verotulot vuosittain pienenisivät 500.000 euroa

Ja lopuksi muu arvopaperiosaston henkilökunta seuraisi perässä.

Verotulot miinus 100.000.000

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Tästä tulee rikkidirektiivin kaltainen rasite suomen (kituville) pääomamarkkinoille.

Etelä-euroopassa asialle nauretaan huutonaurua ja ei oteta käyttöön. Annetaan suomalaisten kuristaa itsensä hengiltä. Kiitos vihreät.

Petri Haapa

Saksa ja Ranska tässsä kärjessä ovat, joten turha osoittella pelkästään Suomea.

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Tässä vaiheessa kannattaa vaikka tutustua Ruotsin epäonnistuneeseen kokeiluun, mitä sillä luultiin savutettavan ja mitä sillä saavutettiin ja miksi se lakkautettiin järjettömänä. Miksi Ruotsi sitä muuten nyt vastustaisi jos se kerran niin hyvä on..

Tuula Saskia

Lukekaapa tämänpäiväisestä Hesarista Timo Harakan tätä asiaa käsittelevä mielipidekirjoitus.

Ainakin minut se sai mietteliääksi.

PS. Onkohan koneessani jokin häiriö? Kommenttini ei toistu esikatselussa oikeassa muodossa.

Tapio Ahti

Osuuspankin osakkaana minusta on hienoa, että pankki ilmoittaa toimivansa etujeni eli omistajien etujen mukaisesti. Olisihan hölmöä jatkaa arvopaperikauppaa Suomessa, jos sen voi tehdä ulkomailla selvästi halvemmalla. Mistään Osuuspankin siirtämisestähän ei ole kysymys, toisin kuin Saramon disinformaatipläjäyksessä väitetään.

Harri Rautiainen

Tapio,

"Olisihan hölmöä jatkaa arvopaperikauppaa Suomessa, jos sen voi tehdä ulkomailla selvästi halvemmalla."

Tarkentaisin vielä, että arvopaperikauppa on Suomessa kalliimpaa vain, jos sitä rasitetaan verolla, jota ulkomailla ei ole.

Juhani Piironen

Ruotsiin tätä veroa ei tule. Englantiin ei tule.

Aah, mutta Suomessahan ei kukaan osaa ruotsia, eikä englantia, joten olemme turvassa?

Aah puhelinta ja internettiä ei ole keksitty, joten olemme turvassa?

Petri Haapa

Minusta Timo Harakka kirjoittaa asiaa. Kehotan kaikkia tutustumaan hänen kirjoitukseensa ennen kuin menee möläyttämään jotain typerää kuin että ilman 0,1 prosentin veroa osakekauppa on SELVÄSTI halvempaa.

Harri Rautiainen

Pirjo, ketä nolottaa?

Et kai kuvittele, että Karhinen olisi siirtämässä varsinaista pankkitoimintaa mihinkään? Sehän perustuu laajaan konttoriverkkoon Suomen maaseudulla.

Sensijaan arvopaperikauppa ei nykyaikana ole kiinni kadunvarsikonttoreissa. Eikä valtiossa, joka rankaisee sitä erityisellä U-verolla.

Juhani Piironen

"Pankkilobbarit pelottelevat, että vero häätää rahoitusalan Suomesta. Uskokoon ken tahtoo, että 0,1 prosentin lisäkulu tuhoaa terveen liiketoiminnan."

Uskokoon kuka tahtoo mitä tapahtuu, mutta vientiyrityksen valuuttasuojauksesta, jossa vero peritään kahteen kertaan, ostaessa ja myydessä valuuttasuojausta, ja neljään kertaan, jos se tehdään kahden valuutan kautta, joka on varsin tyypillistä.

OK.

Otetaan 30 miljoonan vientikauppa ja tehtynä suojaus 4 kaupalla, kahden valuutan kautta .

Verojen osuus 0,4% * 30 milj. = 120.000 euroa

Veron välttämisen kustannus 0 euroa, jos valuuttakaupat tehdään Singaporessa, jonne päin se kauppakin tehtiin.

Säästöä 120.000 euroa.

Hulluhan se on joka ei tuota säästöä ota.

Tapio Ahti

Nyt Osuuspankin (ja muiden pankkien) mielipide näyttää olevan, että kaupankäynnin siirtäminen ulkomaille olisi kannattavaa. Se taas tarkoittaa, että a) kauppa ulkomailla on selvästi kannattavampaa tai b) käynnissä on lakia vastustava kampanja. Tosin b-kohtakin selittyy käsittääkseni luontevammin a-kohdalla kuin millään muulla.

Eli uudestaan: olen tyytyväinen, että pankkini on ilmoittanut ajavansa etuani. Väliä ei siis ole sillä, onko kyse kohdasta a vai b, molemmat kelpaavat minulle osoitukseksi etujeni valvomisesta.

Yleisemmin kyse on siitä, että markkinoiden rajoitukset pitää hoitaa niin, että kukaan ei kärsi kohtuutonta kilpailuhaittaa. Nyt ollaan säätämässä lakia, joka ei noudata tätä periaatetta.

Jos Osuuspankki urputtaisi tasapuolista kustannusten nostoa vastaan, se olisi eri juttu. Jos kyseinen vero koskisi siis kaikkea maailman arvopaperikauppaa ja Osuuspankki urputtaisi sitä vastaan, en tuntisi myötätuntoa. Pidän nimittäin kyseistä transaktioveroa kokeilemisen arvoisena yrityksenä taistella liian jyrkkiä suhdannevaihteluja vastaan. Eli voi hyvin olla, että se mikä hävitään finanssimarkkinoiden tehokkuudessa voitetaan elvytysmahdollisuuksissa yms.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Itse asiassa jos ollaan tarkkoja niin eräs suurimmista yksittäisistä ryhmistä jotka kiertävät jo nykyisiäkin pääomaveroja ovat sijoittajat ja instituutiot, jotka käyvät kauppaa helsingin pörssissä ja ovat esim. saksalaisen välittäjän asiakkaita.

Nämä välittäjät EIVÄT luovuta asiakastietoja suomalaiselle verottajalle, joten sitä kautta pystyy tekemään "verotonta" arvopaperikauppaa jo tänä päivänä.

Eihän OP ole siirtämässä kassa- tai peruspankkipalveluiltaan muualle, ainostaan arvopaperivälityksen. Kuten tiedetään netissä käytävä kauppa on helppo siirtää ihan mihin tahansa.

Samalla kun vaahtoat tämä veron puolesta voisit tehdä jotain, että kansalaiset ja instituutiot ovat samanarvoisia verottajan edessä.

Nyt on tilanne, että säätiöt ja sijoitusrahastot saavat osingot ilman veroja.

Tämä on piensijoittajan näkökulmasta hyvinkin ärsyttävä ja epäreilu asia. Me muut maksetaan toisenkin puolesta veroja. Ilmaisia lounaita kun ei ole.

Juhani Piironen

Niinpä. Ainoastaan aikaero ehkäisee osakekaupan siirtymistä esimerkiksi Singaporeen.

Cargotec Marine listataan ehkä Singaporen pörssiin (valmistelevat sitä). Mikkeliläinen Savcor on listattuna muistaakseni Australiaan, tai Hong Kongiin. Talvivaara listattiin ensiksi Lontooseen.

Rovio listataan USA:n NASDAQiin. Teknoja ei muutenkaan enää listata Suomeen.
Mitään ei listata Suomeen. Mikään ei enää näy Suomessa, tai jää Suomeen.

Paitsi elätettävät.

Käyttäjän HarriMuttilainen kuva
Harri Muttilainen

Tuosta transaktioverosta on alkanut olla puhetta myös USAssa osittain nimenomaan siksi, että Euroopassa käydään keskustelua asiasta. Ja UK:ssahan on siis jo olemassa 0,5% leimavero, jolla kerätään muutama miljardi puntaa vuosittain, vaikka monet sijoittajat kiertävätkin tuota veroa käyttämällä CFD johdannaisia.

Ranskalaisilla osakkeilla käytävä kauppa on myös osittain siirtymässä CFD pohjaiseksi (ainakin näin ovat jotkut sijoittajat uhkailleet), kun Ranskassa tulee vero voimaan.

Veron käyttöönoton lisäksi voitaisiin siis yksinkertaisesti kieltää CFD johdannaiset, jotka esim USAssa ovat jo kiellettyjä.

Juhani Piironen

Onhan se hienoa että joku edes osaa keskustella asia-argumentein.

Mutta "kieltää CFD johdannaiset". Mitenpä luulisit käyvän? Voisiko CFD johdannaiset myöskin kiertää toisella tavalla.

CFD johdannaisissa (Contracts for Difference) on kyse osakekaupasta, jossa itse osakekauppa ei tehdä, vaan tehdään sopimus osakekaupassa mahdollisesti syntyvästä voitosta ja tappiosta.

On myös teoriassa mahdollista tehdä sopimus voitosta ja tappiosta mainitsematta voittoa ja tappiota sopimuspaperissa. Ja mainitsematta koko osaketta sopimuspaperissa. Miten kiellät tällaisen sopimuksen?

Ja mitä pirua tällaista edes pohtimaan. Kaupan voi aina tehdä Singaporessa ilman mitään veroa.

Silleen se kierretään laillisesti. Niinhän ne isommat yhtiöt tekevät. Niillä on toimisto Singaporessa. Katsokaa vaikka netistä.

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Eläkeyhtiöiden menetykset, eli sinun ja minun taskusta, johtuen joko pörssi tai transaktioverosta, tulee olemaan kymmeniä kertoja enempi kuin vero tulee koskaan tuottamaan (paljonko se Ruotsissa piti tuottaa ja tuotti!). Valitettavan vähän tätä puolta käsitelty mediassa vaikka seuraus- ja syysuhde on varsin suora.

Kari Virtanen

Muistan hyvin kun me veronmaksajat kävimme OP:n pelastustalkoissa parikymmentä vuotta sitten. Veroprosenttini nousi niissä rytinöissä kymmeniä prosentteja. Ilmeisesti OP ei sitä muista, kun nyt kiukuttelee 0,1 prosentista.

Juhani Piironen

Muistat väärin.

SKOP oli säästöpankkien keskusosakepankki, ei Osuuspankkien keskuspankki.
KOP pelastettiin etupäässä omistajien rahoilla, mutta se ja SYP saivat myös valtion rhaa, josta valtio sai omansa takaisin myydessään ja hyvän tuoton.

Jopa SKOP tuotti valtiolle, mutta ei riittävästi.

Osuuspankkeja ei käytännössä tuettu ollenkaan.

Joten muistat väärin.

Kari Virtanen

Kriisiytyneitä säästöpankkeja oli 33 ja osuuspankkeja 46.
Osuuspankit selvisivät kriisistä lopulta paremmin.

Kriisin loputtua veroprosenttini ei kuitenkaan laskenut, enkä saanut osinkoa/osaani pankeista, vaan kuvio näemmä toistuu. Nyt vaan suuremmassa, Eurooppalaisessa mittakaavassa.

Juhani Piironen

Osuuspankit hoitivat itse omansa. Valtion apu oli minimaalinen suhteessa muihin. Valtio sai kaikki takaisin korkoineen osuuspankeilta.

Joku voi tarkistaa luvut. Näin sen muistan.

Toimituksen poiminnat