Jussi Saramo 2 % ihmisistä omistaa yli puolet kaikesta. Me muut tarvitsemme Vasemmistoa.

Äärioikeisto Suomessa

  • Äärioikeisto Suomessa

Luin joululomalla Li Anderssonin, Micke Brunilan ja Dan Koivulaakson kirjoittaman kirjan Äärioikeisto Suomessa. Vaikka luulin olevani hyvin kartalla äärioikeistolaisen toiminnan tilasta, sain silti ajateltavaa myös siitä missä nyt mennään. Eniten kirja antoi itselleni  kuitenkin äärioikeiston aatehistoriaa esitellessään.

Kirjassa tarjottiin vaikuttava tietomäärä suhteellisen sujuvassa muodossa. Lukukokemusta haittasi lähinnä hätäisen oloinen toimitustyö. Suosittelen kuitenkin kirjaa kaikille, kirjoittajat ovat hyvin perillä aiheesta ja teos on mielenkiintoisempi kuin aiheesta voisi kuvitella.

Kirjan luettuani vahvistui se käsitys, että suomalainen väkivaltainen suoran toiminnan oikeisto on yhä harvalukuista, mutta se järjestäytyy aiempaa poliittisemmin. Tämä on erittäin huolestuttavaa, sillä yksikin Breivik voi aiheuttaa hirvittävää tuhoa.

Olen itsekin netissä kiertäneellä tappolistalla, jolle oli listattu 50 pahinta "Suomen mädättäjää". Äärioikeistolaisten hyökkäyksen olen kokenut vain Saksassa, kun vasemmistonuorten leirille hyökkäsi joukko uusnatseja. Silti yksittäisiä tekoja pelottavampaa minusta on yhteiskunnan yleisempi ilmapiiri, joka lietsoo ja ruokkii kaikkein äärimmäisimpiä ilmiöitä.

Rasismista ja suoranaisen tyhmyyden näyttämisestä on Suomessa tullut hyväksyttävää ja siihen jopa kannustetaan. Mitä järjettömämpiä mielipiteitä uskaltaa esittää, sen rohkeampana pidetään. Sellaisetkin ihmiset, jotka aiemmin ymmärsivät, että yhteiskunnalliset ongelmat eivät kumpua ihmisten erilaisuudesta, aloittavat yhä useammin lauseensa "...en ole rasisti, mutta" ja kertovat perään jonkun kuulemansa urbaanilegendan maahanmuuttajien saamista sosiaalituista.

Äärioikeisto Suomessa kirjan esittelytilaisuus Jyväskylässä on nyt saanut valtavasti huomiota. Toivottavasti kaikki ymmärtävät, että se oli vain jäävuoren huippu. On myös hyvä huomata, että vaikka pelottelu kohdistuu etenkin vasemmistoon, on kohteena koko demokraattinen järjestelmä. Tätä alleviivaa se, että myös maltillisempaa oikeistoa vastaan on hyökätty, ainakin Oulussa.

On pöyristyttävää, että netin hommalaisten lisäksi jopa jotkut kansanedustajat antavat ymmärtää, että kirjan kirjoittajat olivat provosoineet teon ja ministeri kyselee mikä on äärioikeiston ja -vasemmiston ero, aivan kuin Suomessa olisi jotain muutakin poliittista väkivaltaa kuin oikeiston harjoittama.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

. suvituuli

Kuten Seppo Oikkonen blogissaan kirjoittaa:

"""
"Eikä tässä äärivasemmistonkaan, siis vallankumouksellisen ääriliikkeen ohjelma niin kaukana ole.

"Voima, jonka järjestelmä jättää käyttämättä, on se voima, joka kumoaa järjestelmän", marxilaisuus sanoo."

"""

Ari Lotvonen

Äärivasemmisto Suomessa

Pääkaupunkiseutu: Solidaarisuusiskuja Satamalle, romaneille ja anarkistivangeille
...
http://takku.net/article.php/20110606104444198

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Anarkismi on taloudellisista, yhteiskunnallisista ja sosiaalisista valtahierarkioista vapaata yhteiskuntaa tavoitteleva poliittinen ideologia. Sana ”anarkismi” tulee kreikankielisestä sanasta arkhos, joka tarkoittaa ’esivaltaa’, sekä käsitteen perusmerkityksen kieltävästä an-etuliitteestä. Joskus anarkismi suomennetaan hallituksettomuudeksi.

Vasemmisto on nimitys, jota käytetään oikeisto-vasemmisto–akselin toisessa päässä olevista poliittisista ryhmistä. Vasemmiston on perinteisesti ajateltu edustavan jyrkkää sosiaalista liberalismia[1] sekä vastustavan markkinavaltaista taloutta. Sanaa vasemmisto käytetään myös vastaavista ryhmittymistä puolueiden ja muiden ryhmien sisällä.[2] Käsitteet vasemmisto ja oikeisto syntyivät Ranskan vallankumouksessa, jolloin ne viittasivat istumapaikkajärjestykseen Ranskan lainsäädäntöelimissä.[3]

(wikipedia)

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Väärin. Anarkismi on filosofia jonka mukaan valtio on epätoivottu ja harmillinen instanssi. Anarkistit kannattavat ei-hierarkisia ja valtiottomia yhteiskuntia, joiden toiminta perustuu voluntarismiin eli vapaaehtoisuuteen. Kuten esimerkiksi vapaaseen markkinatalouteen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #11

Mikä tuossa Saramon esittämässä anarkismin määritelmässä on lukutaitoisen mielestä väärin?

Käyttäjän egk kuva
erik gallen-kallela

aiemmin tänään oli puheenvuorossa Farzad Moghaddam pourin hyvä plogi anarkismista. käsitettä on kansalaisille vääristelty ja mustamaalattu kautta aikojen. miksiköhän?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Nyt kun tuota patriootti.comin porukkaa on ilmeisesti yhdistetty tähän Jyväskylän tapaukseen, niin kävin ihan tutustumassa siihen sivustoon, että millaisesta porukasta on kyse. Ilmeisesti nämä "patriootit" (sori, minulla on patriootista toisenlainen kuva kuin nämä tyypit...) nahistelevat useinkin vasemmistolaisten kanssa. Mm. sunnuntaina tämmöistä. Ei ylittänyt kuitenkaan uutiskynnystä? http://www.patriootti.com/nujakka-suomalaisvastais...

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Eikös sinun työkaverisi perussuomalaisten eduskuntaryhmästä kuulunut tuohon järjestöön? Olisi varmaan kannattanut kysyä häneltä.

Hyökkäys rauhanomaiseen mielenosoitukseen on keskinäistä "nahistelua"? Juuri tätä yritin kritisoida kirjoituksessani.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Ööö, no kiitos paljon tästä asiallisesta vastauksesta ja rakentavasta keskustelusta.

Ps. Ehkä siksi käytin tuota sanaa "nahistelu", koska ei ollut muuta tietoa tuosta tapauksesta kuin kyseisen sivuston selostus. Olisin ollut aidosti kiinnostunut tästä asiasta, mutta ei sitten.

Pertti Ilonen Vastaus kommenttiin #13

Aihe taitaa olla niin herkkä juuri tällä hetkellä, että ehkä kannattaa valita sanansa tarkoin.

Kannatan erityisesti rauhaa Suomessa.

Ajan mittaan kaikki tasoittuu. (Disclaimer:Tämä ei tarkoita tukea tai kannatusta millekään osapuolelle tai sitä, että jättäisin tuomitsematta mitään laittomuuksia.)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #13

Tutustuin nyt tarkemmin tapahtumiin. Takku.net kertoo sunnuntaina tapahtumista näin: http://takku.net/article.php/20130130102713856

Ei mainintaa nahistelusta. Eli onko nämä patrioottien "taisteluraportit" keksittyjä?

Ilmeisesti nahistelua kuitenkin käydään? Sen kuvan tuolta kommenteista saa:
http://takku.net/article.php/20130130233700908

Santeri Halmetoja

Eikö puoluekaverisi Dan Koivulaakso osallistu itse Tanskassa väkivaltaisiin kahnauksiin? Sinähän voisit myös kysyä häneltä.

http://www.youtube.com/watch?v=okF9t9mOBKY

Tässä tilanteessa syy oli varmasti täysin patrioottien, mutta siellä taustalla on muitakin jännitteitä äärivasemmiston kanssa. Hyvä, että on olemassa esimerkiksi Takku.net ja Patriootti.com -sivustot, niin molempien toimintaa voi seurata.

kati sinenmaa Vastaus kommenttiin #14

Valistakaa mua nyt vähän; Kumpaan laitaa kuuluu
takku.netin porukka ja kumpaan patriootti.comilaiset?

Mitä eroa niiden toiminnassa on?
Onko molemmilla maastohousut?
Sattuuko toisen pamppu vähemmän kuin toisen?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #46

Patriootit larppailee natsismissa ja takkulaiset vissiin ovat "punaisia" anarkisteja ja heillä on keskenään sota.
;)

Siis oikkeesti, tunnen itseni melkein täysijärkiseksi.

Edwin Blumeaux

Vasemmisto ryömii ulos koloistaan kun omat edustajat ovat tunnistaneet tekijät äärioikeistoksi ja media nielaisee syötin kakistelematta. Se joka ei nielaise edustaa äärioikeistoa.

Vaikka Breivikin tarina ei enää kanna samalla volyymilla mitä se teki tapahtumahetkenä, on se joka tapauksessa otettava mukaan vaikka vertauskuvallisesti.

Vasemmiston oikeistoksi ja ääriaineksiksi luokittelemat ihmiset puolustautuvat perättömiltä syytteiltä ja peräänkuuluttavat analyyttistä suhtautumista.

Voisikin kysyä kuka kiihoittaa ja ketä?

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Pari esimerkkiä äärivasemmistosta: Kohudesantti Bäckman ja hänen antifasistikaverinsa, Anders Breivik, kansallissosialistinen Suomen Vastarintaliike, ETA, Juche-liike, FARC-sissiliike, jne.

Itse asiassa, tiettyjen ihmisten ihannoima natsiliike on itse asiassa äärivasemmistolainen. Kyse on kansallissosialismista, joka on osa sosialismin kirjoa sekin. Eli äärivasemmistoa.

Suosittelisin tutustumaan Nolanin karttaan perinteisen oikeiston ja vasemmiston vastakkainasettelun sijaan: Kommunismi, ja äärioikealla olevat liikkeet sijoittuvat kaikki Nolanin kartalla alavasemmalle. Eli autoritarismiin: Valtio päättää ja sääntelee niin taloutta kuin yksityiselämääkin.

Autoritaristin vastakohta taas on libertaristi, joka kannattaa yksilönvapauksia, valtion roolin minimoimista, ja vapaata markkinataloutta.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Hitler nousi valtaan koko oikeiston yhteisillä äänillä vasemmistoa ja sosialisteja vastaan. Sen jälkeen leireille pistettiin vasemmisto, ei oikeistoa.

Kyseessä oli äärioikeistolainen liike, joka vahvisi saksalaisten kapitalistien asemaa yhteiskunnassa ja tarjosi näille jopa orjatyövoimaa. Sosialismin ottaminen puolueen nimeen johtui siitä, että se oli sen ajan suosituin aate. Periaatteet olivat kuitenkin sille vastakkaisia.

Tämä keskustelu ei kuitenkaan mitenkään liity käsittelyssä olevaan aiheeseen. Markkinatotalitaristit eivät meillä tee iskuja eivätkä lietso rasismia.

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Oletko koskaan lukenut natsien 25 kohdan ohjelmaa? Aika moni tuon ohjelman kohdista oli juuri sosialistista tavaraa. Työllisyyden ajamista, yritysvoittojen jakoa työntekijöille, trustien ja suurkauppojen sosialisoimista, jne. Jos vertailet natsien puolue-ohjelmaa ja Vasemmistoliiton puolue-ohjelmaa, huomaat että natsien 25 kohdan ohjelma on vasemmistolaisempi kuin Vasemmistoliitolla. Hitler jopa julisti olevansa "sosialisti ja nykypäivän talousjärjestelmän vihollinen". Tähän kun ottaa vielä mukaan keynesiläis-vasemmistolaisen talouspolitiikan sekä hinta- ja korkosääntelyn, niin voi sanoa aika lailla että kyllä natsiliike oli (ja on) todella vasemmalla.

Ruotsin hyvinvointivaltion isä, Gunnar Myrdal, ihaili Natsi-Saksaa. Samoin teki kommunisti W.E.B Du Bois. Nykyistä natsi-ideologiaa lähimpänä taitaa olla joku Hugo Chavezin Venezuela tai Evo Moralesin Bolivia: antikapitalismi, harmoninen luontosuhde ja alkuperäisasukkaiden puolustaminen samassa paketissa.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo Vastaus kommenttiin #18

Natsien koko aate lähtee siitä, että ihmiset ovat eriarvoisia.

Vasemmiston perusta on, että ihmiset ovat tasa-arvoisia.

Aatteet ovat toistensa vastakohtia, vaikka tietysti kaikkien aatteiden käytännön sovelluksissa voi olla yhteistä, osa oikeistostakin on konservatiivista, osa liberaalia, osa arvoissa, osa taloudessa. Harva avoimesti vaikkapa kannattaa työttömyyttä. Nyt olisi syytä palata aiheeseen.

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes Vastaus kommenttiin #20

Tuo vasemmiston määritelmä on Ranskan vallankumouksen perintökalleuksia. Oikeiston ja vasemmiston sijasta pitäisi pikemminkin puhua karkeasta jaosta konservatiiveihin ja vasemmistoon - koska perinteinen konservatiivi ottaa aatteensa mm. luonnollisesta laista ja traditiosta. Esimerkiksi Ranskan vallankumousta edeltänyt "Ancien Régime" on esimerkki tällaisesta konservatiivisesta hallituksesta.

Nyt, vertaa tilannetta nykyisiin "markkinatotalitaristeihin", kuten libertaareihin. Loppupeleissä vapaus pakkovallasta, ja vapaus vapaaehtoiseen kanssakäyntiin on tasa-arvoinen.

Perinteinen konservatiivi sen sijaan ei tällaista hyväksy, vaan haluaa valtion pakottamaan ihmiset sääty-yhteiskuntaan ja sosiaalisiin kasteihin joista nouseminen ei ole mahdollista. Vasemmistolaisessa retoriikassa taas sääty-yhteiskunta (eli talonpojat, porvarit, papit ja aateliset) on korvattu proletariaatilla, puolueen ulkopiirillä, puolueen sisäpiirillä ja isolla veljellä (Stalin, Pol Pot, Nicolae Ceauşescu, Fidel Castro, Kim Jong Il, Kim Jong Un, Puhemies Mao, Muammar Gaddafi, Benito Mussolini, jne.)

Kun tätä mallia tarkastelee, huomaa että konservatismi, kommunismi sekä reaalisosialismi kaikkine johdannaisineen ovat samaa sontaa eri paketissa. Sillä erolla, että konservatiivi perustaa arvonsa luonnolliseen lakiin ja vasemmistolainen autoritaristi Marxin ja kumppanien kirjoituksiin.

Koko homman idea on se, että ei kannata puhua äärioikeistosta, jos koko äärioikeiston määritelmä on epäselvä kuin veteen piirretty viiva.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #21

Olet näköjään sekoittanut diktaattorit ja vasemmistolaisuuden. Jostain ihme syystä pidät äärioikeistolaistakin diktaattoria vasemmistolaisena

Käyttäjän egk kuva
erik gallen-kallela Vastaus kommenttiin #20

orwellin sanoin: "kaikki ovat tasa-arvoisia toisiinsa. toiset ovat vain tasa-arvoisempia kuin toiset."
ja mistähän tämä kirja, "eläinten vallankumous", nyt oikein kertoikaan?

Käyttäjän egk kuva
erik gallen-kallela Vastaus kommenttiin #20

"Harva avoimesti vaikkapa kannattaa työttömyyttä"
puolueesi on hallituksessa, jossa piehtaroidaan piilossa "rakenteellisen työttömyyden" parissa. kannatatko sinä sitä? äläkä väitä, että termi "rakenteellinen työttömyys" on sinulle vieras.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #36

Peitenimesi on kai provokaatio sekin niinkuin muuten kaikki peitenimet.

Käyttäjän egk kuva
erik gallen-kallela Vastaus kommenttiin #64

anteeksi, kuinka? mistä päättelit nimeni laadun/luonteen? provosoiko nimeni todella? minulla on kolme etunimeä, näkisitpä koko nimeni:)

Antti Kiljavainen Vastaus kommenttiin #20

"Vasemmiston perusta on, että ihmiset ovat tasa-arvoisia"

Juu Stalin, Polpot, Mautsetung etc.. ovat todellakin osoittaneet vasemmiston perustan oikeiksi.

Nyt sitten Saramo öyhöttää, että NYKYvasemmisto on ihan eri juttu, kun ne stalkkarit.

Joo, mutta stalkkarit katos suomessa puolueisiin Vihreät ja Vasemmistoliitto yberjohtajinaan Hassi ja Arhinmäki. Sokeina adjutantteina Brax ja Saramo.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #60

Antti Kiljavainen käyttää samaa öyhöttää-sanaa jonka tänne puheenvuoroon on tuonut Junes Lokka. Junesin hoodeilta?

Ukko Makkonen Vastaus kommenttiin #18

No, Juha Remes, edelleen: kuten Saramo totesi sosialismi oli ajan aatteista suosituin natsien noustessa valtaan. Eikö ole aika luonnollista että ajan arvostukset kirjasi yksi jos toinenkin puolue ohjelmaansa, muuhun olisi ollut silkkaa poliittista itsemurhaa. Toteutus onkin sitten toinen juttu. Tässä esitetään antiikin aikainen kysymys "cui bono"? Ei siellä natsi-Saksassa vasemmistolaiset hilluneet, ne jotka eivät alistuneet Hitlerin systeemiin vaiennettiin. Lue vaikka Iltalehden extralehti "Natsi-Saksa 1933-1945" jos on käsitteet noin hukassa:(

Thomas Makinen

Jussi, sinulla on aatehistoria hiukkasen hakusessa. Sosialismi ja sen nykyiset muodot vasemmistoliittolaisuudesta sosiaalidemokratiaan ovat kommunismin revisionistisia suuntauksia. Samalla tavalla kuin fasismi.

Kommunismi sen alkuperäisessä muodossaan painotti dialektis-materialistista prosessia - yhteiskunta muuttuisi automaattisesti kommunistiseksi, kunhan vain odotettaisiin tarpeeksi kauan. Sosialismi ja fasismi sen sijaan syntyivät siitä, että kommunistit yksilöinä kyllästyivät ideologiansa passiivisuuteen talouden ja yhteiskunnan suhteiden järjestämisessä. He halusivat muutoksen heti eikä kohta. Sosialismi johti Neuvostoliittoon ja fasismi Natsi-Saksaan.

Neuvostoliiton ja Natsi-Saksan erilaisten sosialismikokeilujen jälkeen on enää harvassa niitä, jotka avoimesti viitsivät kutusa itseään sosialistiksi, kansallissosialistiksi tai fasistiksi.

Sen sijaan eufismit kukoistavat, "Vasemmistoliitto" on onneksi kuitenkin yksi niistä harmittomimmista. Miksi? Koska vaikka teidän kommunismiin viittava symboliikkanne ja kuviteltuja vihollisten vastainen retoriikanne ammentaa voimansa hävityn kansalaissodan katkeruudesta ja kommunismin maailmanlaajusen romahduksen aiheuttamasta pettymyksestä, ja voisi sinällään olla vaarallistakin, ette te silti uskalla henkisesti mennä päätyyn asti, kun tiukka paikka tulee.

Ja tiukka paikka on se, kun joutuu oikeasti ottamaan vastuuta yhteiskunnallista asioista. Olette joutuneet hyväksymään kapitalimismin ja markkinatalouden ylivertaisuuden ja sivuuttamattomuuden yhteiskunnallisten suhteiden perustana, ja teillä on paljon paljon paljon lyhyempi matka "kookoomukseen" kuin "Suomen kansandemokraattiseen liittoon". Sille aplodit.

Käyttäjän egk kuva
erik gallen-kallela Vastaus kommenttiin #34

nyky vasemmistoliitto on iso vitsi. paavo totesi salkkunsa saatuaan, että "tämä kulttuuri- ja urheiluministerin salkku on painava tänä päivänä, kun ihmisillä on enemmän rahaa ja enemmän vapaa-aikaa." ihan pokkana tietysti ja prime-time. voiko sitä enemmän pihalla olla, vai kalskahtaako tuo hieman elitistiseltä, tarkoituksenmukaiselta kanssaihmisten aliarvioimiselta? sinäkö, jussi, kirjoitit tuon puheen? samoja kaikuja on sekä tässä blogissa, että kommenteissasi.

Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #34

Jussi onkin anarkistiaallon vasemmistolainen niin kuin Arhinmäkikin. Otti nyt tästä sitten selvää.

Petri Haapa

Olen pitänyt sinua, Remes, ihan uskottavana, mutta jos väität, että Breivik on äärivasemmistolainen, niin uskottavuutesi silmissäni katosi, mutta todennäköisesti sinä siitä vähät välität, mutta totesinpahan vain

Janne Hilden

Onko vielä selvitetty, missä Nykäsen Matti oli tapahtuman aikana?

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Tossavainenkin yrittää tehdä asiasta äärioikeiston ja äärivasemmiston välistä nahistelua.

Todella vaarallisin äärioikeisto loisii ja muhii juuri Perussuomalaisissa.

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Perussuomalaiset on konservatiivinen ja kollektivistinen puolue joka kannattaa valtiojohtoista ja autoritaarista mallia. Ero muihin vasemmistolaisiin liikkeisiin on se, että Perussuomalaisten periaateohjelma on kansallismielinen. En todellakaan puhuisi Perussuomalaisista äärioikeistolaisena puolueena, koska kyseessä ei ole äärioikeistolainen puolue vaan itse asiassa Perussuomalaiset ovat todella vasemmalla.

Jos oikeaa äärioikeistoa haluaa etsimällä etsiä, kannattaa katsella joitakin Yhdysvaltain republikaanipuolueen oikeistosiiven edustajia, kuten esimerkiksi niin sanottuja neokonservatiiveja.

Pertti Ilonen

Aika jännä analyysi. Voi ollakin.

Kari Pekkonen

Kunhan vaan ei tuo Jyväskylän isku olis joku false flag juttu.

Antti Kiljavainen

Saramo vähättelee äärivasemmistoa jatkuvasti. Äärivasemmisto on paljon vaarallisempi kuin äärioikeisto, niin määrältään, kuin teoiltaan.

Jos vertaa Hitleriä ja Stalinia keskenään niin Hitler oli ihan oppipoika Stalinin verrattuna.

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Itse asiassa, Hitler ja Stalin olivat aateveljiä keskenään. Näille veijareille tosin tuli pikku ideologinen riita ja Hitler päätti laittaa armeijansa kukistamaan "harhaoppisen" aatetoverinsa. Loppu onkin sitten historiaa.

Petri Haapa

Molemmat olivat diktaattoreja, kuten Franco ja Idi Aminkin. Mutta se, että Hitlerillä ja Stalinilla olisi ollut yhteinen aate, on kyllä niin paksua potaskaa että...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Voitte jo kuivata tekopyhät krokotiilinkyyneleenne,,ei tästä saa suurempaa kuin se on-suurempaa kuin vasemmiston/anarkistien/punavihreiden kuolinkamppailu,,,!

Kaarina Piipponen

Kannattaa lukea ajatuksella tämä allaoleva blogi:

Nationalismi on hyvä asia, se tuo rauhan ja vaurauden, osa 1

Keskustelu “natsismista” ja “äärioikeistosta” on kiihtynyt.

http://travellerism.wordpress.com/

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Sen suuremmin taustoja pohtimatta ihmettelen, että mitä kukaan tekee kaupungissa puukolla. Mikään vahinko puukotus ei siis ollut, vaan puukon kantamisella oli joku tarkoitus.

Ikävää, jos tavan kansalainen joutuu pohtimaan, missä uskaltaa liikkua.

Kaarina Piipponen

Mitä jos tämä provokaatio olikin tilattu etukäteen ja siitä on maksettu paljon?

Veikko Penttinen

Miksiköhän minulla on sellainen kutina, että hihhulivasemmisto suorastaan odottaa omaa Hors Wesseliään. No, jos kyllästyvät odottamaan, niin voihan joku tehdä odottaessaan bobi sivenit.

JJ Haveri

No hyvin tuntuivat anarkistit järkkäreiksi kelpaavan - ilmeisesti liimautuvat Vasemmistoliiton kylkeen.

http://takku.net/article.php/20130130233700908

http://takku.net/article.php/20110606104444198

Onko Vasemmistoliitossa terrosristisiipi ? Hajoaako Vasemmistoliitto ?

Sanoutuuko Arhinmäki irti terrorismista ??

Petri Haapa

Järkkäriluvan haltija on järkkäriluvanhaltija olipa hänen maailmankatsomuksensa mikä hyvänsä.

JJ Haveri

Oliko tää vitsi vai oletko ihan helvetin lapsellinen ??

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #47

Jopa sinä voit saada järjestysmieskortin.

JJ Haveri Vastaus kommenttiin #49

Jep, jep, ja sähän olisit tietysti täällä samalla argumentillä puolustelemassa Persuja, jos niillä olisi muutama matalaotsainen patriootti järkkäreinä jossakin tilaisuudessa !!!

Kiss my arse...

Petri Haapa

No siitä voit olla ihan takuuvarma, että Arhinmäki terrorismista sanoutuu irti, mutta maailma ei ole vielä sillä mallilla, että jokaisen sinulle henkilökohtaisesti pitäisi ko. asiasta ilmoittaa.

Käyttäjän Rajasusi kuva
Jouko Siivonen

Jos lukee läpi Vasemmistoliiton periaateohjelman ymmärtää kyllä ettei siinä voi olla enää kyse perinteisestä marxilaisuuteen nojaavasta sosialistisesta puolueesta vaan liberaalidemokraattisesta porvarillisesta puolueesta,joka eroaa tavoitteiltaan vain piirun verran vaikkapa Kokoomuksesta. http://www.vasemmisto.fi/politiikka/ohjelmat/910.html
Eipä siis ole mitenkään ihmeellistä, että ne sopivat niin hyvin samaan hallitukseenkin.Tätä voisi kutsua Tuomiojan sanoin vaihtoehdottomaksi demokratiaksi, joka tarvitsee legitimaatiokseen hyvän vihollisen:äärioikeiston.

Pertti Ilonen
Juha Petri Heinola

Timo Elonen: - "Todella vaarallisin äärioikeisto loisii ja muhii juuri Perussuomalaisissa."

Laitako listan, mitä vaarallista nämä "äärioikeistolaiset" ovat tehneet?

Potkineet veteraanien autoja linnajuhlissa Arhinmäen tapaan? Ihailleet poliisimurhaaja Peterseniä? Tai jotai muuta?

Taittaa 200 euron sakko olla kovin tuomio. Vertaa sitä Kaikkosen 5kk linnatuomioon ja 30 000 euronsakkoihin.

Jyri Terttu

"Potkineet veteraanien autoja linnajuhlissa Arhinmäen tapaan? Ihailleet poliisimurhaaja Peterseniä?"

Arhinmäen ihailema poliisimurhaaja oli Steen Christensen. Steen Christensen oli myös vasemmistolaisen rap-artistin Seppo Lampelan entinen taiteilijanimi. Sellaisia nämä vasemmiston arvot. Ei toki kaikkien vasemmistolaisten.

Antti Kiljavainen

Joo ja lisäksi Arhinmäkihän oli/on tunnettu jalkapalohuligaani. Vaikutti paljon mm. Jokerien riveissä, kun pelasivat myös palloa.
Sieltä Arhinmäki huuteli mm, että serbimurhaajat......sitä ja sitä...

Käyttäjän JormaLehmonen kuva
Jorma Lehmonen

Toinen kahjosakki vääntämällä vääntää kirjan toisesta kahjosakista ja lopputuloksena mediasirkus tyhjänpäiväisestä nokkapokasta johon jokaisen poliitikko rääpäleenkin on nyt saatava kommentoida.

Köyhää

Käyttäjän AleksiLuukkainen kuva
Aleksi Luukkainen

Siis: makasiinien poltot, smash Asem, talonvaltaukset ovat hyväksyttävää vasemmistolaista rauhanomaista mielenilmausta?

"Äärioikeisto" (ei missään tekemisissä oikeiston kanssa, KansallisSOSIALISMI on vasemmistolaista), tässä tapauksessa sekopäinen ryyppyporukka, on täysin marginaalinen voima Suomessa. Äärivasemmisto on sen sijaan voimissaan.

Miksikö äärivasemmisto? Esimerkiksi Dan Koivulaakso, joka muistuttaa itseäni Taisto Sinisaloa (olisko Andersson uusi Halkola?) ehdottaa puolen miljoonan äänestäjän eristämistä päätöksenteosta. Ei demokraattista, mutta kansandemokraattista?

Äärivasemmisto on todellinen uhka tulevaisuudellemme, kansallissosialismi surkea kopiointiyritys.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

En malta olla kommentoimatta kun näihin homma-salaliittoihin törmää aina uudelleen ja jopa jotkut toimittajat uskovat niihin.

- Poliisitutkinnassa kävi ilmi, että makasiinit paloivat kun tupakka oli jäänyt kytemään. Todennäköisin syyllinen oli siellä nukkunut laitapuolen kulkija.

- Vasemmisto oli järjestänyt suuren rauhanomaisen marssin, jonka kanssa samalle päivälle anarkistit laittoivat oman Smash Aseminsa "kilpailemaan". Media ei huomioinut ollenkaan vasemmiston 3000 ihmisen rauhanomaista marssia, vaan n. 100 anarkistia. Saartorenkaan sisään jäi paljon sivullisia, mukaanlukien allekirjoittanut, Arhinmäki, joukko kokoomusnuoria, japanilaisia turisteja jne.

- Rauhanomaiset talonvaltaukset ovat hieno asia, itsekin olen osallistunut. Monessa maassa lakikin tukee niitä, jolloin ei kannata pitää rakennuksia pitkään tyhjillään pahentamassa asuntopulaa.

Late Virta

RKP:n historia juontaa sen perustajaan äärirasisti Freudenthaliin. Nämä rasisitien jälkeläiset RKP:ssä pitävät yllä pakkoruotsia ja alistavat suomenkielistä enemmistöä maassamme. Rasisti ja alistaja voi olla myös vähemmistö. Se aihe on meillä vaiettu täysin. RKP on myös oikestolainen puolue.

Voisiko joku kirjan lukenut sanoa, onko Äärioikeisto Suomessa -kirjassa tästä äärioikeistolaisesta puolueesta ja sen toiminnasta mitään tietoa?

Vikipediassa on mm. sensuroitu kokonaan "freudenthalilaisuus" -termi. Miksiköhän? Sen äärirasistisen historiakaiun takia oletan.

Käyttäjän juhoanttila kuva
Juho Anttila

"aivan kuin Suomessa olisi jotain muutakin poliittista väkivaltaa kuin oikeiston harjoittama."

On olemassa muunkinlaista väkivaltaa kuin fyysinen väkivalta. Nimenomaan tässä muunlaisessa väkivallassa, jota koulu- ja työelämässä kutsutaan kiusaamiseksi, kunnostaudutaan vasemmiston puolelta. Esimerkiksi nostettakoon vaikka Dan Koivulaakson itsensä vaatimus Perussuomalaisten sulkemisesta poliittisen päätöksenteon ulkopuolelle valiokuntapaikat eväämällä.

Hannu Töyri

Kun nyt ensin selvitetään millaisia äärioikeistolaisia nämä rettelöitsijät ovat, niin sitten tiedetään edes se.

Kun Saramo kirjoittaa jäävuoren huipusta hän antaa lukijoiden ymmärtää, että ohuen huipun alla on valtava massa jota me muut emme vaan näe, mutta jonka Jussi,Li ja Dan meille kertoo. Onkohan näin?

Samalta porukalta on saatu kuulla millaisia rasisteja me suomalaiset olemme. Nyt nyt nämä ritarit koittavat pelastaa meidät ja koko demokraatisen järjestelmän äärioikeiston kynsistä. Ihan kiva juttu.

Saramo ei unohda Breivikiä eikä tappolistoja, joten meidän on helppo huomata millaisessa vaarassa me tietämättömä ja pimeässä vaeltajat elämme.

Tämä hyökkäys on vain jaksanut ihmetyttää sikäli, että ensin, mitään "parempaa" ei olisi voinnut sattua - suoraan kuin sarja- tai elokuvasta. Toiseksi, äärioikeistolaiset ovat väkivallan ja asekulttuurin ihailijoita, viihtyvät ammateissa joihin em. liittyy. Nyt tästä osaamisesta ei ollut mitään havaintoa. Luotiliivit laitetaan päälle kun odotetaan että vastapuolella on aseita ja aikomus käyttää niitä. Miten oletettavaa se oli tässä tapauksessa? Mitä järkeä on ottaa puukko aseeksi kun vasta puolella on tuliaseita? Ei mitään. Se antaa vain mahdollisuuden ja perusteen käyttää asetta itsepuolustukseksi. Koko homma oli ihan perseellään.

Toimituksen poiminnat