Jussi Saramo 2 % ihmisistä omistaa yli puolet kaikesta. Me muut tarvitsemme Vasemmistoa.

Urbaanit legendat

  • Olisin ottanut kännykän lisäksi mukaan kameran jos olisin tiennyt matkakuvieni leviävän ympäri maailmaa
    Olisin ottanut kännykän lisäksi mukaan kameran jos olisin tiennyt matkakuvieni leviävän ympäri maailmaa

Vallanpitäjistä on aina kerrottu juttuja, joissa heidät esitetään hölmössä valossa. Jutuissa on voinut olla perääkin ja pienellä liioittelulla niistä on saatu herkullisia. Joskus totuus on voinut olla juttuja ihmeellisempää, mieleen tulee vaikka Kekkosen tai Berlusconin touhuista tehdyt paljastukset.

Internetin keskustelupalstat ovat lisänneet urbaanien legendojen syntymistä ja leviämistä. Suomi24 tai hommafoorumi eivät sentään useimmille ole uskottavia lähteitä, mutta ajoittain keksittyjä juttuja levittävät myös laadukkaina itseään pitävät sanomalehdet ja tv-kanavat. Näihin suomalaisilla on vahva luottamus, toisin kuin poliitikkoihin. Ei ehkä pitäisi olla.

Lueskelin juuri normaalisti erittäin laadukasta lehteä, Urheilusanomia, josta sain kimmokkeen kirjoittamiseen. Sen pääkirjoituksessa esitetään väite, jonka tiedän varmasti vääräksi. Toisaalta on inhimillistä, että kiireiset toimittajat jättävät taustat selvittämättä ja uskovat toisia toimittajia. Juttujen alkulähteiden moraali kuitenkin ihmetyttää. Seuraavassa yleisimpiä lähiaikoina vastaantulleita keksittyjä juttuja.

 

1. ”Arhinmäki riehui kuokkavierasjuhlissa ennen kuin sai itse kutsun sisälle juhliin”

Tätä legendaa moni kriittinenkin ihminen pitää totena, koska sitä on toisteltu paitsi lehdissä, myös useammalla tv-kanavalla. Olin itse mukana, joten tiedän ettei tämä pidä paikkaansa. Paavo oli järjestämässä kansan kuokkavierasjuhlia silloin, kun niissä näytettiin yhteiskunnan kahtiajako rauhanomaisesti jakamalla kansalle ruokaa linnanjuhlien edustalla. Anarkistien vallattua juhlat niistä tuli ”kuokkavierasseikkailu”, jota Paavo oli seuraamassa Kansan Uutisten toimittajana.


2. ”Kyllösellä ei ole ajokorttia”

Tämä nettipalstoilla useasti esiintynyt väite saattaa olla katoava luonnonvara Hesarin julkaistua toissapäivänä jutun, jossa Merja ajelee pakulla toimittajan kanssa ympäri Kainuuta. Tai sitten seuraavassa legendassa ministeri ajelee ilman korttia?


3. ”Arhinmäen lipunheilutus oli lyhyt teatteri”

Paavo heilutteli sateenkaarilippua Moskovassa yleisurheilun MM-kisoissa. Tästä hermostuivat niin netin konservatiivit kuin jotkut vihreätkin. Keskustelupalstoilla ”tiedetään”, että Paavo oli käskenyt minua ottamaan kuvan kun hän heilutti lippua vain muutaman sekunnin ajan. Sen jälkeen olisin lähettänyt kuvan tiedotusvälineille. Tätä legendaa toisti viikonlopun lehdessä myös Urheilusanomien Pekka Holopainen.

Tietysti olimme etukäteen miettineet, että haluamme lippuja heiluttamalla tukea paitsi vähemmistöjen oikeuksia, myös Ruotsin Emma Green-Tregaroa, joka oli myrskyn silmässä maalattuaan kyntensä sateenkaaren väreihin. Harva kantaa ihan muuten vain mukanaan erilaisia lippuja! Paavo vaihtoi Suomen lipun heiluttelun sateenkaarilippuun etenkin aina Emman ollessa tulessa. Otin tästäkin kuvia omaan facebookkiini, kuten muistakin tilanteista. Illalla Lehtikuvasta otettiin yhteyttä ja pyydettiin lupaa julkaista kuva, kun se oli jo lupaa pyytämättä kopioitu kiertämään internetiä.

 

4. ”Sipilä muutti hallituksen osinkoveropäätöksen”

Etenkin kepulainen maakuntalehdistö, mutta myös esimerkiksi MTV3:n politiikan toimituksen esimies Timo Haapala ovat toistelleet, kuinka hallituksen ministerit eivät ymmärtäneet viime kevään osinkopäätöksiä, kunnes Sipilä kertoi totuuden Arhinmäelle.

Tosiasiassahan Paavo kyseli jo itse kokouksessa virkamiehiltä annettujen vaikutusarvioiden oikeellisuutta, koska piti niitä epärealistisina. Kokousiltaa seuraavana päivänä asiaa alettiin selvittää ja Paavo itse kertoi televisiossa keskustelleensa asiasta jopa Sipilän kanssa. Kun oikeat laskemat oli saatu, ilmoitti Vasemmisto, ettei se jatka hallituksessa jos päätöstä ei korjata. Lopulta se korjattiinkin, vaikka kokoomus ilmoitti, ettei mitään muuteta.

 

5. ”Vasemmisto esittää kansanpankkia, joka ei peri lainoista korkoa”

Tätäkin STT:n virheeseen perustuvaa legendaa on levittänyt mm. MTV3:n politiikan toimituksen esimies Timo Haapala. Todellisuudessa mitään korottomuutta ei esitetty, esimerkiksi Iltalehti uutisoi esitystä näin: ”Kansanpankki ei tavoittelisi toiminnallaan voittoa, toisin kuin muut pankit, ja se voisi periä alhaisempia korkoja ja palvelumaksuja kuin nykyiset pankit.”

 

6. ”Vasemmisto pysyy hallituksessa, koska Arhinmäki haluaa futiksen MM-kisoihin”

Tätä legendaa ylläpitävät etenkin perussuomalaiset kansanedustajat, mutta myös esimerkiksi MTV3:n politiikan toimituksen esimies Timo Haapala, vaikka Paavo itse on moneen kertaan paljastanut toimittajille, ettei Suomi pelaa MM-kisoissa, joten hän ei ministerinä voisi paikalle mennä.

***

MTV3:n urheilutoimittaja Jari Porttila muuten kertoi äsken blogissaan sekä twitterissä, että Paavo Arhinmäki ei oikeasti boikotoi Sotshin avajaisia, koska ei ole saanut sinne edes kutsua. Todellisuudessa kutsut tulevat presidentille sekä pää- ja urheiluministerille. Paavo itse on kuitenkin päättänyt, että jos hän osallistuu Sotshiin, tapahtuu se vasta kisojen loppuvaiheessa.

Tällaisilla pienillä jutuilla muokataan ihmisten ajattelua, onneksi suomalaiset ovat vielä melko mediakriittisiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Onko tämäkin urbaani lengenda?

Puheet vaalien alla olivat aivan muuta kuin teot vaalien jälkeen
http://youtu.be/M4i0NRqTs08

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Hyvä perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Tossavainen,

Olet osoittanut epärehellisyytesi levittämällä usein blogissasi valheita.

Näitä tukipakettikeskusteluja päivästä toiseen jakamalla osoitat myös hölmöytesi - Vasemmisto ei hyväksynyt tukipaketteja KOSKA niissä ei ollut sijoittajavastuuta, eli pelastettiin pankkeja eikä valtioita ja ihmisiä.

Toisessa usein jakamassasi linkissä käy tätäkin selvemmin ilmi, että Vasemmisto on kyllä valmis tukemaan sellaisia järjestelyitä, joita ei tehdä pankkien ehdoilla. Ja kuten varmasti tiedät (mutta et sano) ei Vasemmiston mentyä hallitukseen ole tehty enää AINOATAKAAN tukipakettia ilman sijoittajavastuuta. Lupauksista on siis pidetty kiinni!

Reijo Tossavainen

Yllä olen lainannut omaan kommenttini vain videopätkän, jossa Arhimäki puhuu. En kommentoi itse mitenkään, joten Saramon yllä oleva toteamus todistaa Arhinmäen puheet valheiksi...

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Nyt puhut palturia. Missään vaiheessa ennen vaaleja Vasemmistoliitto ei puhunut, että "kyllä me hyväksytään ne tukiaiset, jos ne tehdään eri ehdoilla kuin nykyään". Vasemmistoliitto esitti vastustavansa eurotukiaisia.

Esimerkiksi tässä kysymys oli yksiselitteinen "EU:n tulee auttaa taloudelliseen ahdinkoon joutuneita jäsenvaltioita" ja Arhis oli ehdottomasti eri mieltä:
http://www.youtube.com/watch?v=FI9qHASYvI4

Lisäksi esimerkiksi Kyproksen tukipaketissa oli suoraa pankkitukea, joten vaikka Vasurit olisivat väittäneet kannattavansa eurostotukiaisilla noilla luettelemillasi ehdoilla (mitä ei ennen vaaleja tapahtunut), olisivat Vasurit siltikin pissineet myös noiden ehtojen päälle.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #17

Juuri näin. Vasemmisto vastusti kaikkia tukia erittäin agressiivisesti. Eikä noilla tuilla olla vieläkään autettu yhtään ihmistä. Oli sijoittajavastuita tai ei. Lähes kaikki rahat on mennyt pankeille ja Kreikan velka on isompi kuin kriisin alussa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #17

Sen sijaan Soini kaavaili tukipakettien hyväksymistä, vaalien jälkeen:

Timo Soini on loiventanut kantojaan Portugalin tukemisesta. Hän muistutti Ylen Ykkösaamun haastattelussa, että tärkeintä on Suomen etu.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoi Ylen Ykkösaamun haastattelussa, että puolue voi hyväksyä euromaiden tukemisen, jos tuen ehdot saadaan neuvoteltua sopiviksi.

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2011/04/30/...

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo Vastaus kommenttiin #17

Jos muisti pettää, voi asiat tarkistaa helposti googlella. Vasemmisto vaati nimenomaan sijoittajavastuuta pankeille. Vain persut vastustivat kaikkia mahdollisia tapoja auttaa:

http://www.paavoarhinmaki.fi/blogi/2011/portugali-...

"Suomessa vaadittiin ennen vaaleja sijoittajille ja pankeille vastuuta. Nyt sovitut uudet ehdot eivät kuitenkaan lisää sijoittajavastuuta. Sanahelinän sijaan Suomi on lisäämässä vastuita Portugalin kansalle, joka ei selviä nykyisistäkään vastuistaan.

Ainoa tapa pelastaa Portugali ja meidät muut eurooppalaiset, on neuvotella velat uudelleen hallitusti. Pankkien on otettava vastuuta vähintään kerättyjen ylisuurten korkojen osalta. Suuria voittoja tehneiden pankkien kotimaiden on otettava päävastuu uudelleenjärjestelyistä. Hurskas toive siitä, että sijoittajat pysyisivät hyvää hyvyyttään Portugalissa, on finanssitalouden aliarvioimista."

Näinhän Suomen hallitus on sitten toiminut - vaatinut kaikissa oloissa maksimaalista sijoittajavastuuta. Sitä on poliittinen vastuu!

Alla olevasta linkista taas näkee, että (toisin kuin perussuomalaiset) Vasemmisto äänesti vielä Portugali-pakettia vastaan, koska siinä ei ollut sijoittajavastuuta:

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/255495...

Tämä ideologinen ero persuihin pitäisi olla kaikille politiikkaa seuraaville selvää - ei Vasemmistoliitto vastusta muiden maiden auttamista, vaan veronmaksajien rahojen syytämistä pankeille. Oikeistolla näyttää olevan toisinpäin.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #25

Tuo Arhinmäen blogi on kaksi viikkoa vaalien jälkeen. Nopeasti se mieli muuttui kun päästiin hallitusneuvotteluihin mukaan.

---

Arhinmäen vaalikonevastauksista Euromaidne tukemiseen:

"Kreikan ja Irlannin tukeminen oli virhe, sillä kunkin maan pitäisi hoitaa omat asiansa."

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo Vastaus kommenttiin #30

Valitettavasti vaalikoneissa on valittava lähimmäksi osuva vastaus. Tässä ensimmäisenä googlella tullut vaalikampanjaan sisältynyt vaatimus:

http://www.kaleva.fi/eduskuntavaalit-2011/arhinmak...

"Vasemmistoliitto panisi kokonaan uusiksi vaikeuksiin joutuneiden euromaiden tukemisen. Vastuuseen joutuisivat pankit ja finanssilaitokset, säädettäisiin pörssi- ja transaktiovero ja vaikeuksissa olevat maat pantaisiin velkasaneeraukseen."

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #36

"Valitettavasti vaalikoneissa on valittava lähimmäksi osuva vastaus."

kävin läpi aika monta vaalikonetta. Jokaisessa Arhinmäki oli "täysin eri mieltä" euromaiden tukemisesta. Ei esim. osittain eri mieltä, joka olisi se "lähimmäksi osuva vastaus".

Mutta on tuo ihailtavaa, miten jaksat Arhinmäkeä puolustaa ja yrittää etsiä vastauksia, jotka edes vähän loiventaisivat tuota takinkäännön maailmanmestaruutta.

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Oletko ymmärtänyt että kaikki nämä asiat on nykyisin helppo tarkistaa:

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=4161

Paavo Arhinmäki äänesti eduskunnanan EVM äänestyksessä JAA. EVM:lle maksettiin 1,4 miljardia ja olemme sitoutuneet maksamaan vielä noin 11 miljardia lisää. Paavo on siis hyväksynyt tukipaketit ilman vakuutta ja sijoittajavastuuta:

http://www.talouselama.fi/uutiset/tama+sijoittajav...

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo Vastaus kommenttiin #22

Kyllä, tarkistaminen on helppoa ja siksikin kannattaa olla aina rehellinen.

Kuinka monta tukipakettia EVM:stä on annettu ilman sijoittajavastuuta?

Sitähän minäkin.

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén Vastaus kommenttiin #28

Me emme valitettavasti voi mitenkään vaikuttaa siihen, millä ehdoilla EVM tukea antaa. EVM:ssä asiat päätetään määräenemmistöllä. Todellinen sijoittajavastuu selviää sitten kun tukia pitäisi maksaa takaisin.

EU:lla on pitkä historia jossa sopimuksilla pyyhitään takapuolta, uskotko että sopimukset tässä tapauksessa pitävät?

http://www.eurooppatiedotus.fi/public/default.aspx...

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Miten te voitte hyväksyä rahan antamisen tälläiselle mafiaorganisaatiolle?

"Kaikki vakausmekanismin hallitsema omaisuus ja varat on täysin vapautettu veroista. EVM:n henkilöstö on EVM:n maksamien palkkojen ja korvausten osalta vapautettu kansallisesta tuloverosta. Lisäksi vakausmekanismin kaikki toimitilat ja omaisuus on suojattu takavarikoilta ja pakkolunastuksilta. Vakausmekanismia tai mitään sen osaa ei myöskään voida koskaan syyttää oikeudessa".

http://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_vakausmekanismi

Jussi Rajaniemi

-- Todellisuudessa mitään korottomuutta ei esitetty, esimerkiksi Iltalehti uutisoi esitystä näin: ”Kansanpankki ei tavoittelisi toiminnallaan voittoa, toisin kuin muut pankit, ja se voisi periä alhaisempia korkoja ja palvelumaksuja kuin nykyiset pankit.” --

Niin, lausunnon ajankohdan aikaan pankista sai asuntolainaa noin 1,6 % korolla. Jos "kansanpankki" perisi alhaisempia korkoja ja maksuja, se tarkoittaisi sitä että kansanpankkia rahoitettaisiin valtion budjetista - verorahoista.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Esimerkiksi alla olevan kirjoituksen asiat eivät esimerkiksi ole valitettavasti urbaania legendaa, vaan edustaja Tossavainen on levittänyt siinäkin muunneltua totuutta, kuten eduskunnassa todettaisiin:

http://steffers.puheenvuoro.uusisuomi.fi/156026-re...

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Eipä ole, Tossavainen mitään urbaani legendaa. Arhis puolueineen pettivät törkeästi äänestäjänsä menemällä tuki ja takauspaketteja jatkavaan hallitukseen, vaikka ennen vaaleja suu vaahdossa rääkyivät niitä vastaan.

Tämä petos ei unohdu, ei vaikka demarit ja kristilliset tekivät saman sikamaisen tempun.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Netistä on helppo tarkistaa mitä Vasemmisto vaati ennen vaaleja:

http://blogit.iltalehti.fi/paavo-arhinmaki/2011/05...

Vasemmisto on siis suurelta osin saanut sen, mitä vaati ennen vaaleja. Ei huonosti, ottaen huomioon, että Suomi on melko pieni EU-maa.

Johannes Kytö Vastaus kommenttiin #26

Kyllä ja mitä se teki vaalien jälkeen.

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Yksi varsin usein Puheenvuorossakin toistuva vasemmistopoliitikkoa koskeva urbaani legenda on se, että Li Andersson olisi sanonut A2-Vihaillassa vasemmistolaisen väkivallan olevan oikeutettua. Tämä on hämmentävää kun jokainen voi itse mennä katsomaan Youtubesta kyseisen kohdan, jossa Andersson nimenomaan sanoo että kaikki väkivalta on tuomittavaa ja että vasemmistolainen väkivalta ei ole oikeutettua. (http://www.youtube.com/watch?v=cyEx-g1S8vs, kohdassa 1:57)

Johannes Kytö

Toistuva urbaanilegenda on tosiaan se, että joku olisi väittänyt Anderssonin sanoneen vasemmistolaisen väkivallan olevan oikeutettua. Väitetty tosin on, että Andersson kertoo vasemmistolaisen väkivallan olevan erilaista, koska se ei kohdistu ihmisryhmiin.

Asiasta saa toki olla eri mieltä, mutta kyllä minusta esimerkiksi poliisit äärioikeistolaiset ja juutalaiset ovat ihmisryhmiä.

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

On väitetty useasti ihan täällä Usarin blogeissakin.

Käyttäjän Rajasusi kuva
Jouko Siivonen

Toiset vaan on legendoja jo eläessään.

Käyttäjän Rajasusi kuva
Jouko Siivonen

Toiset vaan on legendoja jo eläessään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tarinaa Kekkosen ja Hrutshevin naljailusta toisilleen Karjalan palautusasiassa pidetään vitsinä, mutta sillä oli tiettävästi arvovaltaiset todistajansa, kuten Max Jakobson. Asia koski kuitenkin ilmeisesti vain Saimaan kanavaa ja Suomen rajaa rajoittavaa aluetta siinä keskustelussa.

Kun Kekkonen ehdotti palautusta, Hrutshev ehdotti koko rajan poistamista. Kekkonen totesi siihen, että "liekö minusta aivan niin suuren valtakunnan päämieheksi", ja siihen keskustelu sillä kertaa jäi.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Arhinmäen sateenkaarilippu toi mieleeni toisen suomalaispoliitikon, joka esiintyi ulkomailla samoihin aikoihin. Vai esiintyikö?

Timo Soini ilmoitti osallistuneensa Ranskassa mielenosoitukseen, jossa marssittiin perinteisten perhearvojen (siis heterosuhteeseen perustuvan lapsiperheen) puolesta, homoliittoja vastaan. Tästä tempusta ei koskaan saatu muuta näyttöä kuin Soinin oma blogikirjoitus. Huomio ja seurannut keskustelu olivat joka tapauksessa laajoja, ja Soini ajatuksineen nautti suurta julkisuutta.

Soinista perhemarssilla ei nähty yhtään kuvaa eikä kuultu ensimmäistäkään todistajaa. Mitä Ranskassa mahtoi todella tapahtua, ja mitä Soini puuhaili? Millaista lähdekritiikkiä asiasta kirjoittaneet toimittajat harjoittivat? (Kai se mies kuitenkin kävi Ranskassa?)

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Ai Soini levittäisi itse itsestään vahingollisia, perättömiä juoruja? Eikai nyt sentään.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ei vahingollisia, eikä kai perättömiäkään. Asiansa osaava mediapoliitikko ei tarvitse kuin parin lauseen bloggauksen, ja keskustelua riittää viikoksi. Perussuomalainen arvokonservatiivi ja Suomen tunnetuin katolinen kristitty vahvisti mielenosoitus-operaatiolla - jonka tärkein osanen oli asian myöhempi julkistaminen kotimaassa - omaa imagoaan täysin harkitusti ja aivan ilmaiseksi. Toiset ne osaa!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #14

Niin, aikoinaan Ahti Karjalaisesta ja hänen kielitaidostaan kerrottiin n.s. tankero-vitsejä. Urbaanin legendan mukaan niistä iso osa keksittiin KEPUn puoluetoimistossa (vai oliko se vielä silloin Maalaisliitto). Pääasiahan ei julkisuudesta elävälle ole mitä puhutaan vaan, että puhutaan. Silloin pysyy nimi mielessä ja tuttuna. Niinpä Arhinmäen eikä hänen tukijoukkojensa kannata olla kovin huolissaan --- ja tuskin ovatkaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #40

Niin, ja Brezhnevin tiedetään keräilleen itsestään kerrottuja vitsejä. (Lisäksi tiedetään hänen keräilleen niitä vitsin kertojia ...)

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Eihän Soini oikeasti Ranskassa ollut mieltä osoittamassa. Korkeintaan hän oli paikalla vain toimittajana, koska hänellä ei ole edes ajokorttia, ja joka tapauksessa hän oli saanut idean Juha Sipilältä ja Paavo Arhinmäeltä.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Ei siitä ole montaa vuotta kun Suomessa nostatettiin kohua Mannerheimin homoseksuaalisuudesta. Hänen väitetty seksuaalinen suuntautuneisuus nähtiin hävettävänä ja pilkattavana asiana erityisesti Tampereen Vasemmistossa ja Pispalan Punaisissa.

Käyttäjän JaniHtnen kuva
Jani Hätönen

entä urbaani idiotismi? http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194688959768/arti...

Murhaajaa ylistävään lauleskeluun osallistuminen olisi todellinen rimanalitus. Mikä on tämän tarinan "totuus"?

Jouni Nordman

Tässä mitä puhutaan ja kelle mitäkin sallitaan, voidaan hyvin katsoa Suomalaisten media talojen tarkoituksella pimittävän kaikkea mikä liittyy oikeistoon ja varsinkin PS puolueeseen. Tästä on hyvänä esimerkkinä Norjan nykyisen politiikan täydellinen hiljentäminen, sillä siellä on hallituksessa vastaava puolue kuin PS on, tästä juttelin kaverin kanssa joka asuu Ruotsissa, joka oli ihmetellyt samaa asiaa. Kun sitten tästä juttelun kaverilleni joka on töissä Norjassa, niin hän suoraan sanoi, että ei Suomalainen vasemmisto toimittaja voi millään kirjoitta, sillä hallitus tekee niitä päätöksiä mitä kansa on toivonut ja tässä puhutaan enemmistön toiveista.

Eli jos Soini olisi ihan mitä tahansa muuta lippua heiluttanut, kuin Suomen lippua ministerinä ollessaan. Tai haukkunut vasemmisto rap artistit paskoiksi, niin eroamaa olisi joutunnut.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Mitens meneekö Arhinmäki jääkiekon MM-kisoihin Valko-Venäjälle? Asiat ovat siellä urbaanien legendojen mukaan vielä paljon huonommin kuin Venäjällä.

Matias Härkönen

Menee tietysti, heti kun on keksinyt argumentit millä mennä. Esim. näyttääkseen solidaarisuutensa kärsineitä kohtaan..

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

a) Ei mene. "Ottaen huomioon Valko-Venäjän ihmisoikeus- ja kansalaisvapaustilanteen Suomi katsoo, että hallitustasoista osallistumista jääkiekon MM-tapahtumaan ei voida perustella. Suomi paheksuu Valko-Venäjän hallinnon menettelyä mutta toivoo, että maan poliittinen johto olisi valmis asialliseen vuoropuheluun sekä omien kansalaistensa että kansainvälisen yhteisön kanssa."

b) Menee. "Huolimatta Valko-Venäjän sinänsä valitettavasta ihmisoikeustilanteesta Suomi toteaa, että poliittisten kysymysten kytkeminen huippu-urheiluun ei ole tarpeen. Suomi haluaa hallitustasoisella läsnäolollaan jääkiekon MM-kisoissa sekä muistuttaa isäntämaan hallintoa kansalaisvapauksien välttämättömyydestä että osaltaan ylläpitää eurooppalaista vuoropuhelua myös Valko-Venäjän kanssa."

Hemmetin hyvät perustelut molemmille ratkaisuille! Kyllä passaa Paavon nyt valita: kotisohva vai kisa-aitio?

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Tämäkin selviäisi googlella, mutta ehkä näiden juttujen levittäminen olisi ikävämpää jos tarkistaisi ensin miten asia on?

Paavo vetosi ensimmäisen kerran jo kaksi vuotta sitten jääkiekkoliittoon, ettei kisoja järjestettäisi Valko-Venäjällä. Hän on myös selvästi ilmoittanut, ettei tule missään tapauksessa osallistumaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Plääh. Ja niin kauan kun mie sorvasin varsinkin tuota b-vastausta! Taitaa olla paras lopettaa kokonaan tämä olohuonediplomatia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jos jatkat politiikassa, saat varautua koko ikäsi tyhmiin kysymyksiin : D Minä en ole hra Googlen sukupolvea enkä ole oppinut häneen täysin luottamaan.

Matias Härkönen

Uskotaan, sillä kyse on vain jääkiekosta. Paavo tunnetaan enemmänkin futiksen ystävänä.

Käyttäjän ArmasJKki kuva
Armas J Käki

a) Googlella löytyy myös nuo kaikki asiat mitä ylempänä kiistät.

b) Tosi boikotoija ei katsoisi kisoja edes kotistudiosta. Katsooko Paavo?

Yleisestiottaen noita urbaaneja legendoja on helppo laskea liikkeelle.
Vaikka sellaisen että Arhinmäen avustaja näyttää ihan hymyilevältä Koivulaaksolta.
Se on urbaani legenda, sillä kukaan tuskin tietää miltä näyttää hymyilevä koivulaakso.

Läpällä.

Käyttäjän JuhaHkkinen kuva
Juha Häkkinen

"Olin itse mukana, joten tiedän ettei tämä pidä paikkaansa."

Näinhän se menee... :-)

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Tämä sama ongelma ja äänestäjien silmään kuseminen on yleistä kaikilla puolueilla. Kun valtuutus äänestäjiltä on saatu ei lupauksista tarvitse enää välittää.

Tämä on yksi syy miksi ihmisiä ei politiikka kiinnosta. Ihmiset kokevat ettei asiohin voi vaikuttaa koska poliitikot alkavat heti valituksi tulemisen jälkeen ajamaan omaa ja puolueen etua.

Miksi me suomalaiset kiltisti hyväksymme tämän kusettamisen vuodesta toiseen?

Jorma Lehmonen

On tämä kyllä huvittavaa että näitä saramoja rittää sitten joka puolueessa olkoon sitten kysymys , Arhinmäestä, Kataisesta, Soinista, Urpilaisesta tai mistä muusta hyvänsä poliitikosta.

Te saramot olette kyllä omanlaisenne uskonlahko joka uskoo sihhen omaan isä aurinkoiseen joka on erehtymätön ja niin niin viisas että ...

Herätkää nyt jo hyvät ihmiset ja ajatelkaa ihan omilla aivoillanne ei ne palkintovirat täällä toisten p.....tä nuolemalla tule.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Annan suuren arvon urheiluministeri Paavo Arhinmäelle siitä, että hän ei aio matkustaa Valko-Venäjän diktaattorin vieraaksi jääkiekon MM-kisoihin. Minusta oli myös upeaa, että urheiluministeri heilutti sateenkaarilippua Moskovan MM-kisoissa.

Nämä tapahtumat osoittavat, että urheiluministeri ei pidä Iso- eikä Valko-Venäjää työläisten paratiiseina niin kuin vasemmistolaiset 1990-luvun alkuun saakka, jotkut yhä vielä.

Noista urbaaneista legendoista olisin mielelläni lukenut myös siitä, missä kulttuuriministeri luuraili, kun Helsingin Musiikkitaloa vihittiin.

Samoin olisin lukenut mielelläni siitä, miten herra kulttuuriministeri joutui kauhukseen ensimmäistä kertaa katsomaan ja kuuntelemaan oopperaa.

Olisi myös ollut mielenkiintoista kuulla, miksi urheiluministerin puolue istuu apupuolueena Kokoomus-vetoisessa hallituksessa. Minun on hyvin vaikea käsittää, miksi demarit istuvat tuossa hallituksessa. On suorastaan käsittämätöntä, että urheiluministerinkin puolue istuu tuossa hallituksessa.

Ilmankos demarien ja vasurien yhteinen kannatus on pienempi kuin "auringonlaskun puolueeksi" mainitun Keskustan.

Urheiluministeri on niin nuori noviisi, ettei hän muista, miten hänen puolueensa edeltäjä oli vielä vuoden 1975 vaaleissa suurempi kuin Kokoomus. Noihin aikoihin asti SKDL oli Sdp:n ja Keskustan kanssa yksi kolmesta suuresta puolueesta. Kokoomus oli vain keskisuuri.

Nämä ovat enemmän kuin urbaaneja legendoja. Ne ovat jopa totta. Kannattaisi miettiä, miksi todellisuus on nykyään sellainen kuin on.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Uotila kirjoitti: "Nämä tapahtumat osoittavat, että urheiluministeri ei pidä Iso- eikä Valko-Venäjää työläisten paratiiseina niin kuin vasemmistolaiset 1990-luvun alkuun saakka, jotkut yhä vielä."

Nykyisellä Venäjällä, sekä valkoisella että sillä toisella, on yhtä vähän tekemistä entisen NL:n kanssa kuin on Arhinmäellä tekemistä äänestäjien suosiossa olleen SKDL:n kanssa. Arhinmäki on kuitenkin osa jatkumoa joka tuon suosion tuhosi viedessään puolueen äänestäjiensä kannattamalta linjalta, yhdessä saaristen, aaltojen, kivistöjen, käkelöiden, viialaisten, siimesten jakeitäheitä onkaan kanssa.

Uotila kirjoitti: " Kannattaisi miettiä, miksi todellisuus on nykyään sellainen kuin on."

Niinpä, todellakin, meidän kaikkien.

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Arhinmäki ei ollut koskaan mukana järjestämässä Kuokkavierasjuhlia. Kuokkavierasjuhlat olivat alunperinkin anarkistien järjestämät, eikä niiden tarkoitus ollut koskaan "näyttää yhteiskunnan kahtiajako rauhanomaisesti jakamalla kansalle ruokaa linnanjuhlien edustalla".

Toimituksen poiminnat