Jussi Saramo 2 % ihmisistä omistaa yli puolet kaikesta. Me muut tarvitsemme Vasemmistoa.

Kun totuus ei riitä

Lomalla ehtii lueskella sellaisiakin blogeja jotka normaalisti eivät jaksa kiinnostaa. Täällä Uudessa Suomessa on poikkeuksellisen paljon junttioikeiston bloggaajia, ja etenkin kommentoijia, jotka käyttävät kaiken aikansa maahanmuuttajien leimaamiseen. Voi tietysti olla että kommenttien takana on vain muutama henkilö eri nimillä, nämä kun eivät yleensä uskalla omalla nimellään julistaa lapsellista sanomaansa.

Mielipiteitä maailmaan mahtuu, mutta harmittaa aina kun tilastoja vääristellään. Mieleen on jäänyt junttioikeiston "älykkösiipeä" edustava Teemu Lehtinen, joka änkytti TV:ssä, kun häneltä tivattiin miksi hän oli leimannut Espoon somaleita raiskaajiksi, kun todellisuudessa tilastoista ei löytynyt kuin yksi tapaus. Valitettavasti täällä blogistanissa saa kertoa kaikenlaisia valheita ja vääristelyjä ilman että kukaan oikaisee virheitä.

Tänään törmäsin useassa blogissa väitteeseen, jonka mukaan Paavo Arhinmäki olisi ollut johtamassa autojen potkimista "kuokkavierasjuhlissa" linnanjuhlien edustalla. Väite on samaa tasoa sekopäisen Tuulikki Ukkolan levittämän jutun kanssa jossa väitettiin Tarja Halosen halunneen liittää Suomen Neuvostoliittoon. Älykkäät ihmiset ymmärtävät nämä valheiksi, mutta silti jotkut kehtaavat moista kirjoitella.

Olin itsekin järjestelemässä "Kansan kuokkavierasjuhlia" Vasemmistonuorten puolelta. Toisena yhteistyökumppanina oli Helsingin Työttömät. Juhlat olivat rauhallisia, siellä jaettiin hernekeittoa tavalliselle kansalle, jolloin kontrasti eliitin juhliin linnassa näkyi selvästi. Näitä juhlia Arhinmäkikin oli järjestämässä. Myöhempinä vuosina anarkistit ottivat juhlan haltuunsa ja muodostivat siitä "kuokkavierasseikkailun". Tässä vaiheessa Vasemmistonuoret vetäytyi järjestelyistä pois.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (96 kommenttia)

klerk (nimimerkki)

Tietenkin pitää nimitellä juntiksi, kun älylliset argumentit eivät riitä Täällä on oikeistolaisia siksi, koska vasemmisto on suomessa marginaalinen.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Kaikkihan tietävät, että ei ole olemassa oikeistointelligentsijaa eikä vasemmistopopulisteja. On olemassa vain vasemmistointelligentisijaa ja oikeistopopulisteja.

Oikeistopopulistin tunnistaa melko helposti paljaalla silmällä, mutta mistä tunnistaa vasemmistointelligentin? Onko sellaista elektronimikroskooppia vielä keksitty?

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Miksi oikeistolaisuus yhdistetään maahanmuuttovastaisuuteen? Maahanmuuttovastaisuus on nationalismia. Nationalisteja ovat kansallissosialistit (vasemmistolaisia) ja sitten isänmaalliset porvarit.

Libertarismi on mielestäni äärioikeistolaisuutta. Ei fasismi, kommunismi tai kansallissosialismi, jotka kaikki ovat statistisia ideologioita. Ääriliberaaliudessa l. äärioikeistolaisuudessa ei valtioiden rajoilla ole mitään merkitystä yksilöiden liikkumisessa. Ainoastaan yksityisomaisuuden kunnioittamisella.

whohoo? (nimimerkki)

Saramo on kyllä itse se pahin junttipopulisti. turha haukkua muita

M.Heikka (nimimerkki)

Vasemistoälykön näkee risaisesta paidasta ja kansakoulun tokaluokkalaisen taidoilla itsekudotusta kaulaliinasta. Vihreän älykkään ihmisen näkee samoista ulkoisista merkeistä. Meikittömyys on naispuolisille vasemistoälyköille usein tyypillistä. Tosin nykyisin monille feministeille on älyn merkki myös jonkinmoinen pipari-look.

Olemuksen kuuluu olla tärkeilevä.

Sellainen on vasemistoälykkö. Vasemistoälykön tuntee myös asenteestaan ns. juntteja kohtaan. Mitä älykkäämpi vasemistöälykkö katsoo olevansa, sitä enemmän hän halveksii kaikkia maalaisia...jollaisia hän on nähnyt Suomi-filmeissä. On kiva olla sillai älykäs.

Käyttäjän jonne kuva
Jonne P-K

kierk: Täällä on oikeistolaisia varmaan siksi, koska Uusi Suomi oli aikanaan Kokoomuksen pää-äänenkannattaja noin 60 vuoden ajan. Itse kirjoitan Uudessa Suomessa blogia juuri sen takia, että täällä voi tavoittaa muitakin kuin samaa mieltä olevia.

M.Heikka (nimimerkki)

Unohtui mainita, että vasemistoälyköillä on usein opinnot kesken.

M.Heikka (nimimerkki)

Jonne on oikeasti ihan fiksu, ja söpö.

Pekka Manner

"Täällä Uudessa Suomessa on poikkeuksellisen paljon junttioikeiston bloggaajia, ja etenkin kommentoijia, jotka käyttävät kaiken aikansa maahanmuuttajien leimaamiseen"

No shit!

Juha Väänänen (nimimerkki)

Arhinmäki oli pahimmista kuokkavierasjärjestäjistä. Lopetti hommat kun sai kutsun linnaan.
Arhinmäki on päässyt anarkistien äänillä eduskuntaan.

Saramo ei juuri mihinkään ja sekös tätä jannua kalvaa.

Lauri T (nimimerkki)

"Kun totuus ei riitä"

Joo, tuo lause on tullut usein mieleen kun lukee Uudesta suomesta safkalaisten blogeja. Puhumattakaan siitä yhdestä vasemmistoälyköstä joka selitti porvarillisen ja työväenluokan historiankirjoituksen eroja. Hänelle ei ollut vieläkään selvinnyt, kuka oikeastaan ampui Mainilan laukaukset. Kysymys siitä oli "kiistanalainen". Ja Medvedevin lausunto siitä kuinka Neuvostoliitto tai Venäjä ei ole koskaan hyökännyt naapurimaihinsa oli tälle älykölle täyttä totta.

Jep, kaikille ei tosiaan totuus oikein riitä.

mie (nimimerkki)

11, nii ja staliini.

melkein viipurilainen (nimimerkki)

jokainen meistä on anarkisti, kun oikein silmin katsotaan. Äänestin Arhinmäkeä, olen siis anarkisti.

Esa Olkoniemi (nimimerkki)

Vasemmistolainen joka ei juuri kuuntele muita. Puoluesuuntauksesta huolimatta maahanmuuttopolitiikkaamme tyytymättömiä löytyy kaikkialta, eikä ne ole mitään rasisteja.

Suomi suomalaisilla suomalaine tapoineen, ei tästä tarvitse tehdä kansojen sulatusuunia.

Tapio Suhonen

Saramo jälleen muunnellun totuuden lähteillä näpertelemässä.
Makasiinien tuhopoltto, taksinovet, Smash Asem etc. saivat täyden siunauksen Arhinmäeltä.
Saramo kiistää jyrkästi tosiasioita ja melkein forssalainen ihastelee postmodernin nurinkääntämisen tekniikkaa.
Ei ihmisten aliarvioimisella päästä mihinkään; hyvä esimerkki: kuinka kävi herra bätmänin blogille.

Timo Elonen (nimimerkki)

Jussi Saramolle:

Lue Janne Suurosen blogi "Kaksi fundamentaalisesti erilaista tapaa ajatella asioita" ja erityisesti sen lopun Arhinmäkeä koskeva väite.

Minä kirjoitin kommentissani sanasta sanaan kyseisen Ajankohtaisen kakkosen vieraiden kommentit nuorten kesäyrittäjyydestä. #13.

Jos järkytti valehteleminen tai täydellinen idioottisuus blogissa, niin vielä järkyttävämpää oli hänen vastauksensa (#14) minulle. Koska hänen väitteelleen ei löytynyt kuin päinvastaista todistetta sanoista hän esittää asian ilmenneen vartalonkielenä ilmeinä ja puheen kontekstissa (!!!).

Voisitko ottaa asian esille blogissasi. Tuollaisen valehtelun ja vääristelyn päästäminen läpi on häpeäksi koko Uuden Suomen blogimaailmalle. Katso myös hänen kommenttinsa #22.

Juha Väänänen (nimimerkki)

http://www.attac.fi/
http://www.attac.fi/

Käykää tutustumassa mitä ajatusmaailmaa tämä vasurityrkky edustaa.

melkein viipurilainen (nimimerkki)

Yhdessä vaiheessa tuntui joka toinen bloki olevan katkeran maahanmuutokriititsen perustuslaillisen kirjoittama. Nyt näyttää taas, että muutakin löytyy.

Mutta toisaatta nämä aktiivit perussuomalaiset jaksavat tätä spämmiä päivästä toiseen:

" Koulutettua ja kielitaitoista terveydenhuolto- ja sosiaalialan ammattilaista palkataan tällä hetkellä kiihtyvällä tahdilla palvelemaan pääasiassa täysin terveitä ja aseikäisiä nuoria turvapaikanhakijoita"

" sossu maksaa kaiken"

"missä ovat naiset ja lapset pakolaiskeskuksissa"

Tapio Tuuri (nimimerkki)

Usari on hyvä lehti. Ilman tätä en olisi ehkä noteerannut lainkaan, että Suomessa on yhä tahoja, jotka ihannoivat neuvostovaltaa.

Gagarin (nimimerkki)

Onko "junttioikeistolainen" sama asia kuin "räyhäoikeistolainen", mitä sanaa on viime vuosina enemmän ja enemmän alettu viljellä nettipalstoilla? Vai onko käsitteillä jokin ero? Joka tapauksessa "oikeistolaisena" en tunnista itseäni maahanmuuttovastaiseksi persoonaksi, vaan "oikeistolaisena liberalistina" ennemminkin suopiolliseksi maahanmuuttajien määrän lisäämiseksi.
Asiat eivät siis ole niin mustavalkoisia.

melkein viipurilainen (nimimerkki)

Kyllä Uuden Suomen ansiota on se, että tiedän tällaisen Safkan olemassolosta. Luulen kyllä, että nämä neljä jäsenstä eivät ole tosissaan.

Kyse on jostain omasta "sisäisestä huumorista". Mitä enemmän saavat jonkun hermostumaan, sen enemmin nauravat.

Antti Juhani Tuominen (nimimerkki)

Vasemmistolainen älykkyys ja oikeistolainen junttius lienevät myyttejä, jotka ovat juurtuneet syvemmälle kollektiiviseen psyykeeseen kuin pitäisi. Etenkin sanoman vastaanotto vaikeutuu ja jopa estyy kokonaan, jos sanoja herättää kuulijassa tunneperäisen "väärän" mielikuvan.

Keskustelupalstoilla huomaa usein, kuinka esim. vasemmistolaisen on mahdotonta kritisoida USA:ta ilman, että palaute ei sisältäisi arvostelua Neuvostoliitosta ja etenkin Stalininsta.

Gagarin (nimimerkki)

#22: "Vasemmistolainen älykkyys ja oikeistolainen junttius..."

Kyllä aika yleinen käsite on myös "änkyräkommunisti", jollainen henkilö ei kuulune "vasemmistointelligentsijan" piiriin. Vaikea myöskään on mieltää Sauli Niinistöä "junttina".

M.Heikka (nimimerkki)

Saramo tarkoittaneekin, että änkyrävasurit ja junttioikeistolaiset asuvat ei-helsingissä. Siitähän jokainen älykkö näpsäkästi rajan vetää ihmislajin älyn määrälle. Niinistö kuuluu Helsingin herroihin, joten eihän hän voi tietystikään juntti olla, oli millainen muija tahansa miehellä. "Älykäs" on jotain sellaista, ettei sano oiken mistään mitään suoraan ja osaa keplotella aina siellä, missä on syvimmät veet.

Juntti on jotensakin maantieteellinen ilmiö siis.

M.Heikka (nimimerkki)

Juntti on hieman siis sama kuin antipsykopaatti.

Jukka-Pekka Vasara

Itse toivoisin vilpittömästi että vasemmistoliitto pääsisi suurimpana puolueena muodostamaan hallituksen. Tosiasia on nimittäin se että rahat on loppu. Veroja voidaan toki nostaa mutta verojen tuotto ei nouse. Mikäli joku vasl tosiaan pääsisi joskus hallitukseen, mihin se tuskin pääsee koska sinne on valittu vasemmistoa edustamaan nousevan kannatuksen virheet de röda eikä suinkaan em. puolueen jatkuvasti hiipuva apukouluveli vasl, niin edessä olisi yksinkertainen ongelma: sosiaalirahoja on syömässä jo kohta 100 000 päinen ikityötön mamujoukko joka tarkoittaa sitä että juurikin niiltä vasl peruskannattajilta täytyy leikata. Lisäksi mainuttu joukko on ostettu hiljaiseksi ylimääräisillä tuilla joita riittää vuolaana virtana kotimaahankin lähettäväksi, joten se tulee reilusti kalliimmaksi kuin tyypillinen alkoon rahansa suoraan kantava ja tupakoinnin aiheuttamiin sairauksiin alle 60 vuotiaana kuoleva vasemmistoliittolainen.

No kuten sanoin, meidän systeemissämme ei enää vasl tarvita. Tosin kun päällekäyvimmän suomalaisvastaisen tihutyötoiminnan lavasteena toimii rkp ja virheet joten homma on kyllä tältä osin "kolmen suuren" hoidossa.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Taas on kaikki käännetty nurinniskoin.

Eivät kaikki oikeistolaiset tietenkään ole "juntteja". Rasistinen persuporukka joka täällä pyörii on sitä "junttioikeistoa". Ei sillä ole mitään tekemistä sen kanssa missä asuu, juntti voi olla aivan yhtä hyvin Helsingissä kuin Ivalossakin.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Pekka Lampelto (3.)

yrittää taas vanhaa sumutusta. Natsit nousivat valtaan koko Saksan oikeistorintaman äänillä vasemmistoa ja sosialisteja vastaan. Sana "sosialismi" tarkoitti natseille jotain ihan muuta, ja oli alunperinkin otettu puolueen nimeen vain koska se oli aikansa suosituin aate Saksassa.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Juha Väänänen (10.)

Tiedätkö sinä mikä on anarkisti? En ole noin koomista väitettä kuullut pitkään aikaan, että joku olisi päässyt anarkistien äänillä eduskuntaan :D

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

En ymmärrä miten Bäckman kavereineen liittyy minuun. Yhtä paljon kuin vaikka Halla-aho Sauli Niinistöön.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Tapio Suhonen (15.)

Blogimerkintäni otsikko näyttää osuneen naulan kantaan!

"Saramo jälleen muunnellun totuuden lähteillä näpertelemässä. Makasiinien tuhopoltto, taksinovet, Smash Asem etc. saivat täyden siunauksen Arhinmäeltä. Saramo kiistää jyrkästi tosiasioita ja melkein forssalainen ihastelee postmodernin nurinkääntämisen tekniikkaa."

Katse peiliin Tapio! Poliisitutkinnasta selvisi, ettei makasiineja tuhopoltettu, vaan palo syttyi ilmeisesti siellä nukkuneen laitapuolen kulkijan tupakasta.

Arhinmäki ei myöskään ole "siunannut" Smash Asemia eikä taksinovia. Kirjoituksesi on alusta loppuun mielikuvituksen tuotetta.

M.Heikka (nimimerkki)

Ai, no oisit haukkunut suoraan persuja.

Juntti on minulle positiivisen vivahteikas sana, joka tuo mieleen esimerkiksi rehellisen ja reippaan pohjanmaan isännän.

Juntti
http://www.youtube.com/watch?v=IMJErh_jtVY

Aapo (nimimerkki)

#27

Olisi suotavaa, jos määrittelisit tarkemmin tämän "rasistisen persuporukan" ja sen, mitä ylipäänsä pidät rasismina. Toivottavasti et suinkaan tarkoita kaikkia persuja ja maahanmuuttokriitikoita? Jotain nimiä/nimimerkkejä tai muita tarkennuksia olisi hyvä saada, tai muuten leimatuksi tulee monia sellaisia, joilla ei ole mitään tekemistä rasismin tai junttiuden kanssa.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Timo Elonen (16.)

Luin Janne Suurosen blogin, enkä ollut uskoa silmiäni. Uskomatonta että joku kehtaa valehdella asiasta jonka kuka tahansa voi netistä tarkastaa katsomalla.

Tämän blogikirjoituksen otsikko on näemmä osunut naulan kantaan.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Tuula Hölttä (19.)

Vasemmistoliitto on tehnyt jokaisena vuotena hyvin realistisen vaihtoehtobudjetin, jossa on todella eroa vallassa olevien hallitusten linjauksiin.

Jos sen lisäksi jakaa työttömille hernekeittoa kuokkavierasjuhlissa, ei sen luulisi poistavan poliittisen työn merkitystä.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Johan Tranberg (26.)

Kannattaa tutustua valtion budjettiin. Eikä ainoastaan Suomen, vaan myös muiden Pohjoismaiden. Maahanmuutosta aiheutuvat kustannukset ovat marginaalisia. Ruotsissakin on muuten laskettu että maahanmuutto on tuottanut enemmän kuin maksanut yhteiskunnalle, aivan kuten Suomessakin Ruotsissa maahanmuuttajat ovat tehneet ison osan raskaista ja likaisista matalapalkkaisista töistä joihin kantaväestö ei suostu.

Mutta siihen budjettiin: mikäli meillä olisi pohjoismainen verotaso (meillä rikkaat on vapautettu verojen maksusta ja kokonaisveroaste on lähempänä Etelä-Eurooppaa kuin Pohjoismaita) olisi meillä 10mrd vuodessa enemmän käytettäväksi! Moninkertainen määrä joka vuosi verrattuna esimerkiksi nyt otettavaan "elvytyslainaan". Ei veisi montaa vuotta maksaa vaikkapa velkoja pois tai nostaa terveydenhuolto ja muut palvelut Pohjoismaiselle tasolle.

Juha Väänänen (nimimerkki)

Eihän sinun tarvitse, mutta muiden täytyy.

Arhinmäki on poliisien kirjoissa mm. jalkapallohuliganismi, useat mielenosoitukset pisteenä iin päälle attach.

Säälittävää kuinka seuraat Arhinmäkeä kuin aisankannattaja.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Aapo (33.)

En minä ala tekemään mitään listauksia joissa luokitellaan ihmisiä, kannattaa kysyä Supolta vaikka jos sellaisia haluat.

Kaikki "maahanmuuttokriittiset" blogit joita olen lukenut ovat perustuneet rasismille, vaikka taustalla oleva aate yritetään peittää vähemmän vastenmielisellä ilmauksella.

Olen myös tavannut joitakin perussuomalaisia jotka eivät ole juntteja eivätkä rasisteja. He ovat kyllä lähes järjestään huomanneet olevansa väärässä puolueessa. Yritän aina välttää yksittäistapausten yleistämistä, mutta tuolla oleva lista persusankareista antaa kyllä ajattelemisen aihetta: http://peruss.wordpress.com/

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

#36.
"Ruotsissakin on muuten laskettu että maahanmuutto on tuottanut enemmän kuin maksanut yhteiskunnalle, aivan kuten Suomessakin Ruotsissa maahanmuuttajat ovat tehneet ison osan raskaista ja likaisista matalapalkkaisista töistä joihin kantaväestö ei suostu."

Yksi esimerkki: Ruotsin Malmössä maahanmuuttajien integroituminen muuhun yhteiskuntaan on epäonnistunut täysin. 98% heistä on työttömänä, ja maahanmuuttajien asujaimisto on keskittynyt tietyille alueille, joille edes poliisilla ei juuri ole asiaa.
Sosialistit ovat Ruotsissa päättäneet, että paras tapa integroida maahanmuuttajat ei suinkaan ole antaa heidän työllistyä matalapalkka-aloilla vaan mm. tarjota sosiaaliturvaa heidän omalla kielellään. 18% kaupungin työntekijöistä onkin jo ulkomaalaissyntyisiä. Ei näytä toimivan?

Jos maahanmuuttoon liittyy ongelmia niin miksi ihmeessä niitä pitää vähätellä tai väittää että niitä ei ole?

M.Heikka (nimimerkki)

Ihmettelen edelleen, mitä Jussi tarkoittaa sanalla juntti. Piti oikein katsoa sanakirjasta:
"
juntti

1. stereotyyppinen maalaisihminen
2. typerys "

Pikkasen vaarallista leimata hkiläisenä ihmisiä junteiksi. Etkö ajattele, että puolueellasikin on maalaisia kannattajinaan.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Juha Väänänen (37.)

Olen Suomen Attacin puheenjohtaja. Kerroppa minulle miten se liittyy "poliisien kirjoissa" olemiseen. Olen aidosti utelias :D Ehkäpä taloustieteen tekemisestä on tehty laitonta?

Olen itse ollut usein osoittamassa mieltä, se kuuluu demokraattisiin perusoikeuksiin. Kiinassa, Venäjällä, Pohjois-Koreassa tai Hondurasissa ei saa osoittaa mieltä. Minusta ne ovat sairaita yhteiskuntia.

...ja vielä "pisteenä iin päälle" voisin paljastaa ettei Paavo edes ole Attac-aktiivi. Kerro lisäksi miten "seuraan Paavoa", olen siitäkin aidosti utelias :D Paavo tykkää futiksesta, itse olen touhunnut salibandyn ja koriksen ympärillä. Paavo matkustaa Englantiin, itse tykkään Manner-Euroopasta. Politiikan puolella meillä toki on yhteisiä mielipiteitä, olemmehan samasta puolueesta.

Aapo (nimimerkki)

Edelleen jätit sen rasismin määrittelemättä. Ja miksi Supoa kiinnostaisi se, jos joku on rasisti?

Onko Osmo Soininvaara mielestäsi rasisti?
http://www.soininvaara.fi/2009/07/17/sosiaaliturva...

Tästä kokonaiskeskustelusta on sanottava sen verran, että onpahan uskomatonta mustamaalaamista molemmin puolin. Mm. Juha Väänäsen kommentti #37 on täysin perusteetonta sontaa, jolle hän ei antanut mitään näyttöä.

Käyttäjän juhaa kuva
Juha Aaltonen

Ei millään pahalla... Näkyy se junttivasemmistokin olevan ahkerasti bloggaamassa.

tuure junnilan kolmas re-inkarnaatio (nimimerkki)

Luulen, että suurin syy vasemmistointektuelli-junttioikeiston asetelman syntymiseen on se, että 60-luvun lopussa vanha konservatiivinen ajattelu murtui.

Nuoret ylipäätänsä vihaavat vanhaa ajattelua ja konservatiivinen ja vanhempi (jo iältään oleva) ollut oikeisto ei kyennyt vastaamaan nuorten opiskelleiden "älyköiden" mielipiteisiin ja julistuksiin. Ei ollut filosofista johtohahmoa.

Konservatiivinen ajattelu ei muutenkaan ollut nostanut mielipidevaikuttajia ja filosofeja, joita vasemmistoajattelun piirissä ilmeni.

Oikeistolainen sai kalkkiksen ja uudistyskyvyttömän merkityksen. Jos Suomea katsoo, niin oikeistonuoretkin olivat nykyajattelun mukaan vasemmalla.

Nuoriso ei välttämättä vasemmistolaistunut, mutta mutta vasemmistoon jäi "ajattelun leima" ja oikeistoon "säilyttävä, mutta ei niin ajatteleva" merkitys.'

Vasemmistolaiseksi ruvettiin ajattelun myötä, oikeistolaiseksi vain tultiin.

Tällä hetkellä perussuomalaiset ovat saamassa sellaisten ääniä, jotka olisivat 70-luvulla äänestäneet SKDL:ää.

Saa sitten nähdä, mihin mikäkin muuttuu. Kyllähän Suomessa Erkki Tuomioja kantaa nuoren vasemmistoälykön leimaa.60 vuotiaana.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Timo Korpelainen (39.)

Tietysti ongelmia on, ja niistä pitää keskustella. Esim. Malmössä asiat on hoidettu huonosti, ei sitä varmaan kukaan kiistä. Olen itse käynyt tutustumassakin Rosengårdiin.

Kun eduskunta viimeksi käsitteli maahanmuuttoa (mahdollistettiin työnteko turvapaikanhakijoille ja kiristettiin joitakin yksityiskohtia), eivät perussuomalaisetkaan vaatineet muutoksia lakitekstiin valiokunnissa jossa työ tehdään. Sitten suuressa salissa käännettiin takkia ja äänestettiin vastoin omia valiokuntaäänestyksiä, jotta päästiin antamaan kuva, että olisi joku mahdollinen linja hoitaa asia paremmin, vaikkei sellaista ollut.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

M.Heikka (40.)

Olen nykyisin vantaalainen, kotoisin Porvoon maalaiskunnasta.

Itse en yhdistä sanaa "juntti" -maalaisuuteen. Toivottavasti kukaan ei ole ymmärtänyt väärin. Käytän seuraavalla kerralla vaikka sanaa "urpo". Tosin siitä saattaisivat jotkut urpo-nimiset loukkaantua...

M.Heikka (nimimerkki)

Kyllä juntti perinteisesti tarkoittaa maalaista. Sellaista jukuripää-maalaista. voi, voi voi jussia...

Lapin vasurit ne vasta umpijuntteja ovat.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Aapo (42.)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Rasismi

Mielestäni Osmo Soininvaara ei ole rasisti, ja olen monelta osin hänen kanssaan samaa mieltä liittyen maahanmuuttoon.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Juha Aaltonen (44.)

Nyt lomalaisena ja työttömänä on aikaa. Syksyllä lupaan blogin muuttuvan taas vähemmän interaktiiviseksi.

tuure junnilan kolmas re-inkarnaatio (nimimerkki)

Entäs maalla asuva Perussuomalainen..junttijuntti.

Huhun mukaan Keskustapuolueen valta-alueilla on Perussuomalaisten menestyminen tehty lähes mahdottomaksi.

ajattelen (nimimerkki)

J. Saramo, olet vas. nuorten pj, taisi olla Paavo Arhinmäki edellinen.
Onnittelen vasureita. Teidät tunnetaan jostain syystä paremmin kuin muiden nuorisojärjestöjen johtoa. Olette onnistuneet erinomaisesti.

Jos lainkaan ymmärrän, teillä on poliittisella kentällä huikea tulevaisuus. Jos teette tuolla avoimuudella ja reiluudella ja heikompien puolesta politiikkaa, olkaa myös valmiina.
Mihin valmiina? Ottamaan vastuu valtakunnan asioista. Se vaatii ahkeraa opiskelua ja rohkeutta. Hyvinvointivaltio on todella uhattuna. Sen kehittäminen on tahdon ja politiikan asia, rahaa kyllä piisaa.

Ennustan vasemmistoliitolle 2011 vaaleissa tuntuvaa voittoa, ensimmäistä vuosikymmeniin. Näin on näreet.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Janne Suuronen (44.)

Suomessa palvelut järjestetään kuntien toimesta. Pääomatuloista ei makseta senttiäkään kunnallisveroa. Valtionveroakin niistä maksetaan vähemmän kuin jo vähän paremmista palkkatuloista. Muiden työllä elävät siis elävät myös kunnissa työtätekevien siivellä maksamatta lainkaan veroja.

Suomen kokonaisveroaste on 43, Ruotsissa ja Tanskassa 50. En ole itse tehnyt laskelmaa, mutta Jouko Kajanoja (jota voidaan pitää erityisen pätevänä tekemään kansantaloudellisia laskelmia) on laskenut että erotus on lähes 10mrd.

Kehoitan myös kaikkia katsomaan kyseisen ajankohtaisen kakkosen. Ei valehtelusi selittelemällä muutu, anteeksipyyntö voisi olla kohdallaan.

Timo Elonen (nimimerkki)

Mitenkäs tässä alkaakin tulla esiin, että monet kuten Juha Väänänen puhuvat totuutena jotain, jolla ei ole sen kanssa mitään tekemistä.

Timo Korpelainen jatkaa rasistiteemalla samanlaista valheiden sarjaa. Malmön maahanmuuttajista 98 % on työttömänä. Jos järki sanoisi jotain Korpelainen käsittäisi itsekin puhuvansa mielettömyyksiä.

Ruotsissa on paikkoja joihin poliisilla ei ole mitään asiaa, on Korpelaisen väite. Ruotsissa ei sellaisia alueita ole. Hän todennäköisesti ajattelee Rosengårdia, mutta poliisi käy sielläkin, jopa aika usein.

Mitähän Korpelaisen pää pitää sisällään. 98 % maahanmuuttajista on työttömänä, mutta kaupungin työntekijöistä ulkomaalaisia on 18 %. Nämä luvut eivät edes sovi yhteen.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

ajattelen (54.)

Kiitos paljon tuesta! Pestini Vasemmistonuorten puheenjohtajana loppui keväällä, nyt on kiikarissa uusia haasteita.

Juha Väänänen (nimimerkki)

# 42

Etkö paremmin tunne toveriasi Paavoa?

Suoltamasi sanoma yltää jo Putinin tasalle, tosin vallan puuttuminen vituttaa ja sen huomaa.

"ja vielä ”pisteenä iin päälle” voisin paljastaa ettei Paavo edes ole Attac-aktiivi."

Aivan ei enään julkisesti, mutta ?????

"Paavo tykkää futiksesta..."

Aletaanko kaivamaan Paavon menneissyyttä enemmänkin. Kova jalkapallohuliganisti oli, nyt ei tietenkään.

Miksi poliisi tuntee Paavon niin hyvin, jos hän on niin hyvä ihminen?

Jussi Jalonen (nimimerkki)

#20, Tuula Hölttä:

"Samaa ”augmentatiivisuutta” kuvastaa mielestäni se, että kuluvan vuoden juhlavuodeksi valittiin vuosi 1809, jolloin Suomesta tuli Venäjän suurruhtinaskunta eikä vuotta 1939, jolloin Suomi taistellen pystyi puolustautumaan ja säilyttämään valtion itsenäisyyden suunnatonta ylivoimaa edustanutta ja venäjää puhuvaa suurvaltaa vastaan, joka aloitti hyökkäyssodan Suomen miehittämiseksi."

... ei ole Tuula sattumalta tullut mieleesi, että se voi johtua ihan siitä, että 200 vuotta nyt sattumalta on merkittävämpi virstanpylväs kuin 70 vuotta? Samasta syystä vuonna 2005 pidettiin pirskeitä pääasiallisesti sadan vuoden takaisen suurlakon kunniaksi, eikä niinkään esimerkiksi kuudenkymmenen vuoden takaisen Lapin sodan päättymisen.

Vuonna 1989, jolloin talvisodasta tuli kuluneeksi puoli vuosisataa, tapahtunutta juhlistettiin ihan elokuvan voimin. Odottelepa ensi vuoden maaliskuuhun, niin takaan että talvisota on taas tapetilla, koska muitakaan tasalukuja tuohon ensi vuoteen ei osu sen kanssa kilpailemaan. Samalla tavoinhan vuonna 2004 muisteltiin kovasti Tali-Ihantalan taistelua.

Aika hauskaa olisi muuten kuulla sekin, miksi Suomen siirtyminen keisarillisen Venäjän alamaisuuteen olisi mielestäsi poliittiselle _vasemmistolle_ muka jollain tavoin tärkeä asia. Tähän ei riitä vastaukseksi se, että Matti Klinge nyt sattumalta on sosialidemokraatti.

Cheers,

J. J.

tuure junnilan kolmas re-inkarnaatio (nimimerkki)

Onko tämä Juha Väänänen poliisi ammatiltaan, kun niin hyvin tietää, mitä poliisi on Paavosta mieltä ?

Smash Asemissa Paavo pidätettiin, kun halusi seurata sivulla tapahtumia, Suomen Kuvalehden (konserv.) toimittajan kera.

Aapo (nimimerkki)

#58

Juha Väänäsen pointti kokonaisuudessaan on tämä: "Paavo Arhinmäki on epäilyttävä tyyppi".

Samoin ollaan usein suhtauduttu Jussi Halla-ahoon, jonka seurakunta on yleensä (oikeutetusti) pahastunut siitä, että mitään konkreettista ei ikinä osoiteta toteen, kunhan vaan pidetään epäilyttävänä.

Samoja standardeja sopisi käyttää kaikkien henkilöiden kohdalla, varsinkin silloin kun vastapuolta syytetään kaksoisstandardien käytöstä.

tuure junnilan kolmas re-inkarnaatio (nimimerkki)

Höltän elämäntehtävähän on jo vuosia saattaa sosialidemokratia ja se edustajat vastuuseen kaikesta pahasta Suomen kamaralla.

Muistaakseni homma alkoi jostain puutuvasta istumapaikasta presidenttiehdokas Halosen autossa. Sitten joku demari kohteli häntä paikallisvaltuustossa kaltoin.

Nuorten itsemurhat ja nuorisotyöttömyys viime laman aikana. Demarit syyllisiä kaikki tyynni.

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

#56.Timo Elonen

http://fi-lib.blogspot.com/2005/02/malm-ja-maahanm...

98% mamuista voi olla liioiteltua mutta niin on myös 0%. Jos mamuja on esim. 10 000 niin siitä 2% on 200.
Jos kunnalla on esim. 1000 työntekijää niin siitä 20% on 200. Eli voi se jossain olla hyvinkin mahdollista. Matematikka saattaa joskus yllättää. Sinä taisit laskea koulussa mäkeä sillä aikaa kun muut laski matematiikkaa. :) Älä nyt suotta kiihdy, katkeaa vielä verisuoni päästä.

Tommi Salenius

3.
Ei,ei,ei. Tuota logiikkaa varten on kehitetty ihan oma systeemi.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Nolanin_kartta

Oikeistolaiset ja vasemmistolaiset eivät eroa talousjärjestelmien perusteella vaan vallitsevien arvojen tulkinnalla. Liberalismi oli aikoinaan äärivasemmistolaista, mutta Ranskan vallankumouksen jälkeen siirtyi pikkuhiljaa nykyiselle paikalleen oikeistoon.

Sami Haapavaara (nimimerkki)

Hyvä läppähän se auton potkiminen oli. Toimi ja levisi.

On aika vitun pitkä muisti kun tuollaista jaksaa ruveta uudestaan miettimään.
Mitäs olisi esiintyminen Sinnetaitännemäen kanssà?

Enpä taida mielipidettäni sanoa. Pallit virheessä? Hohoi, samuttakaa valot.

Sami Haapavaara (nimimerkki)

Siis autonpotkiminen, taisi hyvin osuta ja upota. Mikkolakin raivostui siitä täysin.

Retoriikan tajua, ei tässä jalkapallon potkimisella pärjätä, jääkiekkopelissä golfkentällä.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

39
http://peruss.wordpress.com/
Hämmästelen minkä ihmeen takia pitää hävettää olla juntti.
Jos suomalaiset ovat juntteja miksi pitäisi hävettää sitä, suomalaisille on oikeus olla reilusti juntti.
Mitä sitä teeskentelemään, sovin hyvin siihen joukkoon.
Olen sitten tuontijuntti piste.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Juha Väänänen (58.)

Tiedätkö sinä ollenkaan mikä on Attac? Miksi kukaan olisi salaa Attac aktiivi? Onko erilaisten talousmallien hahmottelussa ja kannattamisessa jotain pahaa?

Kerroppa mistä löytää listan "poliisin hyvin tuntemista ihmisistä" :D

Juha Väänänen (nimimerkki)

#70

Ei tarvitse tietää.
Kaikki jotka ennen paavon nousua näkivät hä'net kannattamassa xx joukkuetta suu vaahdossa sekä törkeyksiä huutaen.

Tämän tietää poliisi.

Miksi poliisi on sinulle arka aisa?

Onko luurankoja???

Käyttäjän petri kuva
Petri Kokko

# 39 Jussi Saramo

Tästä kommentista tullaan hyvin äkkiä siihen päätelmään, että kaikki perussuomalaiset ovat "epäkelpoja" yksilöitä.

Kun politiikkaa tehdään tasolla, jolla on tarkoitus saada jotakin aikaan, niin silloin myös ymmärretään eräitä perussasioita.

Kun mahdollisesti jonain päivänä istumme samassa pöydässä politiikan kierrollamme, niin millaisista lähtökohdista aloitamme. Yleensä ottaen olen tullut hyvin toimeen Vasemmistoliittoa edustavien henkilöiden kanssa. Näillä tämäntasoisilla kommenteilla saadaan aikaan helposti tilanne, jossa asenne on sitten varmasti molemminpuolinen.

Ei minua se haittaa, että poliittista sotaa käydään kovallakin sapelin kilistelyllä, mutta miten sanoma suunnataan on taas oma kysymyksensä.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Janne Suuronen (66.)

Jäit nolosti kiinni valehtelusta ja hyökkäät nyt täysillä. Se on toki inhimillistä. Silti olisi kiva pysytellä totuudessa eikä jatkaa näennäistotuuksilla.

Yritysten maksamat verot ovat eriasia kuin pääomatuloja saavien verot. Pääomatuloja saavat muutkin kuin yrittäjät. Teoriassa joku voisi maksaa 50% veroa mutta käytännössä näin ei ole.

Etenkin suuryritykset ja superrikkaat kiertävät helposti veroja, ja yhteiskunta menettää miljardeja sen takia. Suosittelen lukemaan Matti Ylösen kirjan aiheesta.

Toisaalta yrittäjien ei tarvitse maksaa veroa ollenkaan, jonka myönsit sentään sivulauseessa. Yritys voi vuodessa maksaa 90 000 asti verottomana. Melkoinen vähennys! Se on keskimäärin kolmen suomalaisen palkka.

Yhteisöveroa maksetaan voitoista, yrityksellä voi kuitenkin olla autoja, veneitä, asuntoja ym. jotka vähentävät voittoja mutta ovat käytännössä kuin palkkaa.

"Valitsetko ihmisten sumuttamiseksi tarkoituksenhakuisesti vain tiettyjen valtioiden lukuja ?"

Totta kai valitsin tarkoitushakuisesti Pohjoismaita, koska monissa muissa maissa on erilainen järjestelmä. Esimerkiksi Yhdysvalloissa lasten opiskelu, etenkin korkeakoulutus maksaa niin paljon, ettei siihen monilla ole varaa, ja keskiluokkakin joutuu säästämään vuosia. Terveyspalveluissa sama.

"Älä niljakasmaisesti vetäydy toisen ihmisen selän taakse."

En minä ole tutkija enkä kansantaloustieteilijä. En tiennytkään että muiden tutkimusten käyttäminen on "niljakasmaista". Pitäisikö ainoastaan keskustella itse tutkimiensa asioiden pohjalta? Silloinhan ei voisi puhua juuri mistään.

"Osoita täsmälleen ne kohdat, joissa valehtelin."

-> Olin vallan hämmästynyt siitä syvästä tyhmyydestä, mitä Paavo Arhinmäki edustaa. Ajankohtaisessa kakkosessa esiteltiin tänään kaksi nuorta, jotka olivat itse työllistäneet itsensä kesäksi. Arhinmäki kehtasi paheksua näitä nuoria.

Ei paheksunut, ei todellakaan. Kannattaa katsoa pätkä uudelleen, olet ehkä nähnyt pahaa unta.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Juha Väänänen (70.)

Minäkin olen huutanut törkeyksiä salibandykatsomossa. Pitäisikö minun sinun mielestäsi pelätä poliisia nyt? :D

Sen kummempia luurankoja ei taida olla. Tai jouduinhan putkaan nuorena kerran kun menin tappeluun väliin. Ja alaikäisenä sain sakot kaljan juomisesta. Ylinopeuttakin olen pari kertaa ajanut. Mulla on kavereitakin poliisina. En ole huomannut että se olisi arka asia.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Petri Kokko (72.)

Mulla on menossa kolmas valtuustokausi, ensin Porvoossa ja nyt Vantaalla. Asialähtöisesti on pystytty toimimaan kaikkien kanssa. Täällä Vantaallakaan en jaksa loukkaantua vaikka paikalliset persut leimaavat ties miksi stalinisteiksi, joka ei voisi olla kauempana totuudesta.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Janne Suuronen (75.)

Huomasin vasta nyt, että valehtelit myös selittelyissäsi kun väitit Paavon olleen "anarkismiin taipuvainen". Aivan käsittämätön väite. Eikö täällä kukaan tiedä mitä anarkismi on?

Selittely kehonkielestä on lähinnä säälittävää. Kaikki voivat lukea viestisi ja blogisi (ja katsoa tv-ohjelman) ja muodostaa mielipiteensä siitä kuka valehtelee ja miksi. Itse en viitsi enää alentua tuollaiseen keskusteluun.

Yritykset maksavat veroja, ja silti niiden maksamista pääoma- ja palkkatuloistakin maksetaan veroja. Sitten kun ne rahat vie ruokakauppaan maksaa taas veroa. Näin yhteiskunta pyörii, kaikki verotus kertautuu. Yritysten verotus on eri asia kuin henkilöiden verotus. Laskutapasi on valheellinen, sinä sotket keskenään asioita.

Oleellista on kokonaisveroaste, ja miten se kerätään. Kuten sanottu, meillä se on paljon pienempi kuin pohjoismaissa. Tästä johtuen meillä on paljon pienemmät kansaneläkkeet, työttömyysturva, palvelut ovat paljon huonompia, vanhuksista ei ehditä pitämään huolta (meillä vanhainkodeissa on 15 hoidettavaa hoitajaa kohti, muissa pohjoismaissa 6-8) lista on loputon. Meillä verotus suosii rikkaita muihin Pohjoismaihin verrattuna.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Tuula Hölttä (76.)

Juuri noin. Kannattaa huomata tuosta vielä kohta: "Raja on verovelvolliskohtainen, ei yhtiökohtainen."

Jukka Turunen (nimimerkki)

Olipas ilkeästi sanottu Sarastamolta. Nyt varmaan Sampo Terhokin itkee koko matkan Brysselin koneeseen.

Jos kansa olisi yhtään fiksumpaa - siis vähemmän junttia - se olisi äänestänyt eurovaaleissa julkikommari Kari Peitsamon sijasta komerokommari Jussi Sarastamoa.

Ehkä ensi kerralla onnistaa, tai...no, ehkei sittenkään...
;-)

M.Heikka (nimimerkki)

69. Kiitos Freddy...
"Hämmästelen minkä ihmeen takia pitää hävettää olla juntti.
Jos suomalaiset ovat juntteja miksi pitäisi hävettää sitä, suomalaisille on oikeus olla reilusti juntti.
Mitä sitä teeskentelemään, sovin hyvin siihen joukkoon.
Olen sitten tuontijuntti piste. "

tuo oli todella kauniisti sanottu. Näin miekin ajattelen.

tyhmä (nimimerkki)

Millainen mies haukkuu poliittisesti eri mieltä olevaa (siis toista ihmistä) julkisesti juntiksi ja rasistiksi ja miettii seuraavalla kerralla käyttävänsä sanaa "urpo"? Sivistynyt? Hyvätapainen? Älykäs?

Oletteko nyt, herra Saramo, ylpeä itsestänne ja sanoistanne? Noinko kunnon sivistynyt ja aikuinen mies käyttäytyy?

Timo Elonen (nimimerkki)

Timo Korpelainen #56

Juhani Putkisella on tapana linkittää omille sivuilleen todistaakseen väitteensä oikeiksi. Timo Korpelainen linkittää jonnekin rasistisivulle todistaakseen väitteensä oikeiksi!?!?!?

Suurmalmön alueella on 127 000 ulkomailla syntynyttä (SCB). Kaksi prosenttia siitä on 2540.
Suurmalmön työntekijämäärää en tiedä, mutta Malmön kunnalla on 20 000 työntekijää (Malmö stad), josta 18 % on 3 600. Eli lukusi ovat mahdottomuus. Vaikka kaikki työllistetyt olisivat kaupungin töissä ei heistä riitä 18 % kunnan työntekijöiksi. Jos omaa joltaankin realistisen maailmankuvan tajuaa heti lukujesi mahdottomuuden. Totuus voi olla tyhmälle yllättävä.

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

"85.
Äläs ala nimitteleen! :) taisit saada nelosen käytöksestä koulussa...
"Suurmalmön alueella on 127 000 ulkomailla syntynyttä " mistä tiedät?Onko tarkka luku sisältäen myös laittomat mamut? Kun aletaan saivartelee niin tehdään se sitten kunnolla, en usko että se olisi noin tasaluku, ei tunnu uskottavalta....

"Suurmalmön työntekijämäärää en tiedä" mikset tiedä?

Siis sinä väität tietäväsi toisen luvun ja kerrot ettet tiedä toista ja siitä sitten vetelet johtopäätöksiä.
Kerroppas mitkä ne "oikeat" työllisyys lukemat ovat?

"linkittää jonnekin rasistisivulle " Perusteletko mikä sillä sivulla on rasistista?
Pari linkkiä oli Malmön kaupungin sivuille, tosin ne tilastot on jo poistettu sieltä enkä viitsi niitä etsiä. Onko rasismi sitä että on eri mieltä kuin sinä?

Timo Elonen (nimimerkki)

Sen 127 000 perässä on lukutaitoiselle lähde. Malmön kunnassa on 70 000 ulkomaalaista. Heistä työssäkäyvät 2% (1400) eivät mitenkään voi täyttää 18 % (3 600) kunnan työpaikoista (20 000).

Rasistinen sivu on sellainen, jossa väitetään, että 98 % Malmön maahanmuuttajista on työttömiä. Saivartelusta puhuminen osoittaa todella matemaattista lahjattomuutta.

Malmössa on 286535asukasta. Työttömiä työnhakijoita oli Maaliskuussa 8388. (Malmö stad statistik)

Annaleena (nimimerkki)

Viitaten J.Suurosen ja J.Saramon väliseen keskusteluun. Miksi pienyritysten on niin vaikea palkata työntekijöitä? Olisiko syynä palkanmaksusta aiheutuvat muut kulut?

Sittnikow Pentti (nimimerkki)

Saramo 29

Perusporukka juntteja.
Kiitän huomaavaisuudestasi, oletpa muuten itse täydellisyys ja siten kirjoitatkin
vasurilla.

Rasismi, olet muuten itse kailottamassa jatkuvasti rasistisesti PERUSSUOMALAISISTA, mene VASURIJUNTTI peilin eteen!

Pentti Sittnikow (ortPKS)
SIPOO Ps-vrpj

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

SOSIALISMI, PORVARISVEIKKOJEN PAINAJAINEN.

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

ELVYTYS ON RYÖSTÖ.

6. Janne

Itse kommentoin täällä siksi, kun täällä ei esiinny paljonkaan muita kuin kokkeleihin hurmioituneita ja haluan hiukan järkyttää heidän tasapainoaan.

He unelmoivat jo "laman" loppumisesta ymmärtämättä, että tämä ei ole lama, vaan kapitalismin alasajo, jota seuraa uusi matokuuri heillekin.

Sakari Soisalo (nimimerkki)

Tämä Saramon blokikirjoitus on tyypillistä vasemmistolaista sumutusta.

Julkisesti kyllä vastustetaan rähinöintiä ja huliganismia, mutta miten on käytäntö kentällä? Mitä siellä tapahtuu? Tätä samaa voi kysyä myös SAK:n suhteen.

Klassinen esimerkki tällaisesta sumutuksesta on punakapinan johtajien suhtautuminen punaiseen terroriin. Laittomat veriteot kyllä julkisesti kiellettiin, mutta mitään ei tehty niiden estämiseksi tai niistä rankaisemiseksi.

cxjfxvk (nimimerkki)

Hahhahhah ;-D Nämä änkyrävasurit ovat kuulkaa hauskoja happuja!

Markku Stenholm (nimimerkki)

No Jussi Saramohan on Vasemmistoliiton edustaja. On aika luonnollista, että hän pitää työväestön edustajia juntteina. Ei tuota nyt kannata ihmetellä.

lampinen (nimimerkki)

On kyllä niin mainio esimerkki tämä kirjoitus miten nähdään tikku toisen silmässä, mutta omassa silmässä taitaa kasvaa kokonainen metsä..

Etsit epäkohtia ja asiattomuuksia muiden kirjoituksista, mutta sorrut itse samanlaiseen räksyttämiseen. Ymmärrän, että olet vielä nuori ja kokematon. Mutta näitä juttuja lukiessa moni saa sinusta varmaan täysin eri käsityksen kuin mitä olisit halunnut.

Peukku ylös kuitenkin siitä, että yrität ajaa vanhuksille parempaa hoitoa ja kohtelua.

Kinaporin kundi (nimimerkki)

Kun kundi on kotoisin jostain Porvoon maalaikunnasta ja budjaa jossain Helsingin maalaiskunnassa, on aika paha heitellä junttiklabeilla toisia hudaan.

Junti löytyy sun tapauksessa peilistä.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

#88: Tässä nyt jo useamman vuoden takainen pikainen laskelma ja asiaan liittyvä sivu, joka vaikka ollessaan suuntaa-antava, näyttää mistä kenkä puristaa:

http://hosting.meizo.com/yrittajyyskannattaa/

Euroopan tuotanto ei tule tästä nousemaan - eihän tällaisilla kulurakenteilla ole mitään järkeä perustaa mitään ja palkata porukkaa. Vielä hullumpaa on puhua verojen korotuksesta.

Mutta pitää olla tietämätön suuremmista linjauksista maailmalla, jos ajatellaan että tällaisilla veronäpertelyillä saataisiin tulevaisuutta rakennettua.

Kuten Markuskin toteaa (#90), nykyinen järjestelmä on tullut luontaiseen päätökseensä, ja edessä on niin isot mullistukset että sitä ei pikkupolitikoinnilla selvitetä, vaan koko lauta tulee paiskautumaan ympäri.

Muunmuassa planeetan kantokyky, rahoitusjärjestelmien salassapidettyjen kuplien ja huijausten puhkeaminen, poliittiset jännitteet, kulttuurin ja moraalin rappio - kaikki ovat yhdessä johtamassa suurimpaan mullistukseen mitä on nähty.

Kauko (nimimerkki)

Jussi Sauramo (ei nyt eikä koskaan eduskunnassa) ja Arhinmäki(ehkä eduskunnassa ensi kaudella Tennilän ja Puhjon kanssa) edustavat vasemmistoliiton älykkölinjaa, NOT! Voisitkos Jussi kertoa, miksi sinua voisi joku täysijärkinen pitään millään mittarillä mitenkään "älykkönä"?

Alenius, Kivistö, Andersson ja jopa Siimeskin... Koko SKDL:n perintö vedetään paskaan ääliöiden ansiosta. Vetäkää nyt ihmessä se töpseli seinästä ennen kuin sen joku muu vetää naureskellen, idiootit!

Jukka-Pekka Vasara

98. Ihmisten kannattaisi tutustua tuohon linkkiin vaikkei siinä sinänsä mitään uutta olekaan. Ja sitten vasemmisto voittaa vaalit lupaamalla veronkorotuksia.. Voi hyvä tavaton kuinka tyhmiä suomalaiset ovatkaan.

ajattelen (nimimerkki)

Jussi Saramo, olen myönteisesti, suorastaan häkellyttävän yllättynyt teidän vasureiden raikkaista kannanotoistanne. Vasurinuorilla näyttä olevan aika draivi päällä. Entisestä puheenjohtajasta tuli Vasemmistoliton puheenjohtaja, teistä Suomen Attacin vetäjä. Kova on noste, pojat.

Tällä hetkellä aatesuuntanne saa vankat puhurit siipiensä alle. Massatyöttömyys ja köyhyys lisääntyy; viimeisten kahden vuosikymmenen aikana on tapahtunut suunnaton puhallus köyhiltä rikkaille. Ei tämä ole luonnonlaki, tämä on harkittua politiikkaa. Hyvinvointivaltio ajetaan alas; tämä on harkittua politiikkaa.

Lievästi huvittaa näilläkin palstoilla esitetyt kommentit, kuinka hirveätä on, jos vasemmistolaisuus alkaa taas saada tuulta siipien alle. Tämä pelko on aiheellinen. Ei tarvitse olla kummoinen ennustaja, jos kaavailee, että seuraavissa vaaleissa vasurit saavat aika muhkean äänisaaliin; on tätä odotettukin.

Saramo, teitätullaan syyttämään stalinismista, NL:n vankileirien saaristosta, sisällissodasta, huliganismista, anarkismista... Älkää hermostuko, kestäkää tölväisyt. Sillä liikkeellä, jonka johtopaikoille teidät valitaan, on kunniakas menneisyys: te liitytte jatkokosi komeaan listaan - Ele Alenius, Kalevi Kivistö, Claes Andersson..
Menestystä pojat ja todelliset miehet!
Sydän on vasemmalla!

klerk (nimimerkki)

Miksi kahkota näistä vasureista. Nehän ovat marginaaliryhmä ja kaiken kunniaksi katoavaa kansanperinnettä. Toki näitä höpinöitä on hauska lukea.

klerk (nimimerkki)

"Sydän on vasemmalla!"

Ja veri on punaista!

Käyttäjän heikkiluoto kuva
Heikki Luoto

Jussi Saramon kannattaa huolehtia enemmän oman bloginsa riittävästä totuudellisuudesta, sillä Teemu Lahtinen ei ole leimannut Espoon somaleja raiskaajiksi, vaan kertoi Seuran –lehden julkaiseman faktan, jonka mukaan 70 % Espoossa poliisin tietoon tulleista raiskauksista on maahanmuuttajien tekemiä.

http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.ph...

Mistä Saramo on saanut tietonsa, että maahanmuutto on tuottanut enemmän kuin maksanut Ruotsille? Göteborgin kauppakorkeakoulun yritystalouden entinen lehtori Lars Jansson kertoo kirjassa ”Sveriges tragedie”, että Ruotsin maailman korkeimmasta veroasteesta viisi prosenttiyksikköä selittyy maahanmuutosta aihetuvista kustannuksista, eli 22% julkisista menoista menee maahanmuuton kustannuksiin. Lundin yliopiston sosiaaliantropologian professori Jonathan Friedman kirjoittaa kirjan ”Exit Folkhemsverige – En samhällsmodells sönderfall” esipuheessa, kuinka Ruotsin kansantulo on tippunut Euroopassa entisaikojen kärkisijalta sijalle 15. ja OECD-maista sijalle 20. Häviäjinä tässä kehityksessä ovat olleet pienituloiset ja keskiluokka.

Mitä tulee Saramon Perussuomalaisista käyttämään ”junttioikeisto” –termiin, niin meille Perussuomalaisiin on tullut hyvin paljon kannattajia, jotka aiemmin ovat äänestäneet Vasemmistoliittoa. He uskovat hyvinvointiyhteiskunnan säilyvän enneminkin rahvaanomaisesti työtä tekemällä, kuin esimerkiksi muodikkaalla ASEM-mellakoinnilla. Moni ”ei-juntti” radikaali vasemmistolainen on kyynisesti hankkimassa maahanmuuttajia sosiaaliturvalla eläviksi vasemmiston äänestäjäreservaateiksi, sekä mellakoijiksi, kuten on käynyt monissa Euroopan maissa.

Akateeminen pätkätyöläinen (nimimerkki)

Jussi Saramo: Rasistinen persuporukka joka täällä pyörii on sitä ”junttioikeistoa”.

En tunne "rasistista persuporukkaa", mutta persut yleensä eivät ole oikeistoa, vaan keskustasta vasemmalla. Talouspolitiikan osalta persujen aatteet ovat aivan Vasemmistoliiton linjoilla: valtio tietää parhaiten, miten yksityisten ja yritysten ansiot pitää käyttää. Eli köyhille lisää rahaa, herroilta ja muilta rikkailta rahat pois, työttömille töitä valtion tukiaisilla jne.

Maahanmuuttopolitiikassa persut on ainoa puolue, joka on edes vähän pitänyt ääntä ongelmista. Käytännön toimissa sekään ei juuri näy: vastaan äänestäminen on yhtä tyhjän kanssa, kun valiokuntatyön aikana on nukuttu. Mutta näköjään tuokin vähä riittää rasistileiman saamiseen.

Toisaalta näinä poliittisen korrektiuden aikoina natsiksi, fasistiksi tai rasistiksi leimaamiseen riittää ihan mikä tahansa, sillä kansanvihollisten tunnistaminen ja jahtaaminen on yksi tärkeimmistä kommunistien riiteistä. Jos vihollista ei ole, se on pakko keksiä. Muutenhan huomio voisi kiinnittyä kommunistien omiin saavutuksiin, tai oikeammin niiden puutteeseen.

Toimituksen poiminnat