Jussi Saramo 2 % ihmisistä omistaa yli puolet kaikesta. Me muut tarvitsemme Vasemmistoa.

Vantaan päättäjiä pidetään narreina

Olimme eilen valtuustoseminaarissa pitkän päivän, yli kaksitoista tuntia. Ulkopuolisena puhujana ollut valtiosihteeri Sailas esitteli meille kansantalouden madonluvut, jonka jälkeen kaupunginhallituksen kokoomuslainen puheenjohtaja Mäkinen veti hienon, joskin vähän epäuskottavan roolin paikallisena Niinistönä konkurssilla uhaten.

Mäkisen jälkeen kaupunginjohtaja Paajanen esitteli huomattavasti lohdullisemman version tilanteesta. Verotulot ovat tippuneet selvästi vähemmän kuin Espoossa ja Helsingissä, ja jo päätetyt säästöt alkavat purra. Mäkisen kauhuskenaario velan tuplaantumisesta valtuustokauden aikana ei ollut kaupunginjohtajan mielestä uskottava.

Tilanne on kuitenkin vakava, sen kaikki myöntävät. Kaikki perussuomalaisia lukuun ottamatta vaikuttivat olevan valmiita yhteiseen sopimukseen. Persutkin sanoivat olevansa, mutta jos ei suostu karsimaan mistään eikä korottamaan veroja, on melko epäuskottavaa puhua talouden tasapainottamisesta. Persujen pelkuruus ei tosin ketään yllättänyt.

Vasemmistoliitto lähtee hakemaan säästöjä etenkin kalliilla ulkopuolelta ostetuista palveluista. Jo tehtyjen säästötoimien lisäksi löytynee myös yhä tehostamisen paikkoja, esimerkiksi lääkärien listajärjestelmää ym. vastaavia pitää miettiä. Mikäli palvelut pidetään omissa käsissä, pystytään myös kustannustaso pitämään alhaisena. Omien tilojen myymisessä ja takaisinvuokraamisessa emme nähneet järkeä, vaikka tase näyttäisi kivemmalta, tulisi se todellisuudessa kalliiksi.

Kun säästölistauksissa päästiin sosiaali- ja terveystoimeen, kävi melko selvästi ilmi, mitä on pelätty. Kokoomuslainen apulaiskaupunginjohtaja Salminen näyttäisi päättäneen lakkauttaa Länsimäen ja Korson terveysasemat. Länsimäestä säästöjä tulisi arvion mukaan 200 000 euroa. Esimerkiksi perustettavaan Vantaan innovaatioinstituuttiin upotetaan vuosittain 1 300 000! Suhteellisuudentaju on kokoomuslaisilla pahasti hukassa.

Päivän aikana tietokoneelle ilmestyi tiedote HUS:sta, jonka mukaan Länsimäen terveysaseman laboratoriopalvelut lakkautetaan. Kun kokous loppui kysyin demareiden Niemi-Saarelta miten tämä on mahdollista. Hän oli päivällä käynyt välillä HusLabin kokouksessa, jossa oli kerrottu, että Espoossa ja Helsingissä labrojen vähentäminen viedään terveyslautakuntaan, jossa päätöksen tekevät kuntalaisten edustajat. Vantaan virkamiehet olivat kuulemma todenneet, että Vantaan tilanteen takia he päättävät asiasta itse, kuulematta demokraattisesti valittuja päättäjiä!

Toivottavasti Vantaan palvelut saadaan turvattua ja menot saadaan kuriin järkevällä valtuustosopimuksella. Toivottavasti myös sooloilevat viranhaltijat saadaan kuriin. Se vaatii meiltä päättäjiltä rohkeutta ja uskallusta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

klerk (nimimerkki)

Ei tainnut sitten sosiaalivaltio toimia?

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Ei muuten Jussi löydy tuota päätöstä laboratorioiden sulkemisesta sosiaali-ja terveyslautakunnan esityslistalta. Todellista "demokratiaa".

Juha Väänänen (nimimerkki)

Niin Saramohan osaa tehdä itsestään narrin.

On se kumma, kun jaksetaan narista, mutta mitään ei saada aikaiseksi.

Olisiko ihmisten usko vasemmistoänkyriin loppunut?

Toki kotkasta , lapista vielä lähtee.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Kun kokous loppui kysyin demareiden Niemi-Saarelta miten tämä on mahdollista. Hän oli päivällä käynyt välillä HusLabin kokouksessa, jossa oli kerrottu, että Espoossa ja Helsingissä labrojen vähentäminen viedään terveyslautakuntaan, jossa päätöksen tekevät kuntalaisten edustajat. Vantaan virkamiehet olivat kuulemma todenneet, että Vantaan tilanteen takia he päättävät asiasta itse, kuulematta demokraattisesti valittuja päättäjiä!"

Käsitykseni mukaan laboratoriopalveluiden tuottamispaikka ei monessakaan kunnassa ole kunnanvaltuuston itselleen pidättämä asia. Lahden kaupungissa asia taisi jäädä kaupunginhallitukseen eikä sitä koskaan viety kaupunginvaltuustoonkaan saakka. Tarkoituksena oli toteuttaa Suomen suurin laboratoriofuusio siten, että Lahden kaupunginlaboratorion kehitysvarat olisi otettu tasoittamaan tappiollisten yksityislaboratorioiden pääomavajausta tavalla, joka ei olisi mahdollistanut kaupungille edes vähemmistöosakkuutta sitä vertaa, että erityistilintarkastus olisi ollut mahdollinen. Fuusiota suunnittelivat kaksi vuotta maan parhaat aivot, joita oli treenattu ulkomailla.

Keskussairaalapiirin tasolla taas se, missä laboratoriopalvelut tuotetaan ei ole kunnanvaltuutettujen itselleen ottama asia, koska sitä ei koeta omassa maakunnassa olevana palveluna poliittisesti strategiseksi.

Voihan olla, että Helsingissä ja Espoossa on porvari- ja sosialistipoliitikkoja, joille on tärkeää, millä laitumella samoissa vaalipiireissä (Helsingin vaalipiiri ja Uudenmaan vaalipiiri) palvelu tuotetaan sponsoreiden mielestä.

Pääkaupunkiseudulla kunnanvaltuutetuksi pääseminen maksaa 10 000 € - 15 000 €, joten on täysin mahdollista, että valtuutetuille saatetaan maksaa siitä, ettei palveluja yhdistetä tai virkamiehelle siitä, että yhdistetään.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Eikö Vantaalla ole johtosääntö siitä, mikä kuuluu virkamiespäätösten puitteisiin ja mikä ei?
Ei sen puoleen, täällä Paraisillakin virkamiehet tekevät mitä tahtovat/tuhlaavat rahoja, mutta ovat valmiita ottamaan vanhusten kyydit pois, esim. Korppoossa ja näin "säästää" vuositasolla 800 €!!! Tämä 'säästö' tietysti vietiin valtuustoon.
Säästön puolestapuhujana oli mm. korppoolainen valtuutettu, RKP tottakai, joka itse muutamaa vuotta aiemmin keräsi listoja bussilnjan puolesta. Bussilinja jolla oli pysäkki hänen talonsa edessä.

No, tämä säästö ei loppujen lopuksi mennyt läpi, sen verran joitakin RKPläisiä hävetti, mutta Aurajoessa virtaa vettä merestä Auralle, ennenkuin nämä vellihousut alkavat kyselemään minne ne rahat oikein menevät. Tai valtuuston "oletetun" päätösvallan perään.

Henry

Trapetsi (nimimerkki)

Eilenhän tuossa mediassa oli uutinen, että Vantaalla on 11 päiväkodillista lapsia, joiden molemmat tai toinen vanhempi on kotona. Eivätkä taatusti ole kaikki ns. "sosiaaliongelmaisten" lapsia. Kuten tuttu kotiäiti totesi, että on niin ki-ii-va-aaa, kun saa tehdä kotitöitä rauhassa, kun lapsi on tarhassa.

Arvioisin, että tuo 11 tarhallista on n. 500 lasta hyvinkin. Kotikunnassani yhden lapsen päivähoitoon käytetään yli 10 000 euroa /vuosi veronmaksajien rahaa. Eli tuo 11 päiväkodillista tekisi n. 5 miljoonaa euroa.

Onko tässä järkeä?

Jos pitää panna vastakkain terveysasemien sulkeminen, vanhushoidon alasajo ja kotiäitien lasten päivähoito, niin ei pitäisi olla vaikea valita. Älkääkä puhuko laista mitään. Supomessa on myös hoitotakuulaki ja lisäksi yhteiskunta tukee työterveyshoitoa /-sairaanhoitoa ( joka tapahtuu pääosin privaatissa) yli 60%.

Kysyisinpä vielä, kuinka monta miljoonaa Vantaa panee ilkivallan ja roskaamisen jälkien korjuuseen ja tagien puhdistukseen?

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Vantaan päättäjiä ei pidetä narreina, he ovat narreja.

Vasemmistoliitto ei säästä eikä karsi (nimimerkki)

Vasset siis haluaa tervehdyttää Vantaan konkurrsitaloutta mutta eivät halua säästää esim HUS labroista? Outoa kaksinaamaisuutta. Mutta niin tyypillistä Vasemmistoliittolaisuutta.

Allegoria (nimimerkki)

"Trapetsi kommentoi:
21.8.2009 20.31

Eilenhän tuossa mediassa oli uutinen, että Vantaalla on 11 päiväkodillista lapsia, joiden molemmat tai toinen vanhempi on kotona. Eivätkä taatusti ole kaikki ns. ”sosiaaliongelmaisten” lapsia. Kuten tuttu kotiäiti totesi, että on niin ki-ii-va-aaa, kun saa tehdä kotitöitä rauhassa, kun lapsi on tarhassa.

Arvioisin, että tuo 11 tarhallista on n. 500 lasta hyvinkin. Kotikunnassani yhden lapsen päivähoitoon käytetään yli 10 000 euroa /vuosi veronmaksajien rahaa. Eli tuo 11 päiväkodillista tekisi n. 5 miljoonaa euroa.

Onko tässä järkeä?

Jos pitää panna vastakkain terveysasemien sulkeminen, vanhushoidon alasajo ja kotiäitien lasten päivähoito, niin ei pitäisi olla vaikea valita. Älkääkä puhuko laista mitään. Supomessa on myös hoitotakuulaki ja lisäksi yhteiskunta tukee työterveyshoitoa /-sairaanhoitoa ( joka tapahtuu pääosin privaatissa) yli 60%.

Kysyisinpä vielä, kuinka monta miljoonaa Vantaa panee ilkivallan ja roskaamisen jälkien korjuuseen ja tagien puhdistukseen?"

Ai sinusta päivähoito on se ensisijainen menoerä...just

elakegubbe (nimimerkki)

Ja vassareiden politiikka Vantaalla on mikä? Kysy Jaakko Laaksolta niin olet oikeaoppisen oikeassa.
Vantaalle voisi perustaa ensimmäinen Arhinmäen visioima kansanpankki hyvinvointia tuomaan.
Enemmän sosiaalitukea ja enemmän veroja niin hyvä tulee.

Käyttäjän nieminen kuva
Johannes Nieminen

Saramo puhuu tyypilliseen tyyliinsä sitä itseään.

Kerrataanpa vähän ryhmien puheita. Vain vasemmistoliitto ja vihreät olivat nostamassa veroja. Säästöjä hakivat kaikki, ainakin jotenkin. Aika omituinen väite, ettei Perussuomalaiset muka hakisi säästöjä. Jos oikein tarkkoja ollaan, niin vasemmistoliitto oli se, joka ei juurikaan halunnut säästää vaan halusi korottaa veroja.

Perussuomalaiset vaativat mm. investointien priorisointia, sosiaali- ja terveyspalveluiden puolella ostopalvelusopimusten tarkistamista (ei siis kannatettu siirtymistä kunnalliseen palvelutuotantoon, vaan yksinkertaisesti tarkistamista), tilakeskuksen toimintojen järkeistämistä, kaupungin ei-tarpeellisen omaisuuden myyntiä, sivistystoimen virkamiesten tekemien säästösuunnitelmien edistämistä (mutta myös tarkempia selvityksiä mihin tämä johtaa). Toimme myös esille, että kriisiaikana henkilöstömäärän kasvuun on puututtava (mutta se ei saa kohdistua akuutteihin toimintoihin) jne.

Ilmeisesti Saramo ei seurannut mitä valtuustoryhmämme puheenjohtaja puhui ryhmäpuheessaan, vaan keskittyi Facebookiin tai johonkin muuhun? Mitä tulee muiden ryhmien puheisiin, niin minusta vaikutti siltä, että puhutaan tyyliin "kaikille kaikkea kivaa", ja vältettiin mainitsemasta mitään konkreettista säästökohdetta.

Käyttäjän nieminen kuva
Johannes Nieminen

Aa, hoksasin nyt.

Taisit Jussi hermostua siitä, kun Perussuomalaiset vaativat piilopuoluetuen poistamista ja poliittisten nuorisojärjestöjen tuen lakkauttamista. Kyse ei toki ole yhteensä kuin reilusta 100 000 eurosta, mutta säästö se on sekin. Luulisi tälläkin rahalla olevan jotain järkevää tekemistä. Vasemmistolla (vasemmistoliitto ja demarit) näyttää olevan useita tuettavia järjestöjä.

Halusimme myös puuttua oopperan tukemiseen.

Huomautetaan nyt myös, että Perussuomalaiset ovat valmitaa Vantaa-sopimukseen. Se mainittiin puheenvuoromme lopussa, joten millaista yhteistä päätöksentekoa tukee tekemäsi suora valehteleminen?

Esa Olkoniemi (nimimerkki)

2% lisää kunnallisveroon ja byrokratian purkua ylimääräisistä johtajista palauttaa talouden oikeaan suuntaan.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Kaverini juuri kertoi, kuinka 60-luvulla kokoomusnuoret haki nuorisotoimen rahaa kulttuurimatkoille Tukholmaan. Siis ilmaista ryyppyrahaa ;)
Mitä tulee Saramoon, niin jatkuva muiden syyttely antaa kyllä tosi heppoisen kuvan tämän nuoren sällin maailmankuvasta. Ratkaisuja kehiin, ei ne asiat syyllistämällä korjaannu. Tosin kansanpankki ei ole mikään ratkaisu.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Johannes Nieminen (12.)

Ainoa konkreettinen "säästöehdotus", jonka onnistuin poimimaan teidän esityksestä, oli juurikin tuo poliittisten nuorisojärjestöjen avustamisen lopettaminen.

Kyse ei todellakaan ole "reilusta 100 000 eurosta" vaan alle puolesta siitä. Lautakunnassa vähensimme todella reilusti demareiden avustusta, muuthan eivät avustusta Vantaalla juuri saakaan (esim. Vasemmistonuoret 3000€).

Totuudessa pysyminen olisi hyvä. Jos kuvittelette että tuolla muutamalla kymmenellä tuhannella pelastetaan kaupungin taloutta, olette aika pahasti metsässä.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Jussi kaikella ystävyydellä. Olen seurannut sinun kannanottoja moniin asioihin. Jokin aika käytiin keskustelu rasismista ja sinä muutit kantaasi ei kaikki Perussuomalsiet ole rasisteja tai ajattele muutenkaan ihan pieleen. Taisitpa jossain vaiheessa mainita minulle että minun kannattaisi liittyä teidän puolueeseenkin ja samalainen teksti oli taas jossain sinun herjakirjoituksessa, johon olit linkittänyt myös herja linkin.
Olen pitänyt sinua asiahenkilönä ainakin sain ennen vaaleja sen kuvan, valitettavasti Eurovaalit ovat muuttaneet sinun käyttäytymistäsi, olet tietoisesti valinnut Perussuomalaiset joihin kohdistat asiattoman hyökkäyksen ja ymmärrän tietenkin syynkin.
Mutta ihan vain tuollaisena faktana, me olemme nyt ensimmäistä kertaa mukana sellaisena ryhmänä, joka saa ääntänsä kuuluviin. Ensimmäistä kertaa me voimme tehdä korjauksiin esityksiä ja saada muutosta aikaan. Valitettavasti tämä kaikki tapahtuu siinä vaiheessa kun joudutaan supistamaan menoja ja vieläpä kovalla kädellä.
Te ja yleensä vasemmisto on ollut mukana enemmistönä näitä velaksi elettyjä vuosia rakentamassa. Minusta kannattaisi suhtautua asiaan vakavasti, ketään menneestä syyttämättä tai ennen kaikkea niitä jotka nyt yrittävät saada järkevyyttä asioihin.
Itse uskon että meillä olisi paljonkin yhteisiä asioita, joita voisimme, esittää ja hoitaa yhdessä.
Oikein hyvää loppukesää..

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

"Halusimme myös puuttua oopperan tukemiseen."

Kyseessä on täysin järjetön rahareikä, joka rakennettiin viime laman aikana kohtommaan suomalaisten "imagoa". Hah. Vantaan osuuskin on melkoinen ylläpitokustannuksista. Mutta minkäs teet kun notkeaselkäiset virkamiehet ovat sitouttaneet veronmaksajat tukemaan oopperaa hamaan ikuisuuteen asti.

Yhtä mielipuolinen hanke on musiikkitalo, mutta valtiolla nyt näyttää riittävän raha joka paikkaan ja kv. markkinoilta saa lainaa lisää.

Valtio voisi antaa 200 miljoonan euron lisätuen kunnille kieltäytymällä maksamasta Iso-Britannian jäsenmaksuosuutta.

Vain "reilussa ja tasa-arvoisessa" EU:ssa on mahdollista, että pieni ja köyhä reunavaltio maksaa suuren ja rikkaan puolesta jäsenmaksua.

Kiitos Suomen neuvottelijoille (3:n suuren puolueen edustajat). Mielettömän hienoa työtä.

Käyttäjän nieminen kuva
Johannes Nieminen

Täälä löytyy avustusummat (pdf-tiedosto):
http://192.49.193.12/ktwebbin/ktproxy2.dll?doctype...

Mielenkiintoista huomata, ettet nähnyt muita säästöjä. Jokainen joka seurasi valtuustoryhmien puheenvuoroja huomasi kyllä meidän vaatimukset

1. ostopalvelusopimusten uudelleentarkastelusta -> säästöjä
2. turhan omaisuuden myynnistä
3. investointien priorisoinnista (vain tärkeät kohteet)
4. henkilöstömäärän tarkastelusta (porukkaa sinne missä on akuutti tarve, ja pois sieltä missä ei tarvita (luonnollinen poistuma), tässä yhteydessä Vanvan-hanke on olennainen, ja muistaakseni Uppala kyselikin sen ongelmista)

Koimme myös sivistystoimen virkamiesten valmistelemat ehdotukset jatkotarkastelun arvoisina.

En viitsi tässä turhaan vängätä. Vantaan tilanne on se, että pitäisi toimia yhdessä, ja joudumme nyt tekemään todella kauaskantoisia päätöksiä. Ymmärrän kyllä, että suuntaus ei nyt välttämättä ole vasemmistoliitolle mieluinen (eikä meilläkään sulateta kaikkea). Teidän mukaanne säästöt tulee, jos kaikki tuotetaan itse, ja jos kaikki omistus pidetään kaupungin lapasessa. Muut suurimmaksi osaksi ovat erimieltä, ja painottavat hieman eri asioita. Pysytään nyt kuitekin asialinjalla, eikä syytellä toisia väärin perustein.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Kannattaa tuolta tarkistaa mikä summa on oikea ennen kuin levittää väärää tietoa.

On helppo puhua "priorisoinnista" ja "uudelleentarkastelusta" ylätasolla, ottamatta kantaa tarkemmin. Olen kuitenkin ymmärtänyt että esim. sosiaali- ja terveyslautakunnassa olitte äänestäneet jokaista asiaa vastaan. Se ei ole priorisoimista.

Timo Uppala (nimimerkki)

Palataan tohon sun alkuperäiseen kirjoitukseen. Tiedätkö mitä? Mä luulin aluks, että me ollaan oltu samassa seminaarissa! Ainakin siellä näkyi ihan sun näköinen heppu, mutta sä se et ole voinut olla, koska sä olet kuullut ihan eri asioita mitä me muut.

Nooh, ei se mitään - sattuuhan näitä!

Oikein hyvät loppukesät ja huomenna nähdään vapaa-ajan lautakunnassa. Katselin tossa esityslistaa ja huomasin, että Suomen Demokraattisten Pioneerien Liiton kohdeavustus oli evätty! Voi raukat, nehän haki vaan jollekin Tanskan matkalleen pikkuavustusta. "Onneksi" Vantaa tuki SDPL:ää jo aiemmin muodollisella 16000 €:llä. Mutta sehän ei oo mitään. Olis pitänyt jelppiä Tanskan matkallekin erikseen. Harmin paikka. Tsori vaan.

Yks juttu vielä: mä oon aina ihmetellyt että kommarit skrivaa tänne US:n blogeihin. Usarihan on ollut aina porvariston media. Eiks teillä ollut joskus joku oma Taudinkantaja vai mikä Tiedonantaja sen nyt oli.

Sivusta seuraaja (nimimerkki)

Onko täällä nyt joku kussut jonkun muroihin vai mitä täällä on tapahtunut? PerusSuomalaiset huutelevat seura-avustusten perään, kun Vantaan budjetti pyörii sadoissa miljoonissa. Sallitaan tämä heille nyt kuitenkin?

Mut onks joku kussut jonkun muroihin?

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Kannattaa Timo hankkia vähän sivistystä ja tietopohjaa niin on helpompi toimia politiikassa. Tiedonantaja on yhä olemassa, se on SKP:n lehti. Silloin ennen se oli vähemmistöläisten lehti (joiden perillinen nyky-SKP tavallaan on). Toisin kuin blogissasi aina kirjoitat, Vantaan valtuustossa ei ole kommunistista puoluetta. Helsingin puolella heillä on yksi edustaja.

Sinusta on varmaan hyvä että säästettiin pinskujen leirimatkan tukemisesta, että voidaan lähettää teitä persu-ukkoja jatkossakin ulkomaanmatkoille verorahoilla?

Timo Uppala (nimimerkki)

Anteeksi vasemmistoälymystön edustaja ettei peräti oikein vasemmistointellektuelli, täällä taas sivistymätön kansalainen lähestyy teitä kömpelöllä kirjoituksellaan.

Ja kyllä - minä olen valitettavasti elänyt sen ajan jolloin kaikki vasemmalta tullut oli kaiken kritiikin yläpuolella - pyhää ja parasta. Mitä enemmän vasemmalta - sen parempaa.

Vastaan minäkin kopioimalla pätkän omasta vastauksestani omasta blogistani:

"Ok, täälläkin kommentoidaan - hyvä!
Musta tuntuu, että ilmassa on valtava määrä energiaa, joka hukkuu taivaan tuuliin.

Nyt pitäisi pää punaisena (ei aatteellisesti) miettiä yhdessä säästötoimia joilla Vantaan talous saataisiin paremmalle tolalle.

Kaikki energia menee kuitenkin pikku nyanssiin. Taitaa vaan joillekin olla aika arka nyanssi. Jos tän leirin toiminnassa on edelleen mukana mm. Jaakko Laakso, E-J Tennilä jotka mun lapsuudessa ja nuoruudessa oli selkeästi kommarileirissä - ei mun käyttämä nimitys muutu mihinkään.

Joo, ja mehän ollaan kaikki "natseja", populisteja ja rasisteja. Meillä on valtuustoryhmässä jengiä eri elämän alueilta - ihan normaaleja ihmisiä. Näytetän tulevan toimeen myös muiden ryhmien kanssa ihan hyvin. Vihreistäkin löytyy hyvää, asiallista jengiä joiden kanssa tehdään yhteistyötä. Jos sulle tulee kiva "pinskumainen" olo, niin kutsu miksi haluat. Ihan sama. Haraa vastaan vaan joka asiassa.

Sitä paitsi kyllä mä Kansan Uutisten ja Taudinkantajan eron tiedän. Mutta sivistymätönhän mä oon.

Elämänkoulu on opettanut mua, että älä koskaan - siis koskaan, kuvittele itseäs muiden yläpuolelle. Se on varma lopun alku."

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

"Sitä paitsi kyllä mä Kansan Uutisten ja Taudinkantajan eron tiedän."

Eli ihan huviksesi puhut pskaa?

"Elämänkoulu on opettanut mua, että älä koskaan - siis koskaan, kuvittele itseäs muiden yläpuolelle. Se on varma lopun alku."

Nyt osuit naulan kantaan. Mieti tätä ja lue uudelleen omat blogikirjoituksesi.

Jouni Herranen (nimimerkki)

Olet sinä SIRPPIMIES alas vajonnut..

Luulisi sinun tietävän taustat "persu-ukkojen" matkasta,kun istut samassa lautakunnassa.Tämä "persu-ukkojen ulkomaanmatka" oli Vantaan Nuorisotoimen matka Rastattiin,joita on tehty 41:n vuoden ajan,niin että joka toinen vuosi saksalaiset tulevat vastavierailulle Suomeen.20 nuorta tarvitsi valvojia matkalle ja lautakunnasta kysyttiin kolmea vapaaehtoista tehtävään(tämän itsekin paikalla olleena varmasti tiedät).Yksi Kokoomuksesta ja RKP:stä ilmottautui heti lähtijöiksi.Kun kolmatta vapaaehtoista ei löytynyt,ilmottauduin minä "persu-ukko" mukaan.Jos minä en olisi lähtenyt,olisi paikka täytetty joka tapauksessa.Pahimmassa skenaariossa se lähtijä olisi ollut kaltaisesi sirppimies jakamassa nuorille näkemyksiään "demokratiasta".

Mitä tulee veronmaksajien rahoihin,niin kenen rahoilla ajoit kommarinpunaisella pakettiautollasi ympäri Suomea jakamassa banaaneja ja keräämässä ääniä itsellesi sillä aikaa,Kun normaalit ihmiset kävivät töissä,että saadaan verorahoja.Et varmaan omillasi?. Sait puolueeltasi rahaa kampanjointiin.Ja mistä puolueesi ne sai-ay-liikkeltä(vastoin jäsenten tahtoa) ja veronmaksajilta puoluetukina.Eli ei ihme,että ajat poliittisille nuorisojärjestöille tukia niin ponnekkaasti.Jatketaan samaan malliin,niin pääset ensi vaaleissakin kampanjoimaan veronmaksajien rahoilla.

Ehdotan,että kanavoisit sen suuren vihasi persuja kohtaan toisin.Vaikka etsimällä töitä itsellesi,niin saataisiin yksi veronmaksaja lisää ja sinulla jäisi vähemmän aikaa valehtelemiseen.Hyvää syksyn alkua.:)

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Jouni: (26.)

Luulisi teidän tietävän lasten harrastusjärjestöjen taustat. Tarkoitus ei ollut loukata henkilökohtaisesti, vaan osoittaa, että teidän toiminnastanne saa väännettyä ihan yhtä "likaista" kuin muidenkin, jos haluaa.

Minusta sinun lähtösi matkalle oli ihan hyvä juttu. Teidän harrastama retoriikka (netissä en kyllä ole sinun nähneen sellaista harrastaneen) sen sijaan on minusta vastenmielistä. Tarkoitukseni on ollut vain opettaa Uppalalle peiliin katsomista.

Kampanjarahani ovat olleet julkisia koko ajan, tein ensimmäisten joukossa ennakkoilmoituksen. Minulla oli kaksi suurempaa lähdettä: omat säästöt ja Vasemmistonuoret. Vasemmistonuorten kampanjarahat eivät tule verovaroista vaan järjestön omista säästöistä jota on vuosien varrella kerätty kovalla työllä, perinnöistä ja mm. oikea-aikaisella omaisuuden myynnillä.

Olen ollut töissä koko ikäni, ylä-asteella ja lukiossa ollessani työskentelin iltaisin ja viikonloppuisin. Ilmeisesti Uppalan lisäksi peiliä tarvitset myös sinä, koska kirjoittelet juttuja joissa ei ole mitään todellisuuspohjaa.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

PAKKOLUOVUTTAJAT PAKKOLUOVUTETAAN.

Miksi vasemmistoliittolaiset kansanedustajat eivät saa esiintyä vasemmistolaisesti?

Toimituksen poiminnat