Jussi Saramo 2 % ihmisistä omistaa yli puolet kaikesta. Me muut tarvitsemme Vasemmistoa.

Yhteistyö ja kompromissit

Ennen vaaleja kaikki muut puolueet tekivät aivan poikkeuksellisen asian. Ne sopivat yhdessä, että armeijalle annetaan tuntuvasti lisää rahaa vaalien jälkeen, oli hallituksessa kuka tahansa.

Me sanoimme että kaikki eri menokohdat on punnittava yhdessä, ettei mikään asia voi saada erityiskohtelua. Meitä syytettiin maanpettureiksi ja ties miksi sotilaallisen tyhjiön rakentajiksi.

Eniten armeijalle rahaa vaatineet puolueet voittivat vaalit ja perustivat hallituksen. Silti hallituksen ohjelman seurauksena armeijan toimintamenoja tullaan leikkaamaan, koska ulkomailta päätettiin ostaa kalliita asejärjestelmiä, joiden hankintaan ei myönnetty juurikaan lisärahaa.

Kaikki tietävät että politiikassa on pakko tehdä kompromisseja. Neljä vuotta sitten niitä väännettiin rajusti ja pitkään Vasemmistoliiton ja Kokoomuksen välillä yhdessä neljän muun puolueen kanssa. Silloin moni nimesi kompromissit takinkäännöksi, kun kaikki joutuivat antamaan periksi jostain.

Nyt hallituksessa on kolme oikeistopuoluetta, jotka kaikki vaativat ja sitoutuivat antamaan 1) armeijalle suuren määrärahalisäyksen 2) olemaan leikkaamatta koulutuksesta. Kenen kanssa ne joutuivat tekemään kompromissin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Jouni Nordman

Eikö lapset tarvitse turvallisen ympäristön jossa käyvät koulua, jolloin armeijan kunnossa pitäminen on varmaan yksiosa jolla tästä on vastuu. Tietenkin vasemmistolle olisi ollut vielä jokin vuosikymmenen sitten melkein parenpi että itä naapuri olisi näitä velvoitteita yllä pitänyt täälläkin, mutta nykyisen kaltainen itä naapuri ei varmaankaan käy edes vasemmistolle.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Euroopan keskuspankin, talouden ja ajan hengen kanssa. (Vastaus kysymykseen "kenen kanssa")

Toimituksen poiminnat