Jussi Saramo 2 % ihmisistä omistaa yli puolet kaikesta. Me muut tarvitsemme Vasemmistoa.

Niinistö: Siinä on paikka, miksi et lauo?

Pahoittelut monitulkintaisesta otsikosta. Pyyntö on osoitettu sille Niinistölle, jolla on tällä hetkellä oikeaa valtaa, puolustusministeri Jussille. Koska kaimani aatteelliset lähtökohdat ovat kovin erilaiset omiini, eikä hän ehkä noteeraa pyyntöjäni (Niinistö osallistui vielä 90-luvulla uusnatsien KKR-järjestön toimintaan) vetoan häntä aatteellisesti lähempänä olevan henkilön puheisiin:

 

”Ehdotan, että hallituksen esitys eduskunnalle laiksi Puolustusvoimien ravitsemispalvelujen yhtiöittämisestä hylätään … Tasa-arvon lisäksi hallituksen esitys on ongelmallinen huoltovarmuuden kannalta, sillä suoja- ja siirtymäaikojen jälkeen Puolustusvoimien ruokahuolto voi päätyä tarjouskilpailun jälkeen monikansallisen suuryhtiön hoidettavaksi. Siksikään lakiehdotusta ei voi kannattaa.”

 

Vuonna 2011 puolustusministeri Stefan Wallin (rkp) halusi yhtiöittää armeijan ruokahuollon. Säästöjä aiottiin saada valmiiksi pienipalkkaisten työntekijöiden palkkoja leikkaamalla. Vasemmistoliitto ja demarit eivät tietenkään voineet tätä hyväksyä, vaan veivät asian hallituksessa äänestykseen. Oikeisto kuitenkin voitti vihreiden tuettua yhtiöittämistä.

 

Silloinen oppositiopuolue perussuomalaiset vastusti yhtiöittämistä tiukasti. Näkyvimmin asiassa esiintyi kansanedustaja Jussi Niinistö, jonka puheesta edellinen lainaus oli.

 

Henkilöstön turvaksi saatiin viiden vuoden suoja-aika. Vasemmisto ja perussuomalaiset pelkäsivät kuitenkin jo silloin, että työsuhteita aletaan huonontaa ja palveluita kilpailuttaa ulkopuolelta heti kun se on mahdollista. Nyt tuo suoja-aika on päättymässä.

 

"Puolustusvoimien ruokahuolto aiotaan avata kilpailulle vaiheittain. Entisin työehdoin yhtiölle kävisi huonosti", arvioi Leijona Catering Oy:n toimitusjohtaja Ritva Paavonsalo Talouselämässä.

 

Tiedämme kaikki, että Perussuomalaiset ovat pettäneet joka ikisen vaalilupauksensa. Tämä poliittisen historian suurin petos on perusteltu sillä, että he ovat hallituksessa joutuneet alistumaan kokoomuksen ja keskustan tahtoon.

 

Puolustusvoimien ruokahuollon osalta heillä on kuitenkin mahtava paikka osoittaa, että ovat sanojensa mittaisia silloin, kun se on mahdollista. Puolustusministeri Jussi Niinistöllä on nimittäin kaikki valta korjata tilanne ja tehdä esitys ruokahuollon palauttamiseksi osaksi armeijan perustoimintaa.

Anna palaa kaima!

 

Kansanedustaja Jussi Niinistö sanoi sen sattuvasti viitisen vuotta sitten: Entä kuka tästä hölmöilystä hyötyy? Sanoisin edustajakollegani Ismo Soukolan täysistunnossa käyttämin sanoin: Follow the money.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat