Jussi Saramo 2 % ihmisistä omistaa yli puolet kaikesta. Me muut tarvitsemme Vasemmistoa.

Vantaan johtoa palkitaan leikkauksista

Vantaan kaupunginjohtaja on yli 16 000 euron kuukausipalkallaan Suomen kovapalkkaisin kaupunginjohtaja. Apulaiskaupunginjohtajia Vantaalla on enemmän kuin yhdessäkään toisessa kaupungissa.

 

Kokoomuksen, demareiden ja perussuomalaisten puoluekirjoilla valittujen kaupunginjohtajien muita kaupunkeja korkeammat kustannukset ovat huono viesti, kun he itse ovat puolueidensa kanssa leikanneet Vantaan palvelut muita kaupunkeja heikommiksi.

 

Peruspalkan päälle tulevat tulospalkkiot. En ole kaupunginvaltuutettuna saanut nähdä tulospalkkioiden perusteita, koska Vantaan henkilöstöjohtajan mukaan ne ovat verrannollisia psykologisiin testeihin ja muihin subjektiivisiin henkilöarviointeihin, jotka on lain mukaan salattava.

 

Salaus on ristiriidassa kaupunkitasoisten ohjeiden kanssa, joissa puhutaan vain teknisistä tulospalkkausmittareista, ei subjektiivisista arvioinneista. Kuntalaiset tai edes me valtuutetut emme voi arvioida salauksen lainmukaisuutta, koska emme tiedä millä perusteilla rahaa jaetaan.

 

Vantaan palvelussuhdekäsikirjan ohjeiden mukaan ”kaikki tulospalkkiojärjestelmät rakennetaan tukemaan talous- ja velkaohjelman toteutumista”. Koska talous- ja velkaohjelma on oikeasti leikkausohjelma, eikä millään tavoin mittaa todellista tuottavuutta, kannustaa tulospalkkiojärjestelmä johtajia leikkaamaan palveluista.

 

Maksamme siis veroistamme palkkaa johtajille palveluidemme heikentämisestä. Minusta johtamisen arvopohja Vantaalla on täysin väärä. Sen sijaan, että yritämme toteuttaa jokaisen asian halvemmalla kuin muut, meidän pitäisi pyrkiä toteuttamaan kuntalaisten palvelut paremmin kuin muut.

 

Kirjoitus on julkaistu viikonlopun Vantaan Sanomissa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Tämä kyllä kuvastaa Vantaan menoa: En ole kaupunginvaltuutettuna saanut nähdä tulospalkkioiden perusteita, koska Vantaan henkilöstöjohtajan mukaan ne ovat verrannollisia psykologisiin testeihin ja muihin subjektiivisiin henkilöarviointeihin, jotka on lain mukaan salattava."

Aidot johtajien tuloskorttien tavoitteet kertovat enemmän kuin julkisesti lausutut kaukoputket. En ole yli 20 vuoden aikana nähnyt yhtään korttia, jossa olisi ollut kovin henkilökohtaisia asioita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Huono hallinto näkyy yleisenä rumuutena.
Joskus Vantaa oli hyvä paikka. Se on nitistetty korruptiolla.

Juuso Hämäläinen

Tuon 16 tonnia verotettavaa saa kovin moni nykyään. Eihän siitä jää kuin puolet käteen.

Jos kaupungin veropohja ei riitä niin johdon tehtävä on leikata. Toinen vaihtoehto on, että kaupunkilaiset tuottavst enemmän ja saavat korkeampaa palkkaa ja maksavat enemmän veroa. En tiedä yhtään työkuntoista, joka ei tähän pystyisi. Selvää on, ettei elintaso ja julkiset palvelut parane vain tulonsiirroilla.

Olen yhtämieltä siitä, että viroissa olevien palkkojen ja palkkioiden tulee olla julkisia. Se olisi hyvä käytäntö myös yrityksissä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Vantaalla kaupunkilaiset maksavat siitä, että heidän palveluistaan leikataan. Aika hölmöä. Miten kukaan haluaisi sellaista?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kaikki härskit puolueet vauhdissa Vantaalla.

Käyttäjän JaniHtnen kuva
Jani Hätönen

Vantaa alkaa olla konkurssikypsä, kiitos hallitsemattoman muuttovirran, joka ei tuo euroakaan verotuloja, eli päinvastoin. Onnea valtuuteillu hyvästä työstä!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Oletko sinä käynyt läpi mistä ne veroeurot tulee Vantaalla. Meillä on Koivukylässä liuta etnisiä ravintoloita ja pari maahanmuuttajaomisteista kapakkaa. Niistä ainakin tulee verotuloja. Portaikot siivoaa maahanmuuttajat joka talossa ja taloja on paljon jne jne

Käyttäjän JaniHtnen kuva
Jani Hätönen

Rohkeasti silmät kiinni ja tulta päin!

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/397171-vant...

"Vantaan päättäjät ällikällä lyönyt dramaattinen väestönkasvu uhkaa hiipuvien verotulojen ohella ajaa kaupungin talouden umpikujaan.

Huolella vaalitun talous- ja velkaohjelman tavoitteet voivat kääntyä päälaelleen. Velkaantumisen taittumisen sijaan kaupunki joutuukin mahdollisesti ottamaan lisää velkaa nykyisen miljardilaskun lisäksi.

– Taantuma ja lama jatkuvat eikä kuntataloudessa näy taitetta. Täytyy kysyä, kuinka paljon pystymme taloutta omin voimin korjaamaan, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen (kok) pohtii.

Viime vuonna kaupunkiin muutti 3 600 uutta asukasta."
Jotakin pitäisi tehdä, sillä tosiasiat puhuvat karua kieltään.

Tämän vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana Vantaan väestö kasvoi peräti 1 200 uudella asukkaalla.

Palvelupäällikkö Hannu Kyttälä ennakoi, että väestönkasvu voi ylittää jopa 4 000 uuden asukkaan määrän. Tietopalveluyksikkö laatii parhaillaan korjattua ennustetta kuluvan vuoden varalle.

Noususuhdanteen aikana kasvu tuo mukanaan lisää maksukykyisiä kaupunkilaisia. Laman myötä tilanne on monisyisempi.

–------------------- Viime vuonna kaupunkiin muutti 3 600 uutta asukasta. Heistä yli 70 prosenttia oli vieraskielisiä maahanmuuttajia, jotka tulivat tänne työn perässä. Mutta kun täällä ei ole töitä, Mäkinen tiivistää. --------------------

Vantaan työttömyysprosentti huitelee tällä hetkellä 12 prosentin pinnassa. Kaupungin tärkein tulolähde eli verotulot ovat samaan aikaan jäämässä 12 miljoonaa euroa budjetoidusta."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #10

Älä yritä. Vantaa on viimeiset 50 vuotta ollut kunta johon muutetaan, dynaaminen paikka. Mutta kähmintä- ja korruptiokulttuuri on täällä uudempaa.

Petri Hämäläinen

Hyvä kirjoitus.

Kiva kun vasemmistoliitosta tulee aina (kunta-)vaalien alla oikea vasemmistolainen puolue.

Vähän kuin kirsikkapuiden kukinta Japanissa. Se on tosin vuosittain.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Veikkaisin, ettei ongelma rajoitu pelkästään Vantaaseen. Samankaltaisia himmeleitä on löytynyt aikaisemmin muualtakin ja luultavasti tulee edelleen löytymäänkin. Niille ei pahemmin ole tehty mitään, eikä varmaan tehdä tässäkään tapauksessa. Samalla kun julkisella puolella porsastellaan, niin kansalaisten leipäjonot senkuin pitenee.

Toimituksen poiminnat