Jussi Saramo 2 % ihmisistä omistaa yli puolet kaikesta. Me muut tarvitsemme Vasemmistoa.

Keitä ne on ne sankarit?

J. Karjalainen lauloi, että "me ollaan sankareita kaikki, kun oikein silmiin katsotaan". Tällä tavalla katsottuna myös Tony Halme oli oman elämänsä sankari. En ole kovinkaan kiinnostunut henkilö Tony Halmeen elämän vatvomisesta. Se valtava moraalinen närkästys ja poliittisten pisteiden kalastelu, joka Halmeen kuolemaa seurasi, ansaitsee kuitenkin huomiota.

Kaikki alkoi, kun Iltalehden kolumnisti Kaarina Hazard kritisoi mediaa Halmeen nostamisesta sankariksi. Hazard veti tapansa mukaan överiksi, ja nimitteli vainajaa rumasti. Se oli varmasti tarpeetonta, mutta itse asiasta Hazard oli oikeassa. Oli oksettavaa seurata, kuinka suomalainen media teki Halmeesta sankaria kuolemansa jälkeen.

Yksin jätetty ihmisraunio sai yhtäkkiä paljon ystäviä, ja kaikki pahatkin teot näytettiin jonkinlaisena sankaruutena. Halmeen elämä oli kai alusta asti aika traagista, joten on ymmärrettävää, että mies ajautui sellaiseen toimintaan ja tilaan kun joutui. Pahat teot ovat kuitenkin pahoja, niitä voi ymmärtää, mutta ei niitä pidä pyhittää. Uhkana on, että Halmeesta tehdään jonkinlaista nuorisoidolia, ja siten oikeutetaan miehen levittämää rasismia ja suoranaista ihmisvihaa.

Muistaako kukaan enää kuka Tony Halme oli? Hän oli mies joka nousi eduskuntaan vastustamalla "kannabista pössytteleviä hippejä", mutta itse veti piriä ja muita kovia huumeita.

Hän oli mies joka halusi koventaa rangaistuksia, syyllisti rikoksista kaikkia maahanmuuttajia, mutta itse ammuskeli kamapäissään, ajeli kännissä ja aineissa ja vaaransi siten viattomia.

Hän oli mies joka pääsi eduskuntaan syyttämällä poliitikkoja taksilla ajelusta ja ansaitsemattomista tuloista, mutta itse teki uudet taksilla ajon ennätykset ja lähti mahdollisimman nopeasti kansanedustajaeläkkeelle.

Tällaisesta kaverista suomalainen media teki sankaria. Ihan hyvä että joku sanoi, ettei keisarilla ole vaatteita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (63 kommenttia)

Expat (nimimerkki)

"Hazard veti tapansa mukaan överiksi, ja nimitteli vainajaa rumasti. Se oli varmasti tarpeetonta, mutta itse asiasta Hazard oli oikeassa. Oli oksettavaa seurata, kuinka suomalainen media teki Halmeesta sankaria kuolemansa jälkeen."

Mutta tulee mieleen, että miten muuten koluminissa olisi tuo asiantila kuvattu ellei kuva Halmeesta olisi ollut niin ruma? Että siinä mielessä se on mediakritiikin kannalta olennainen osa juttua.

Anyway, 100% samaa mieltä siitä mistä juuri kirjoitit.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Onhan se vaaleja odotellessa hyvä vähän muistella perusuomalaista ihannetta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

#0
"Uhkana on, että Halmeesta tehdään jonkinlaista nuorisoidolia, ja siten oikeutetaan miehen levittämää rasismia ja suoranaista ihmisvihaa".

Kun tuommosta väität, niin kannattaa perehtyä tarkemmin Halmeen eduskuntatyöhön ja niihin arvoihin, joita hän siinä tehtävässään aina painotti.

Tästä pääset alkuun, www.timosoini.fi

Jukka Turunen (nimimerkki)

Tunsitko hyvinkin Halmeen, kun_tiedät_millainen hän_oikeasti_oli? Montako kertaa tapastit Tonyn ja mistä juttelitte?

"Se valtava moraalinen närkästys ja poliittisten pisteiden kalastelu, joka Halmeen kuolemaa seurasi, ansaitsee kuitenkin huomiota".

Ei antsaitse, ellei ole mitään uutta sanottavaa. Epäilen, ettet ole koskaan vaihtanut sanaakaan Halmeen kanssa. Silti on näköjään tarvetta hypätä haaskalle muiden sekaan.

Heikki (nimimerkki)

Päätit sitten Jussi kuitenkin itsekin kalastella muutaman pisteen. Oli pakko herkutella vielä. Toivottavasti sait nautintoa.

Jussi Saramolle ja vasemmistolle on toki hyvin ongelmallista, että Suomessa käytävän maahanmuuttokriittisen keskustelun evoluutio on ollut niin nopeata, halmelaisuudesta halla-aholaisuuteen. Pakko silloin on irtopisteitä paniikissa keräillä.

samuel (nimimerkki)

Halme oli puheillaan ja teoillaan Suomen merkittävin kunniaväkivallan puolestapuhuja. Jatkuvan aggressiivisen uhoamisen kautta Halme vahvisti kulttuurista tarinaa, jossa väkivalta on kunniakas ratkaisu ongelmatilanteiden hoitamiseen ja oman miehekkyyden lunastamiseen. Ei tarvitse paljon vinksahtaa, että seurauksena on Jokelan ja Kauhajoen kaltaisia tapahtumia.

Petsaus (nimimerkki)

Hän oli mies joka teki mm:

menestyksellistä uraa USA:ssa, aina henkivartijasta, vapaapainin huipulle sekä vapaaottelijaksi.
Loukkantumiset veivät mahdollisuudet todelliseen maailman maineeseen, tosin Halmeesta on puhuttu lämpimästi rapakon toisella puolella mm. vastustajien puolelta.

Sen jälkeen mies tuli suomeen ja nousi ilman nyrkkeily kokemusta suomen raskaansarjan mestariksi ammattilaisena. Tyrmäsi mm. Jukka Pyövelin 1997 titteliottelussa.

Tosdin Halme osasi kunnioittaa nyrkkeolijöitä mainitsemalla, että on enemmän tappelija ja oppinut vähän vasta nyrkkeilemään ja ei halua loukata heitä.

Sen jälkeen mm. eduskuntaan, ja murheellisten vaiheiden kautta hautaan.

Saramon kaltaiset mulkunlutkuttajat ovat katkerta Halmeelle monestakin syystä.

Saramo ei pääse yksin mihinkään ilman hyväveli verkostoa, jonka parhaimpia tukipilareita ovat isänmaaliset miehet kuten:

Tennilä, Laakso, Arhinmäki.

Saramo on jos siis mies joutuisi jotain tekemään yksin hän olisi onneton ............

Tiitisen ym. listat esiin ja katsotaan onko mukavampi olla ns. vasemmistolainen älykkö kuten Saramo vai Halme?

Arhinmäkihän on mm. poliisien kirjoissa jalkapallohuligaanina etc etc...

Joten koita putsata oma pesäsi ennenkuin haukkaat liian suuren palan mitä et pysty nielemään.

Expat (nimimerkki)

#7 Ahaa, no sitten! Jos hän kerran niin kova jätkä oli, niin kyllähän sitten laittomat aseiden ja huumeiden kanssa pelaaminen, väkivalta sekä "do as I say, don't do as I do" -mentaliteetti ovat ihan luonnollisia toimintamalleja...

Petsaus (nimimerkki)

Vasureita vituttaa, kun Halmetta puolustetaan.
Nyt radiota kuunnellessa tulee pelkkiä positiivisia mainintoja Halmeen puolesta.

Ai niin ja Facebookissa on jo n. 13,000 nimeä.

Voi vasurit te suomen luopiot, kaivakaa kuoppa.

Saramon kaltaiset kukkakepit ovat suomen häpeä.

Vennamo oli oikeassa kyllä kansa tietää.

Jorma Karlstedt (nimimerkki)

Jaahas, kukas se Jussi sitten on ja mitäs olet saavuttanut, ootko tehnyt muutakin kuin briljeeranut poliittisilla historiantiedoillasi ja levittänyt sirola-opistolla opeteltua mantraa?

Hantta (nimimerkki)

Olin suurimassa osassa samaa mieltä Hazardin kanssa Halmeesta ja on joskus todella oksettavaa lukea joistain kusipäistä kuoleman jälkeen että "kuinka hieno ihminen hän oli", mutta Hazardin kirjoitus oli silti ylimielinen ja huonolla maulla kirjoitettu, mutta suurin moka Hazardilta kuin hän sanoi myöhemmin että kirjoitus oli tarkoitettu tiedoitusvälineiden kritisoimiseen, mitä tekemistä on tidoitusvälineiden kritisoimisessa jos "toivoo" toisen kuolemaa?

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

9# Vennamo oli monessa asiassa oikeassa.

Poikansa kertoikin isävennamon vastustaneen rasisteja, ja että hän häpeäisi persujen rasistijengiä, jos eläisi.

realisti (nimimerkki)

taitaa Jussi olla vähän liian nuori Sirola-opistoon, kun se se lopetettiin jo vuonna 94

Jorma Karlstedt (nimimerkki)

#13 katsos, olihan tällä joku joka sen muisti, no sieltä on lähtöisin suurinosa materiaaleista.

Petsaus (nimimerkki)

#12

Mitäs joukkoa te anarkistivasurit olette?

Jos pääsisitte valtaan niin suomesta katoisi se vähäkin vapaus mitä meillä vielä on.

Eli vastaa kysymykseen Jussipussi:

Mitä olet tehnyt ihan itse ilman stalinisti/anarkisti kavereitasi?

Ja todellisia rasisteja ovat vasuri anarkistit, kuten Jussi Saramo.

Halme puolusti suomalaisia, mutta Saramo puolustaa mieluummin somalia jonka ainoa tehtävä suomessa on tiheämpi uusiutuminen kuin kanilla.

Saramon uberrasistinen maailmankatsomus käsittää kansalaisten pilkkomisen moneen lokeroon, jotta niitä on entistä helpompi hallita.

Tälläinen on vasurien taivas.

Mila F (nimimerkki)

#9

Vasureiden 60-luvulla alkaneesta riekkumisesta alkaen tämä maa on riisuttu hyvistä käytöstavoista lähes täysin. Viimeisimpänä meni vainajan omaisille ja läheisille rauhoitettu suruaika.

Elämän suurta ironiaa on siinä, että Halme kostaa haudan takaa koko vasemmistoaatteelle Hazardin kautta. Vain punafemakkokolumnisti osasi törkeällä käytöksellään paljastaa rivien välistä, miten helskutin paljon vasurit pelkäävät persuja. Niin paljon, että vainajaakin pitää solvata. - on muuten hyvin sosialistinen tapa tuo koko elämää koskeva mitätöiminen ja arvottomaksi julistaminen.

Kokoomusta äänestävä (nimimerkki)

Yrittäkää pojat hillitä itseänne. Jussi on vain kateellinen Tony Halmeelle. Halmeellahan oli aikanaan Itä Helsingissä niin suuri suosio.

realisti (nimimerkki)

Jakomäki ei kuitenkaan kuulu Itä-Helsinkiin.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Tämä "keskustelu" olisi hauskaa ellei se olisi niin huolestuttavaa.

Hazard, femakot, stalinistit, anarkistit, minä; kaikki samaa jengiä! Huonoja suomalaisia, jotka silkkaa pahuuttaan kiusaavat hyviä tosisuomalaisia jotka tekevät vain hyviä tosisuomalaisten rikoksia.

Vaikka se tyhmältä tuntuu, vastataan nyt "kysymyksiin":

En tuntenut Halmetta. Muutaman sanan vaihdoin joskus eduskunnan käytävällä. Miten se on olennaista tämän jutun kannalta? Halmeen historian osalta luotan miehen omaan kuvaukseen, jonka hän kirjoissaankin kertoo.

Toistettuun kysymykseen "mitä sinä olet tehnyt" on hiukan vaikea vastata, se kun on kovin yleinen. Aika tavallista elämää tässä on vietetty. Ylpeä olen etenkin kymmenistä tuhansista vapaaehtoistyötunneista nuorisourheilun parissa.

Olen myös puuhastellut nuoria auttavassa katupartiossa kymmenen vuoden ajan, sekä ollut vapaaehtoispohjalta mukana rakennuttamassa nuorille satoja asuntoja. Poliittista työtä olen tehnyt ensin pitkään vapaaehtoispohjalta, Porvoon kunnallispolitiikassa, nyt Vantaalla, sekä nyt palkattuna työntekijänä.

Miettikää nyt edes vähän mikä on stalinisti tai anarkisti. En kai minä olisi Vasemmistoliitossa jos olisin jompi kumpi :D

Kokoomusta äänestävä (nimimerkki)

"Olen myös puuhastellut nuoria auttavassa katupartiossa kymmenen vuoden ajan, sekä ollut vapaaehtoispohjalta mukana rakennuttamassa nuorille satoja asuntoja. "

Etkös sinäkin Jussi saanut vaalitukea tältä Vasurien nuorisoasuntösäätiöltä, joka sai nuhteita Patentti- ja Rekisterihallituksen tilintarkastajilta?

Petsaus (nimimerkki)

#19

Kenen äänillä Arhinmäki nousi eduskuntaan?

Pääasiassa anarkistien.

Olen sen verran seurannut Arhinmäen seikkailuja jotta hänen palopuheensa kansalaistottelevaisuuden hienoudesta, poliisi on aina paha, kivelläkin, kun heittää niin mukamas vaarallista (katukivi 10cm*10cm*10cm)

PS sARAMO SUOSTUTKO VAPAAEHTOISEKSI MAALIKSI?
Saat toki saman suojavarustuksen kuin poliisi.

Ja , kun olet Arhinmäen kanssa kuin paita ja peppu niin en yhtään epäröi väittää, että sinäkin sympaaseraat anarkisteja.

Kukas se oli pääagrikaattori kuokkavierasjuhlissa, kun olivat väkivaltaisimpia? Jolloin käytiin sotaveteraaneita kuljettaneisiin takseihin käsiksi etc...

Aivan Arhinmäki tämä teitin puheenjohtajanne. Olitkos Saramo mukana leikkimässä sotaveteraanien kustannuksella?

Teissä on se vika, kun pääsette äkkiä ns. valtaan niin ulkoisesti teistä tulee kovin puhtoista porukkaa, mutta pohjimmiltaan, ette muutu mihinkään.

Ja miksi väkivaltaiset kuokkavieras mielenosoitukset loppuivat, kun Arhinmäki sai kutsun linnanvastaanotolle?

Eikös tuo ole juuri kaksinaismoralismin huippu, inhotaan vastustetaan väkivaltaisesti, kunnes kutsu tippuu itselle, jolloin Arhinmäki ryntäsi muitta mutkitta juhlille vihaamiensa ihmisten joukkoon ja on viihtynyt siellä sen jälkeen vuosittain.

Voiko parempaa vitsiä olla?

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Kokoomusta äänestävä (20.)

En. Nuorisoasuntosäätiö on keskustalainen säätiö, jonka toimiin en viitsi ottaa kantaa.

Nuorisoasuntoliitto (NAL) on neljän suuren poliittisen nuorisojärjestön perustama järjestö. Se ei ole tukenut ketään. Sen paikallisyhdistyksissä ja keskushallituksessa olen ollut aktiivina.

NAL:n asuntoyhtiö myönsi 500 euron symbolisen vaalituen neljän eri puolueen nuorisoasumista edistäneelle ehdokkaalle. Olin yksi valituista. Päätöstä tämän vaalituen jakamisesta ei ole ollut tekemässä ketään vasemmistoliittolaista. Käsittääkseni nuhteita ei ole annettu.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Petsaus (21.)

Vaikka valehtelusi on tietyllä tavalla huvittavaa, toivon että pysyisit jatkossa totuudessa.

Ensinnäkin ihan perusopetus: anarkistit eivät äänestä vaaleissa. On käsitteellinen mahdottomuus, että Arhinmäki olisi tullut valituksi anarkistien äänillä :D

Arhinmäki ja minäkin olimme mukana järjestämässä kuokkavierasjuhlia yhdessä monien muiden, mm. Helsingin työttömien kanssa. Tarjosimme hernekeittoa pakkasessa tavalliselle kansalle, kun samaan aikaan eliitti juhli linnassa. Mielestäni tämä vastakkainasettelu toimi hyvin, tarkoitus oli näyttää, että kaikilla ei mene hyvin.

Jossain vaiheessa kuokkavierasjuhlien mielenosoitus siirtyi anarkisteille, sen nimeksikin tuli "kuokkavierasseikkailu". Sitä en ole ollut järjestämässä, eikä Arhinmäkikään. Hän oli paikalla toimittajana sinä vuonna kun "sotaveteraanien" (lue: Seppo Kanervan?) takseja tönittiin.

Minulla on kavereita jotka ovat poliiseja. Silti olen kyllä saanut pampusta mielenosoituksessa Saksassa, eivät tainneet tietää :)

sepi (nimimerkki)

Petsaus, mikäs sua nyt noin pelottaa?

Expat (nimimerkki)

Stalinisti tai anarkisti on yksinkertaisesti ilmeisesti sellainen, joka ymmärsi mitä Hazard kirjoituksellaan tarkoitti.

Kuten sanoin, omasta mielestäni kirjoitus oli hyvä. Tämän mielipiteeni seurauksena olen kyllä saanut kuulla olevani punavihreä anarkisti-stalinisti useaan kertaan. Poliittisten mielipiteideni (etenkin talouden osalta) ja äänestyskäyttäytymiseni perusteella ei toki noin uskoisi. Olen ennenminkin siis vaikkapa Timo Soinin jossain jutussaan mainitsema "rappioliberaali". Tai siis ilmeisesti en, koska kaikki jotka ymmärtävät ko tekstin ovat kuitenkin yksinkertaisesti kommunisteja tai sitten lisäksi fasisteja ja anarkisteja samanaikaisesti.

Mutta on tämä kyllä melkoista sosiaalisen konservatismin juhlaa... Huolestuttavaa tosiaan, tästä ei välttämättä ole kovin pitkä matka mccarthyismin tielle.

Petsaus (nimimerkki)

Ei jätkällä ole selkärankaa.

Ai ihan Sepon taksia?

Voi vittu mitä valehtelua saatanan punaniska kalju kuvotus.

sepi (nimimerkki)

Petsaus, mikä sinut on näin yht´äkkiä saanut kauhun valtaan?

Skywalker (nimimerkki)

Keskustelun tyyli kertoo aika paljon Halmeen äänestäjistä.

Jorma Karlstedt (nimimerkki)

Kiitos Jussi vastauksestasi, mutta olisi silti suositellut että olisit tutustunut oikeaan T.Halmeeseen ja hänen ajatuksiinsa, tästä syystä en pidä tekstiäsi "juuriminään", ellei sitten heikompien ja niiden jotka eivät siihen itsekykene puolustaminen ole poissamuodista eikä kuulu edustamasipuolueen aatteisiin.
Arvostan kuitenkin työtäsi vapaahtoistyössä, mutta "työputkesi" on suhteellisen vaatimaton eikä aiheuta taputuksia, ainakaan toistaiseksi.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Kun on kymmeniä, ellei satoja kertoja ollut tilanteissa, joissa Saramon kaltaiset Huumeita vastaan ry tyypit polttelevat pilveä ja vetävät essoja, sekä viinaa sekaisin. Tuntuu niin sanoin kuvaamattoman tekopyhältä lukea tälläistä tekstiä. Tämä pumpulissa kasvanut äiskän pikku poika kertoo mitkä ovat hänen ihanteensa ja mitä taas ei saa ihailla.
Saramon sankari on eittämättä Ernesto Guevara, joka oli myös tunnetusti tosi mukava sälli, vaikkakin suoraselkäinen ja miehen mittainen.

Halme lähti 14-vuotiaana pois kotoa, nuorena miehenä jenkkeihin ja Japaniin, jossa hän loi itselleen uran vapaapainijana, henkivartijana ja elokuvastatistin rooliinkin hän pääsi kahteen otteeseen. Die Hard3 ja Wiew to Kill ovat elokuvat, jossa hän oli statistina. Kaveri oli myös raskaansarjan Suomen mestari nyrkkeilyssä. Kansanedustajana hän teki enemmän aloitteita, kuin yksikään vasemmistolainen ja pääasiallisesti kaikki aloitteet koskivat suomalaisia heikompiosaisia, kuten sotaveteraaneja, yksinhuoltajia, lapsia jne.
Kaikkeen tähän pystyi lapsena kiusattu mies, joka päätti olla jäämättä tuleen makaamaan, toisin kuin nämä vasemmiston primadonnat.
Halme käytti päihteitä. Kokaiinia, amfetamiinia ja polttipa joskus jointinkin. Viinaakin meni lääkkeiden kanssa, mutta niiden tarpeellisuudesta ei tiedä kukaan muu, kuin Halme itse ja hänen lähimmät ihmisensä.
Halme ei kuitenkaan välittänyt huumeita, vaan käytti niitä itse.
Halmeen aloitteista yksi oli saada eduskuntaan huumetestit. Eipä mennyt läpi ja hyvä niin, sillä sen jälkeen kansalta olisi mennyt lopullisesti usko tämän maan päihdepolitiikkaan. Tanja Karpela ajoi päihteissä autoa ja hänestä tuli ministeri.
Halme omisti laittomia aseita, joka on rikos, mutta ei koskaan ampunut tai uhannut niillä Suomessa muuta kuin itseään.

Tony Halme oli tavallinen suomalainen pottunenä, joka nousi Helsingin slummeista maailman tietoisuuteen ja Kansanedustajaksi Suomeen yli 16 tuhannella äänellä ja sekös näitä ainaisia paskanpuhujia sapettaa. Suomalainen perunanenä pystyy ihmeisiin ja se ei ole sallittua, siksi heidät ajetaan yhteiskunnan toimesta ratkaisuihin jotka ovat lopullisia.

Sami Haapavaara (nimimerkki)

JPH, vai viinaa ja essoja sekaisin?
Etkös sinä ole kehunut kaiken kokeneen? Luulisi silloin tietävän mitkä combot toimii.

Ylen ajantasa pisti hasardit järjestykseen. Oli kuulemma sananvapautta ja siviilirohkeutta kirjoitus.

Alan uskomaan sananvapauteen, kun neekeristä saa puhua neekerinä, ja bushmanni ei ole rasistinen sana.

Angloamerikkalainen sanojen politisoiminen ja niiden korrektiksi luokitteleminen se vasta sananvapauden rajoittamista on.

Muuta kieli, muuta ajatus, vaihda ihminen.

JPH:n peliin heittämä Seppo Lehto tulisi vapauttaa vankilasta kirjoittamaan. Ihan yhtä laadukasta mediakritiikkiä ja intellektuellismiä kuin Kaarina Hazardilla.

Expat (nimimerkki)

"Tony Halme oli tavallinen suomalainen pottunenä"

Aivan. Ja media loi siitä kansaanmenevän tarinan jota hyödynsi viimeiseen asti. Ja se pottunenä siellä taustalla unohtui, tai ei sillä sitten ollut merkitystä kun kansa halusi sen tarinan.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

#33

Politiikassa mukana olevana luonnehdin mielelläni politiikan tekijöiden tekemää politiikkaa. Halmeen varsinaiset teot jäivät nollaan. Puheet menivät miinukselle.

Äänestäjiä sen sijaan en ala arvostelemaan. Pidän kuitenkin surullisena sitä, että kun lähiöissä viimein herättiin protestoimaan, kanavoitui protesti miehelle, joka teki kaikkensa osoittaakseen, että äänestäminen on turhaa. Haluan uskoa että vielä koittaa se päivä, kun yhteiskunnallisesta päätöksenteosta syrjäytetyt nousevat taas vaatimaan oikeuksiaan.

Frank (nimimerkki)

Tunnusta pois Jussi että repeäiset onnesta ja ylpeydestä jos joskus saisit edes puoletkaan Halmeen äänimäärästä ;-)
Itselleni ei kyllä tulisi mieleenkään kummankaan kaltaisen äänestäminen.

Sami Haapavaara (nimimerkki)

Timo, se oli siviilirohkeutta! Ja kaikki jotka kirjoituksen mediakritiikin hyväksyvät, ovat niin rohkeita, että eivät uskalla siitä keskustella omalla nimellään.

Kaarina on sananvapauden ja siivirohkeuden esitaistelija. Seppo Lehdon hengenheimolainen. Ainoa vaan, Seppo herjasi eläviä, Kaarina kuollutta.

Reijo Kallinen (nimimerkki)

Suvaitsevaisuus ja välittäminen.
On tärkeää kunnioittaa eri kulttuureiden elämänarvoja. Maailma on globaalimpi kuin koskaan. Olemme eurooppalaisia, olkaamme myös maailmankansalaisia. Vapaa ihminen on vapaa kantamaan vastuun itsestään ja huolehtimaan lähimmäisistään.

Kysyn, että miten Halme edisti edellä olevia arvoja?

Sami Haapavaara (nimimerkki)

Orimattilan ajatuskin liittyi ruumissaattueeseen. Nyt alkaa olla kaikki poliittiset värit kulkueessa.

On perjantai, eiköhän ruveta miettimään tuota pillua ja sen vonkaamista. Oluesta puhumattakaan.

Läskit femakkolepakot pysyköön poissa silmistä, samoin kuin emansipoituneet femakkomiehet.

Mila F (nimimerkki)

#38

Vetoat suvaitsevaisuuteen ja välittämiseen ja kysyt sitten, miten Halme edisti niitä arvoja? Luepa kirjoitus #30, jossa kerrotaan Halmeen ajamista hyvistä asioista.

Osoittaako mielestäsi lähimmäisestä huolehtimista se, että kun kaveri tipahti huono-osaisten ja sairaiden joukkoon, hän jäi yksin. Niin yksin että päätti itse päivänsä? Sitten vielä kolumnisti solvaa ja käy henkilökohtaisuuksiin, jättää kaiken miehessä olleen hyvän ottamatta huomioon ja kaikki tämä ennen kuin hänet on saatu hautaan.

Hyvään käytökseen kuuluu antaa vainajan omaisille ja läheisille suruaika. Muihin eurooppalaisiin verrattuna suruaikamme on lyhyt. Suruaikana muistellaan vainajan hyviä töitä. Myöhemmin on sitten aika kaivella ja irroitella, jos sellaiseen on tarvetta.

Olette kyllä umpimetsässä, jos kuvittelette, että tässä ovat vain Halmeen kannattajat liikkeellä. Asia on sellainen, että kaikki kotikasvatuksen saaneet paheksuvat. Ja juttu vain paisuu, mikäli näyttää siltä, että kaikki päivystävät tohtorit ja feministit tai yleläiset tunnetut änkyrät yrittävät vääntää mustan valkoiseksi. Hazard tekisi todella fiksun teon, jos hän mahdollisimman nopeasti tulisi julkisuuteen ja tunnustaisi, että anteeksi, tulin juttuineni väärään aikaan. Olen pahoillani aiheuttamastani mielipahasta. Mutta tuo on kai toiveajattelua, sillä vasemmistolaiset eivät ole tavanneet myöntää mokiaan.

Sami Haapavaara (nimimerkki)

Mila F kun kirjoittaa niin viisaita, niin täytyy taas vähän itsekin yrittää.

Niin, sankareita. Minulla on valikoiva taito lukea lehteä, että en tainnut lukea yhtään Halmetta ylistänyttä artikkelia. Se ei taas meinaa sitä, että niitä ei olisi julkaistu. En vaan lue tiettyjä juttuja. Yhdentekeviä.

Ja kun tässä nyt sitten julksisesti julistaudun tyhmäksi ja sisälukutaidottamaksi, pohdin eräitä omia kirjoituksiani, jotka todella oli taidetta ja dadaa, ja taatusti eivät eräät lukijat ymmärtänyt hölkäsenpöläystä mitä tarkoitin, ja keneen viittasin. Kyllä oli paljon sisälukutaidottomia ihmisiä.

Mutta vittuilen eläville.

Nils-Aslak (nimimerkki)

Vasemmistoliiton keulakuvat ovat näkojään Arhinmäen valinnan jälkeen alkaneet oikein urakalla kosiskella vihreistä lähdössä (?) olevia miehiä.Eikö olisi kuitenkin ollut helpompi teidän vaihtaa puoluetta kuin meidän äänestäjien. Tennilät ja Korhoset alkavat nousta arvoon arvaamattomaan.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Nils-Aslak (42.)

En ymmärrä, voitko selventää? Miten Tennilä tai Korhonen liittyvät vihreisiin tai Halmeeseen?

Sami Haapavaara (nimimerkki)

ehkä kun Jukka Väisäset karkoittaa miehet pois vihreistä? Niin, kyllähän se koti tulee löytää. Se voi olla vuoroin vieraissa.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Ihmisiä oppii tuntemaan vain tapaamalla heitä. Ihmisistä ei kannata luoda mielipidettä pelkästään sillä, minkä kuvan media tai hän itse julkisuuteen maalaa- Tony veti "jenkkiläistä" tyyliään markkinoi itseään tietyllä tyylillä.
Hänen omia tekojaan ei pidä puolustaa, hänen kaikkia mielipiteitään ei pidä puolustaa. Kuitenkin ihmisarvoa ja ihmistä pitää aina muistaa puolustaa ja kunnioittaa häntä ihmisenä.
Tony Halmeen päihdeongelma ei ole salaisuus, sen tietää jokainen. Jokainen valveutunut ihminen ja ainakin politiikan piireissä pyörivän pitäisi tietää se asia että päihdeongelma pitää nähdä sairautena akuutissa vaiheessa.
Kuinka moni teistä jotka arvostelevat Tonyä niin todellisuudessa haluaa pieksää sairasta ihmistä ja vieläpä vainajana.

Sen jälkeen kun Tony sairastui aivovammaan, media jätti hänet rauhaan, heidän eettiset arvot ei sallineet sairaan ihmisen ratsastamisella. Jutut oli asiallisia ja ne koskivat enemmänkin hänen tämän hetkistä tilaa.
Teen itse työtä päihdeongelmaisten keskuudessa ja jotenkin tuntuu pahalta tuo julma hyökkäys ihmistä kohtaan.
Miksi ette tee jotain perusongelman parantamisen eteen, miksi ette pyri vaikuttamaan siihen että päihdeongelmaiset saatasiin hoitoon, tai miksi ette tee työtä sen puolesta että voitaisiin ennalta ehkäistä samantyyppisiä ihmiskohtaloitako. Siksikö että hän oli vain Tony ja perussuomalainen, ei ihminen. Meidän arvomaailma taitaa olla pahsti pielessä, ihan eettisellä tasolla.

Tapasin Tonyn yhden kerran Herttoniemessä Tonyn kollegan Mika Khilströmin hautajaisissa. En kuulunut Perussuomalasiiin, siksi on hyvä kertoa näkemystäni siltä näköalalta. Halusin seurata Tonyä tuossa tilisuudessa miten hän käyttäytyy. Pakko oli sanoa jokaiselle jolle kerroin asista, etten ollut tavannut yhtään sen hienommin käyttäytynyttä herrasmiestä. Joten Tony osasi roolipelin julkisuudessa ja sehän menee kaikkiin kuin häkä.

Kun aikoinaan Tony sairastui ja olin Risto Kuisman kanssa vaalityössä mukana. Ristolta kysyttiin mitä mieltä hän on siitä kun Tony saa tarpeettoman eläkkeen joka ei hänelle pitäisi kuulua. Risto vastasi niin kauniisti ja hienosti AY asian tuntemuksellaan, jota olen miettinyt monesti

Ei Tony saa yhtään enemmän kuin mitä laki sallii, hän saa lain mukaisen työkyvyttömyyseläkkeen, jonka perustana on lääkärin antama lausunto, ei yhtään enepää.
Sitten Risto sanoi, älkää olko kateellisia Tony Halmeelle, hän on todella sairas, ei siitä kannata olla kenellekkään kateellinen. Minä tiedän sen tapaan Tonyä useampi päivä Eduskunnan käytävillä.

Luulenpa ette meidän kenkään tarvitse olla kateellinen. Enemmän me kuitenkin voitaisiin tehdä ihmisten puolesta paljon enemmän kuin pelkkää politikointia, ihmisten kustannuksella.

Jeppe (nimimerkki)

Saramo: "Minulla on kavereita jotka ovat poliiseja"

Mutta eikö teidän puolueessa kuitenkin yleisesti ajatella että kytät on natsi-sikoja?

M-T Heikka

Eihän Halme itse koskaan puolustellut pahoja tekojaan, hänhän oli hyvin avoin.

Minä en ainakaan ole se halveksimanne persuluuseri, ihan vaan suomiluuseri, vaikka olenkin ottanut kantaa hänen kuoleman jälkeiseen elämäänsä.

Mielestäni hän oli kunnioitettava ihminen rehellisyydessään ja isänmaallisuudessaan. Hänen eduskunnassa pitämänsä puhe oli vallan mainio. Minä allekirjoitan siitä joka sanan.

En ole aikaisemmin edes tiennyt Tony Halmeesta paljon mitään, en sitä että hän on kirjoittanut kirjoja, tai hänen tuota mainiota eduskuntapuhettakaan. Olen tiennyt, että hän on ollut USA:ssa julkkis, ja joku "voimamies". Mutta kun minua ei pahemmin mikää'n urheilu kiinnosta, en ole seurannut hänen aikaisempaa elämäänsä.

Kumminkaan hän ei minua mitenkään naisenakaan ärsyttänyt, minä ymmärsin sen machoilun vain showksi. En minä häntä koskaan typeräsi ajatellut, hänhän veti vain tiettyä roolia, mikä oli hauskaa. Hän oli valinnut sellaisen ammatin, missä vaadittiin sitä pullistelua. Eikö se ollut kaikille selviö. Mitä minä olen tv:stä jotain "vapaapainia" katsonut, kaikkihan he esittävät tolloa. Siitä saa nimittäin rahaa. Se on vain työ.

Halme oli uskoakseni nuoruudensa voimissaan älykkäämpikin kuin joku rouva Hazard. Hän eli vain omanlaisensa elämän.

JLin (nimimerkki)

Kerroppa minulle Jussi, onko Vasemmistoliitto työväen puolue. Pelkkä kyllä tai ei riittää hyvin. Nyt ei ole kysymys Kokoomuksesta vaan Vasemmistoliitosta. Tiedän jutut ja ajatukset tyypillisiltä työmailta paremmin kuin hyvin. Joku valopää saattaisi möläyttää vaikkapa vapaus, veljeys ja tasa-arvo. Vasemmistoliiton nykyinen "aate" näköjään on rasismi, rasismi ja rasismi. Häkämies kalpenee Venäjä -kommenttiensa kanssa pahemman kerran Vasemmistoliiton rähmällään oloa läntisten korporaatiomedian edessä. Vasemmistoliitto adoptoi minkä tahansa ideologian, mitä läntinen ison rahan media syöttää ja uskottelee sen olevan jotenkin positiivinen arvo. No, ehkä terrorismin vastainen sota on poikkeus. Vasemmistoliiton mukaan vasemmisto rakensi suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan. Väärin, työmiehet ja naiset, toimihenkilöt ja yrittäjät rakensivat hyvinvointiyhteiskunnan. Osa näistä äänesti Vasemmistoliiton edeltäjää ja äänestää yhä Vasemmistoliittoa. Mitäs kun nämä rakentajat siirtyvät ajasta ikuisuuteen, kuka sen jälkeen äänestää Vasemmistoliittoa, maahanmuuttajatko? Työnantajan ja kaikkien työntekijäryhmien välillä on aina kinaa palkoista. Käytännössä kysynnän ja tarjonnan laki määrää ainakin osittain tuloksen. EU:ssa on työvoiman vapaa liikkuvuus, mutta esimerkiksi kielen kanssa on ongelmia. Tarvitaan maahanmuuttajia, vai tarvitaanko. Vasemmistoliitto haluaa ilmeisesti suuremmankin joukon maahanmuuttajia työvoimatoimistojen tiskille, kun taas Persut ja jossakin määrin myös Kokoomus ovat asian suhteen nihkeämpiä. Tämä on ymmärrettävää, koska Vasemmistoliitto ajaa läntisten ison rahan median monikulttuurisuusdogmaa ja Persut ajaa työperäistä maahanmuuttoa. Olen 100% varma, että jos keskiverto työmaalle tulisi pari mamua töihin olisi lopputulos 1 kultturinen Suomi. Ei sen takia, että siellä olisi Tony Halme mätkimässä päin näköä, vaan suomalaisissa ja suomalaisessa kulttuurissa saattaa olla jotain hyvääkin, sanoipa Kaarina Hazard mitä hyvänsä.

Kerroppa minulle Jussi, onko Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki isänmaallinen? SKP:n puheenjohtaja Aarne Saarinen oli. Sotaveteraani ja nationalistikommunisti. Puolusti maataan kivääri kädessä länsimaisen ison rahan sponsoroimaa imperialistikommunismia vastaan. Nyt ei ole kyse Aarne Saarisesta, Aarne on kuollut, vaan Paavo Arhinmäestä. Mitä sinulle Jussi merkitsee suomalaisuus, vai merkitseekö mitään. Vuokralaisena omassa talossa koska tahansa tekemään palveluksia länsimaiselle isolle rahalle, ettei ne vaan syyttäisi rasistiksi.

Pitäisi Vasemmistoliitonkin vähitellen tajuta, että tässä Tony Halmeen tapauksessa ei ole kysymys yksittäisestä ihmisestä vaan ihmisarvosta. Vasemmistoliitto tukee Kaarina Hazardia. Vasemmistoliitto on liittynyt Berliiniin suuntaavaan puna-armeijaan, jota vastaan Aarne Saarinen soti.

K. Kamppinen (nimimerkki)

Niin, keitä ne on ne sankarit... Sitäpä tässä olen ihmetellyt, että miksi persut eivät kaikkia muitakin itsensä tappaneita rattijuoppoudesta tavattuja huumeveikkoja, joilla on ollut laittomia aseita hallussaan, nosta köyhien sankareiksi ja idoleikseen. Tai no, ehkä kaikki vastaavanlaiset tyypit sankareita heille ovatkin, puuttuu vain se tärkein - julkkismaine... Sekoboltsitaviksen ylle on vaikea sovitella pyhimyksen sädekehää.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

JLin. En ota muuta kantaa kirjoitukseesi kuin tuon lopun.

"tässä Tony Halmeen tapauksessa ei ole kysymys yksittäisestä ihmisestä vaan ihmisarvosta."

Tästä on kysymys, jos olemme ihmisen asialla, ilman ennakkoasenteita. Suomalaisessa yteiskunnassa näkyy tuo arvomaailma ja eri arvomaailmojen rappeuma. Sen tulosta on myös vanhusten heitteillejättö ja eri palvelujen alasajo. Ei paljon kannata liitää puolueen siivillä jos omat arvot on hukassa.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

49 "Sekoboltsitaviksen ylle on vaikea sovitella pyhimyksen sädekehää. "

Puhut suurella kokemuksen rintaäänellä.
Olen itse Perussuomalainen ja teen nimenomaan työtä noiden nimeämäsi "Sekoboltsitaviksien" keskuudessa, jos nyt ymmärsin tuon sivistys-sanan oikein.
Kun teen työtäni siellä en tee sitä Persussuomalaisena, teen sitä ihan muista arvopohjista käsin.
Perussuomalaisuudesta siellä ei ole kyllä haittaa, eikä siellä näy muita puolueiden edustajia mukana kuin vaalien läheisyydessä, siis vähän ennen vaaleja.
Siellä on paljon sankareita, monenlaisia, ihan kuten minäkin.

K. Kamppinen (nimimerkki)

PerusHannu #51, uskon kyllä että monenlaisia "sankareita" siellä vilisee. Kysymys kuitenkin nyt oli siitä, soveltuvatko he idoleiksi/ esikuviksi, ja ovatko he tosiaan sen arvoisia että heidät pitää korottaa ihan oikeiksi sankareiksi ja melkein pyhimyksiksi. Kommentistasi saa sellaisen käsityksen, että sinun mielestäsi kyllä. Mietipä nyt vielä toinenkin kerta.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

52 Voit saada väärän kuvan.

"Siellä on paljon sankareita, monenlaisia, ihan kuten minäkin."

Kun sanon tuon jos luulet että ihannoin ihmiskohtaloita, tai laittomuuksia olet väärässä.
Kysymyksenä menettääkö ihminen ihmisarvon tekemällä väärin, pitääkö hänet sulkea sen vuoksi "ihmisyyden" ulkopuolelle, eli pitääkö hänet hylätä. Ihmisyyskäsityksessä suljen pois poliittiset tekijät, enkä kysy puolueen valtakirjaa, kun kohtaan ihmisiä. On olemassa asioita joiden kanssa en tee eikä kenenkään pitäisi tehdä politiikkaa. Ihmisen pitäisi mennä aina sen edelle.

Olen itse raitsitunut 26 vuotta sitten tehnyt eri tahoilla päihdetyötä osa-aikaisesti sen neljännesvuosisadan, joista nyt päätoimisesti kohta kuusi vuotta.

Luen itseni niihin sankareihin jotka on nousseet sieltä ylös, samoin kuin ne "paljot" "monenlaiset" sankarit jotka olen nähnyt tekevän samoin.

Ehkä tämä selventää asiaa.

Käyttäjän ojala kuva
Tommi Ojala

"Uhkana on, että Halmeesta tehdään jonkinlaista nuorisoidolia, ja siten oikeutetaan miehen levittämää rasismia ja suoranaista ihmisvihaa."

?

Nuorisoidolia? Halme oli eläessään idoli joillekin, mutta nyt kun hänen kohtalonsa tunnetaan, niin varmasti tulee olemaan sitä enää kovin harvalle.

Mites vasemmiston nostamat nuorisoidolit Che Guevara, Mao ja Lenin? Massamurhaajia ja aatteen puolesta orjuuttajia. Sinun idoleitasi.

Itse en mitään kulttikirjoittelua huomannut lehdistöltä Halmeesta. Ihmisen kuoltua on varmaan ihan hyvä käydä uraa läpi ja muistutella lukijoille hyvässä mielessä kenestä oli kyse. Kyllä historia muistaa henkilöt sitten oikein. Halme teki törkeitä virheitä eikä lunastanut lupauksiaan, eläkkeellekin lähti ajoissa. Mutta hän oli ihminen, julkkis josta myös kirjoitetaan sen mukaan mikä myy. Ei mikään eläin, kuten Hazard Halmetta kuvailee.

turjake (nimimerkki)

Tykkäsi Halmeen ajatuksista tai ei (en itsekään ollut samanmielinen), hänen suurin syntinsä toisia ihmisiä vastaan taisi olla suunsoitto. Tälläkin hetkellä politiikassa on rikollisia, gradunväärentäjiä, sisäpiirihuijareita, koplaajia, pahoinpitelijöitä ym. ei heistä paljon kirjoitella eikä tuollaista ainakaan. Ei Halme ollut ihailtava ihminen kaikin puolin mutta ei kyllä ollut myöskään sellainen perkele kuin monet antavat ymmärtää. Ennemminkin punainen vaate.

Vieras (nimimerkki)

Turhaan jänkkäät näiden persujen kanssa. Tony Halme oli ehkä nopeimmin sanansa syönyt kansanedustaja ja perssuomalaiset vain tykkäävät siitä kun heitä pannaan perseeseen.

Karri Tanninen (nimimerkki)

Minusta on koomista, että kukaan Halmeen ylistyksen kriitikoista ole pystynyt esittämään juuri minkäänlaista ylistystä, muutama hassu haastattelu, jossa kysytään ystäviltä miltä nyt tuntuu.

Eilen arvostettu toimittaja Pekka Ervasti ihmetteli tätä pressiklubissa, eikä sitä löytynyt lisäkysymyksilläkään vaikka Boxbergkin yritti näin väittää, mutta sitten Boxberg turvautui sönköttämiseen.

Halme on sitäpaitsi sen verran kuuluisa, että on turhaa luulla ettei hänen kuolemasta puhuttaisi. Ihmetyttää myös miksi hänen tarinan kertominen voisi kiellettyä, eikä siitäkin voisi oppia jotain? Eihän tarinan kertominen ole automaattisesti glorifiointia.

Suomalainen älykkö on aika herkkähipiäinen, ja tuntuu siltä, että kun joku ärsyttää, niin faktat korvataan räväkkyydellä ja ilkeydellä, Halmeen aseilla.

Onko hän väärä Working Class Hero, kuten kommarit Salaman kirjassa Siinä näkijä missä tekijä?

klerk (nimimerkki)

Miten tämäkin keskustelu taas meni tälle raiteelle? Saramohan kirjoitti nimen omaan siitä, miten media loi Halmeesta sankarin kuoleman jälkeen. Jos nyt on yhtään lukutaitoa tai seuraa päivän tapahtumia, niin juuri noinhan se meni. Yks sun toinen puolue alkoi venkoilla Halmeen maineella, kokoomus etunenässä.

Jokainen joka on Halmeen kirjat lukenut ymmärtää, ettei kaveri mikään sankari ollut. Alkoholisoitunut sekakäyttäjä ressukka joka oli koulukiusattu, joka todennäköisesti aiheutti tämän nyrjähtämisen. Asiat seuraavat toisiaan.

Niin taikka näin, joka tapauksessa median Halmeen glorifiointi oli ällöä ja Hazard kai jotenkin niksahti siitä ja ampui yli.

DS (nimimerkki)

"Päätit sitten Jussi kuitenkin itsekin kalastella muutaman pisteen. Oli pakko herkutella vielä. Toivottavasti sait nautintoa."

#5 aamen!

Kimmo Kovanen

" samuel kommentoi:
15.1.2010 12.12

Halme oli puheillaan ja teoillaan Suomen merkittävin kunniaväkivallan puolestapuhuja. Jatkuvan aggressiivisen uhoamisen kautta Halme vahvisti kulttuurista tarinaa, jossa väkivalta on kunniakas ratkaisu ongelmatilanteiden hoitamiseen ja oman miehekkyyden lunastamiseen. Ei tarvitse paljon vinksahtaa, että seurauksena on Jokelan ja Kauhajoen kaltaisia tapahtumia."

Kimmo Kovanen

Yhdyn täysin ylläolevaan ” samuelin ” kommenttiin .

On järkyttävää lukea täällä
tätä puhumattomuuden uhon ja aggressiivisuuden ylistystystä ,joka huokuu etenkin persujen kommenteissa.

Monien kommentoijien väkivaltaisuus pursuaa Saramoa kohtaan verenmakuisena - hiovat nyrkkirautojaan nimimerkkien suojatyöpaikoissa.

Halme edusti fyysisesti ja henkisesti juuri äärioikeistolaista
nyrkkirautapolitiikkaa - sanalla sanoen fasismia. Hän edusti
Perussuomalaisten tätä pimeää väkivaltasiipeä , jonka ideologinen uho työntää somalityttöjä junasta Espoosta ja hajottaa kebabpizzerioita Tampereella.

Tuota väkivaltasiipeä yrittää herätellä henkiin perussuomalaisten Espoon kaupunginvaltuutettu Teemu Lahtinen täällä US-blogissaan aseenkäyttöoikeuden laajentamisprojektin avulla jenkkilän malliin.

Tony Halmeen äänimanttelin perijä Helsingissä - Jussi Halla-aho on ottanut tehtäväkseen tämän väkivaltaisen kiihotuksen jalostamisen näin:

”Koska näin ollen yhä useampi nainen tulee joka tapauksessa raiskatuksi, toivon hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien saalistajien kynsiin jäisivät oikeat naisihmiset. Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä. Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan.”

Suomen Sisun entinen puheenjohtaja Teemu Lahtinen ja jäsen Jussi Halla-aho organisoivat sisulaisia persujen ehdokkaiksi edellisissä kuntavaaleissa 2008. Tuon prosessin aikana Sisun nettisivuja siistittiin pullan ja villantuoksuisiksi.
Vielä vuoden 2009 kevätpuolella saattoi löytää netistä vanhempia versioita Teemun , Jussin ja muiden fasistien varhaisemmista Sisu-sivustoista , joissa kaupiteltiin saksalaisten uusnatsien materiaalia sekä linkitettiin jenkkisivustoille, joissa pääsimme lukemaan ihan suomenkielisiä fasistisia kirjoituksia.

Perssuomalaiset edustavat junttisuomalaisuutta, joka on katoava kansantauti. Halmeet ja Halla-ahot
ovat samasta puusta veistettyjä - toinen kirveellä ja toinen kynsiviilalla. Sielunsa syvyyksissä peräkammarin perimmäisestä nurkasta - sieltä oikealta hiilihangon vierestä.

Suomeen perustettiin 2007 ikioma NRA:n Suomen alaosasto (Kansallinen
kivääriyhdistys), jonka tavoitteet ovat aivan yhtä jalot kuin
yhdysvaltalaisen isoveljensä.Tässäkin projektissa sisulaisilla on näppinsä pelissä - siitä ollaan rakentamassa uudentyyppistä , jenkkihenkistä suojeluskuntaa Supisuomeen.

—————————————————————————————————————————–
Ajankohtainen kuin silloin ennen hyvinä aikoina:

Suomen Kansallissosialistien ohjelma vuodelta 1942:

Suomen kansalainen on vain se yksilö, joka veri-, kohtalo- ja kulttuurisitein kuuluu Suomen kansan kohtaloyhteyteen. Ei edes alamaisenakaan saa olla kansallista henkeä heikentävä ja kansallemme vieraita tarkoitusperiä palvelevia yksilöitä.

Julkisen elämän vastuunalaisilla paikoilla saa olla vain maamme kansalainen. Vieraan vallan alamaiset ovat ulkomaalaisia.

Kansamme elinkysymys on sen lisääntyminen ja voimistuminen.

Kaikki ne esteet, jotka ovat tämän ja terveen kokonaisuutta palvelevan hengen tiellä, on poistettava. Kansamme tervehdyttämiseksi on rotumme pidettävä puhtaana ja sitä kehitettävä, epäterveet avioliitot on estettävä. Lapsi- ja äitiyshuolto, yleinen liikuntakasvatus ja ravitsemusjärjestys sekä välttämätön työkyvyttömyys- ja vanhuushuolto on saatettava voimaan ja järjestettävä terveelle pohjalle.

Ulkosuomalaiset ja suomalaisheimojen täysipitoiset jäsenet on saatava yhteiseen isänmaahan, johon terveellä olojen järjestelyllä meidän rikkaassa ja laajassa maassamme on täysi mahdollisuus.

————————————————————————————————————————–

30-luvullakin ympäri Eurooppaa populistit
alkoivat nostaa erilaisia vähemmistöjä sijaissyyllisiksi tilanteeseen,
ja seuraukset olivat hirvittäviä. Tällä kertaa on todella tärkeää että
ongelmien oikeat syyt tiedostetaan.

mehmed (nimimerkki)

"Oli oksettavaa seurata, kuinka suomalainen media teki Halmeesta sankaria kuolemansa jälkeen."

Tänään, kun kävin kahvilassa, niin lueskelin noita Halmeen kuoleman jälkeen ilmestyneitä Iltalehtiä ja Ilta-Sanomia. Täytyy kyllä tunnustaa tyhmyyteni, mutta minä en ainakaan huomannut mitään sankarin rakentamista. Aika raadollistakin tekstiä kyllä paikka paikoin oli. Voisiko Saramo tai joku laittaa jonkun lainauksen, mikä osoittaisi tämän Hazardin "mediakritiikin" tarpeellisuuden?

Sami Haapavaara (nimimerkki)

kimmomattijuhanikovanen voisi haistaa pitkän paskan, jatkaessaan somalitytön tönimis valetta paikallisjunassa.

Vaikka kuinka ollaan hyvällä asialla, oman kukkaron puolesta, niin voisi välttää valetta ja propagandaa. Mutta minkäs sille mahtaa, uskottava se on, kun se lehdessä lukee. ihan hesarissa. Vau.

Tuomas (nimimerkki)

"Uhkana on, että Halmeesta tehdään jonkinlaista nuorisoidolia, ja siten oikeutetaan miehen levittämää rasismia ja suoranaista ihmisvihaa."

Halme oli eduskunnassa töissä, en ihmettele yhtään että hän vihasi ihmisiä. Rehellinen kansalainen lierojen laumassa alkaa tuntea vihaa aika nopeasti. Enkä väitä että Halme oli mukava mies, mutta sanoi mitä ajatteli eikä puukottanut edustajatovereitaan selkään: Sellaisia miehiä ei montaa eduskunnasta löydy. Eikä varmaan yhtään naista.

Vasemmistoliitolla on pahoja vaikeuksia erottaa typerän maahanmuuton vastustaminen siksi,että se aiheuttaa pahoja ongelmia ja rasismi ja tämäkin näkyy taas kerran: Halme saattoi olla rasisti sisäpuolelta, mutta se syy vastustaa maahanmuuttoa on selvästi kaksijakoinen: 1) maahanmuuttajat eivät halua sopeutua yhteiskuntaan vaan vaativat erioikeuksia joka asiasta, sen lisäksi että yhteiskunta toki elättää heidät
ja 2) maahanmuuttajien pääosa näkee väkivallan normaalina tapana ratkoa uskonnollisia erimielisyyksiä: Vääräuskoiset tapetaan tai alistetaan.

Kun minä en pidä ihmisistä, jotka tuottavat ongelmat 1 ja 2, ihan riippumatta ihonväristä, nin miten se _voi olla_ rasismia? Molemmat ovat tylyä faktaa eikä kumpaakaan (käytännössä) esiinny ilman maahanmuuttajia.

Vasemmistoliitolle ja Vihreille näin on koska hitler. Mitään syytä ei tarvita.

Muistakaa että uskonto on _vapaasti valittavissa oleva ominaisuus_ eikä synnynnäinen. Sen _voi vaihtaa_. Minäkin olen tehnyt sen. Vaatii vain haluamista.

Uskonnon perusteella syrjiminen ei siis ole rasismia määritelmän mukaan, yhtä vähän kuin syrjiminen sen perusteella että haluaako polttaa tupakkaa vai ei. Sen perusteella syrjiminen kun tuntuu olevan lakisääteistä nykyisin ja peruste on aina toki sama: "Voihan sen lopettaa". Aivan. Ja uskontoa voi vaihtaa, ellei kohtelu miellytä.

Suomessa vielä on rehellinen meno: Vanhaa eli edellistä uskontoa ei talleteta mihinkään, väestörekisteri tietää vain senhetkisen uskonnon.

Jouni Snellman (nimimerkki)

Tekisi mieli sanoa pahasti, mutta olet vielä poju.

Toimituksen poiminnat